Melbourne Flower Merchant by Studio 103

the space function practically and seamlessly

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 studio 103 予gooood分享以下内容。更多关于:studio 103 on gooood
Appreciations towards studio 103 for providing the following description:

墨尔本花店选址于墨尔本CBD街角处的办公楼底商。Studio 103对这个多功能零售空间进行了大胆的设计,使其可以从活力四射的日间花店,轻松切换到城市夜间活动场所。

At the base of an office tower on a prominent corner of the Melbourne CBD sits the vibrant Melbourne Flower Merchant. This multipurpose retail space has been boldly designed by Studio 103 to transform effortlessly from a vibrant daytime ‘market’ florist into a dramatic, urbane night time events space.

▼室内概览,interior view

就这个项目,客户对Studio 103的诉求是:在有限的预算内,让原有空间充满活力,实现兼有花店和活动场地的功能,以及二者的无痕切换。Studio 103的工作室负责人说:“租用这里时,这儿就只是一个高且宽阔的空荡荡的垂直空间,里面只有混凝土。”

The client’s brief to Studio 103 was to revitalise the existing floor plate on a modest budget to function practically and seamlessly as both a florist and an events space. “The tenancy was handed over as an empty, vertically voluminous space, all concrete and height,” says Studio 103’s Studio Manager, Fiona Morrison.”

▼如混凝土纪念碑一样的前台,the front counter is a monument of concrete

“移开柱子是完全不可能的,所以我们不得不天马行空地去考虑在实际使用中它们在零售空间和活动空间的功能和影响,并且都要在最低预算之内。”整个团队面临着这样的挑战——确保工作室的设计不能掩盖花卉本身的活力和功能,但同时又要具备充足的戏剧元素,这样的动态精致活动空间才足够吸引人。

“There was no possibility of removing the columns so we had to think creatively about how to use them for functionality as well as impact – for retail and events – all within a minimal budget.” The team faced the challenge of ensuring their design would not overshadow the vivacity and functionality of the floristry but would carry enough elements of drama to appeal as a dynamic, sophisticated events space.

▼裸露的混凝土立柱,concrete columns

Studio 103成功地重新设计了室内空间,通过在吊顶部分使用吊灯,射灯以及结构配件,让巨大的上部空间充满活力。Studio 103选用了藏青色,金色和黄铜色,与粗糙的裸露混凝土柱产生色彩和材质上的反差,同时也弥补了混凝土的不足,并为工业色彩增添了些许时尚,威严,以及温暖。前台设计成了混凝土纪念碑的样子,还加入了藏青色的元素。黄铜材质的水龙头和配件给杂物间的混凝土水槽带来了一丝神秘的氛围。

Studio 103 successfully reworked the interior, activating the immense upper space by suspending lights, displays and structural fittings from the exposed soffit.A palette of navy blue, gold and brass was chosen to contrast with and complement the rawness of the bare concrete columns, providing a stylish majesty and warmth to the industrial overtones. The front counter is a monument of concrete and form embedded with navy blue detail. Brass taps and fittings spark intrigue amongst the cast concrete sinks in the utility room.

▼黄铜材质的水龙头和配件给杂物间的混凝土水槽带来了一丝神秘的氛围,Brass taps and fittings spark intrigue amongst the cast concrete sinks in the utility room.

“我们特意加了云朵主题的壁纸,以及北欧品牌Estiluz Volta的精致垂饰,为小会议区创造出柔和的边缘”,Morrison如是说。“混凝土的粗糙和饱和度高的颜色结合在一起,使白天花店里的花卉更出彩。到了夜晚,整个空间就变成了一个令人啧啧称赞的活动场所,让看到的人都会“wow”地惊叹。

“We added cloud motif wallpaper and a beautiful Estiluz Volta pendant to provide a softer edge to the challengingly small meeting corner,” says Morrison. “The rawness of the concrete combined with strong pops of colour highlights the flowers during the day. The space then morphs stylishly into an awe-inspiring events venue to deliver the ‘wow’ factor that was asked of us.”

▼混凝土的粗糙和饱和度高的颜色结合在一起,The rawness of the concrete combined with strong pops of colour

Studio 103通过醒目的半工业元素和艳丽的色彩的鲜明对比,保留并诠展现出了整个空间的原始结构,用一点惊喜引出一种低调的优雅。

Studio 103 retained, interpreted and celebrated the original fabric of the overall space by contrasting bold, semi-industrial elements with striking splashes of pure colour, revealing an understated elegance with a hint of surprise.

▼通过醒目的半工业元素和艳丽的色彩的鲜明对比展现出了整个空间的原始结构,contrasting bold, semi-industrial elements with striking splashes of pure colour

Fiona表示,Studio 103 是一种全新的室内设计实践,我们一直在寻找各种新颖且刺激的方式来处理项目,墨尔本花店只是那些超出客户期望,预算尽可能少,并且挑战空间各种可能性的项目之一。

“Studio 103 is a fairly new interior design practice,” says Fiona. “We are always looking for new and exciting ways to approach projects, and this is just one of those projects that transcend not only the client’s expectations, but the possibilities of small budgets and challenging spaces.”

▼用一点惊喜引出一种低调的优雅,revealing an understated elegance with a hint of surprise

项目面积:180平方米
Project size:180 m2
基地面积:180平方米
Site size:180 m2
竣工日期:2017年
Completion date:2017

More: studio 103 。更多关于:studio 103 on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment