MAYS Restaurant, China by DAOSHENG Design

A vegetarian restaurant design that takes the shape of natural plants as an element

Project Specs

Location:

来自 广州道胜设计有限公司 对gooood的分享。更多关于:Daosheng Design on gooood
Appreciation towards Daosheng Design Co.,Ltd for providing the following description:

呈递在餐桌上的成熟果蔬,经过四季的灌溉,感受大自然的力量,以成长后的甘甜温暖着人类的味觉。本案坐落于珠江新城繁华CBD地带,是一家以素食简餐为主的西式餐厅。因此设计师以植物生机作为主题概念,通过一定的空间手法,让环境与美食相互衬托,营造有如在“林间漫步”的用餐空间,从而让繁忙的都市人享受自然的愉悦感。

Mature fruits and vegetables presented on the dining table, after four seasons of irrigation, feel the power of nature, to grow sweet warmth of human taste. This case is located in the bustling CBD area of Zhujiang New Town. It is a western style restaurant mainly based on vegetarian meals. Therefore, the designer takes the plant organism as the theme concept, through a certain spatial approach, let the environment and delicacies set off each other, create a dining space as “walking in the woods”, so that busy urban people enjoy the pleasure of nature.

▼餐厅概览,overview

植物之所以能够奋发生长,是以脉络为支撑,汲取光和热,最终以成熟诱人的形式呈现。为了响应餐厅的主题,赋予本案空间自然的力量,设计师抽取自然植物中根枝叶的形态脉络作为元素,将其形态进行简化、衍生和创作,构造出流畅自然的线条,最终形成新的设计符号,从而折射出更大的想象世界。

The reason why plants can grow vigorously is that they are supported by their veins, absorb light and heat, and finally present themselves in a mature and attractive form. In order to respond to the theme of the restaurant and endow the space of the case with natural power, the designer takes the shape of the root, branch and leaf of the natural plant as an element, simplifies, derives and creates its shape, constructs a smooth and natural line, and finally forms a new design symbol, thus reflecting a larger imaginary world.

▼设计以自然植物中根枝叶的形态脉络为意象,the design takes the shape of the root, branch and leaf of the natural plant as an element

该设计符号经过设计师的应用,在空间里充分体现自然之美。从餐厅的主入口进来,首先经过开放式就餐区,座位配置以木制的餐桌为主,入口水吧区的飘带线条装置则带动视线移动、穿透,该装置使用不锈钢的硬朗材质糅合舒展的线条,隐约描绘出一幅云动水卷的自然景象。

The design symbols are applied by designers to fully reflect the beauty of nature in space. From the main entrance of the restaurant, first through the open dining area, the seat configuration is mainly wooden tables, the entrance water bar area of the ribbon line device is driven by eye movement, penetration, the device uses stainless steel hard material blended with stretching lines, vaguely depicting a natural scene of clouds rolling water.

▼开放式就餐区,open dining area

随着这优美的线条移动,则进入到网状不锈钢独立就餐区。不锈钢之间纵横交错,仿若自地无限生长的树枝,透露出蓬勃的生命力。灯光透过网状装置缝隙,投下了相互交错的光影,光影摇曳之间,宛如树影斑驳,风吹云动。在半封闭的包房之中,在共享式长餐桌之上,设计师以数百盏光纤灯打破空间原有的框架,自高空此起彼落地垂吊而下,构成了室内空间中独有的无垠森林,让光影错综与自然林景的轮廓结合,交织出自然神秘的用餐氛围。

As the graceful line moves, it enters the reticulated stainless steel independent dining area. Stainless steel criss cross, like the infinite growth of branches from their own, revealing a vigorous vitality. Lights penetrated through the gap in the mesh, casting interlaced light and shadow, shadowing between light and shadow, like a mottled tree, the wind blowing clouds. In the semi-enclosed compartment, on the shared long dining table, the designer breaks the original frame of the space with hundreds of fiber-optic lamps, hanging down one after another from high altitude, constituting the unique boundless forest in the interior space, so that the light and shadows combined with the outline of the natural forest landscape, interweaving the natural and mysterious dining atmosphere.

▼网状不锈钢独立就餐区,the reticulated stainless steel independent dining area

▼光影错综与自然林景的轮廓结合,交织出自然神秘的用餐氛围,the light and shadows are combined with the outline of the natural forest landscape, interweaving the natural and mysterious dining atmosphere

整体餐厅设计与空间规划,打破了固有的设计思维。可见的现代材质与自然设计语言相辅相成,构成了既有创意现代气息,又有大自然舒适感觉的空间。宾客在空间享受食物带来的愉悦之余,得以在别样的西式简餐环境中体验无穷乐趣。

The overall Restaurant Design and spatial planning have broken the inherent design thinking. Visible modern materials and natural design language complement each other, constituting both creative and modern flavor, but also the comfort of nature space. Apart from enjoying the pleasure of food in the space, guests can experience endless fun in a different Western-style simple meal environment.

▼网状装置细部,detailed view



▼平面图,plan

项目名称:MAYS西式餐厅 – 植韵悦食
项目地址:广东,广州
设计面积:280 ㎡
设计公司:广州道胜设计有限公司
主持设计师:何永明
参与设计师:道胜设计团队
客户名称:广州臻谷餐饮投资有限公司
主要材料:仿木瓷砖、防火板、不锈钢、清水墙漆、扪皮;
摄影师:彭宇宪
设计时间:2017.12
竣工时间:2018.04
Project Name:MAYS Restaurant
Project Address:Guangdong, guangzhou
Design Area:280 ㎡
Design company:Guangzhou DAOSHENG Design co. LTD
Host Designer: YongMing He
Participating Designers:DAOSHENG DESIGN team
Customer Name:Guangzhou zhengu catering investment co. LTD
Main Material:Imitation wood tiles, fireproof plate, stainless steel, clear water wall paint, ammon leather
Photographer: Peng Yuxian
Design time:2017.12
Time for completion:2018.04

More:广州道胜设计有限公司。更多关于:Daosheng Design on gooood

Post a Comment