KongBa Restaurant, China by Minhoo.lee Architecture & Interior

About the memory of the years and the experience in this space

Project Specs

Location:

感谢 李一设计师事务所 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Minhoo.lee Architecture & Interior on gooood
Appreciations towards  Minhoo.lee Architecture & Interior  for providing the following description:

箜八炭火研修社,坐落于浙江杭州西湖边的柳营路上,由地上与地下两层空间组成,是一间精英炭烧与威士忌的小型餐吧。老城区的街道、年长的梧桐、上世纪的保护性建筑,在这里似乎一切都是刚刚好。

The KongBa Restaurant is located on LiuYing Road next to the West Lake in Hangzhou, Zhejiang Province. It consists of two floors above ground and underground. It is a delicate restaurant & bar for fancy charcoal and whiskey. The historic streets, the old phoenix trees, and the protective buildings from last century seem to be just right fit.

▼餐厅外观,exterior of the project © 朴言 Pu Yan

▼餐厅入口,exterior entrance of the restaurant © 朴言 Pu Yan

门和把手常会是人与空间的打开方式,将黄铜与胡桃木拼合的复古门謙遜的植入于外立面,隐约间透出店内光斑,这是一种内敛的欢迎方式。推门进户,结构化的穹顶,曲面的服务台,延伸透视后的端景灯光,如同一位老者,静坐于夕陽下的海边,从这刻起,你已是他故事中的人。友善…

Doors and handles are often the way of people and space interacted. The retro door made of brass and walnut is humbly placed on the facade, revealing light spots in the restaurant, which is a restrained welcome. Pushing the door into the house, the structured dome, the curved service counter, and the extended perspective light of the end scene, like an old man sitting quietly by the sea in the sunset, from this moment on, you are the person in his story. Friendly…

▼黄铜与胡桃木拼合的复古门,The retro door made of brass and walnut © 朴言 Pu Yan

▼由入口看室内,viewing the interior at the entrance © 朴言 Pu Yan

▼入口接待台,reception area at the entrance  © 朴言 Pu Yan

有一种空间,似乎在推开门的那一刻就如遇多年未见的老友般熟悉与亲切。在斑駁的墙体前你本能的做好了准备,傾听关于这个空间的过往与故事。从来不需去掩饰时间在他身上留下的痕迹,那不是脏,而是旧了…都说长、宽、高组成了三维,那么我觉得在此基础上加以时间就是四维。

There is a space that seems to be familiar and kind like an old friend whom we haven’t seen for ages at the moment when the door is opened. In front of the mottled wall, you are instinctively prepared, listening to the past and stories about this space. There is no need to hide the traces of time left on him. It is not dirty, It is aging… It is said that length, width, and height form three dimensions. Then I think adding time on this basis is four dimensions.

▼由室内看入口门厅与大门,viewing the entrance and reception area from the interior © 朴言 Pu Yan

门厅的右侧,便是研修社的营业空间,复古的压花玻璃,配合着实木与铜件,开门前,光透过玻璃落于眼前,斑斕的光理如同傍晚的海面,平静且又绚丽;铜制的屏封穿插与门厅与店内是对客人独特的欢迎议式感。接纳…

On the right side of the entrance hall is the business space of the restaurant. The retro patterned glass is matched with solid wood and copper ornament. Before opening the door, the light through the glass falls in front of the eyes. The colorful light is like the evening sea, calm and gorgeous; The copper screen wall divides the entrance hall and inner space of restaurant is an unique welcome to the guests. Accept…

▼门厅的右侧,便是研修社的营业空间,On the right side of the entrance hall is the business space of the restaurant © 朴言 Pu Yan

▼斑駁的墙体营造出熟悉与亲切的氛围,The mottled walls create an atmosphere of familiarity © 朴言 Pu Yan

▼卡座空间细部,details of the booth area © 朴言 Pu Yan

店内由板前、卡座与半包厢三个部分组成。灯光不太亮,离料理长不太远,邻桌的人不太陌生。落日余晖,来往的食客、炭火光下的料理长,人一直都是空间的一部分。融合…

The restaurant consists of three parts: front board, booth and open box. The lights are not too bright, not too far from the cooking chef, and the people next to the table are not unfamiliar. In the afterglow of the setting sun, the diners passing by, the chef under the charcoal fire, people have always been part of the space. Fusion…

▼开放式厨房与吧台,open kitchen and the bar area © 朴言 Pu Yan

▼吧台细部,details of the bar area © 朴言 Pu Yan

▼半包厢,open box © 朴言 Pu Yan

地下空间设置了相对独立与私密的洗手间,通过建构化的楼梯而下,过往中经历了明暗、色彩、光影、线条…穿过大地与纵林,时间很短,但道路却很长。一个温度而有品质的空间,不只是先进的材料和精湛的工艺,更包含材料本质的肌理以及它所包含的关于岁月的记忆,那可能是这些人在这个空间里所经历着不曾忘却的印记。

Independent and private toilets are set up in the underground space, and go down through the constructive stairs, experiencing the light, shade, color, shadow, lines…. travel through the earth and the forest, the time is very short, but the road is long. A warm and high-quality space not only contains advanced materials and exquisite craftsmanship, but also contains the essential texture of the material and the memory of the years it contains. It may be unforgettable marks that these people experience in this space.

▼空间细部,details of the project © 朴言 Pu Yan

▼楼梯细部,details of the staircase © 朴言 Pu Yan

项目名称:箜八 炭火研修社
项目地点:中国 / 杭州
项目面积:200平方
设计内容:室内空间设计,灯光设计,陈设与装置艺术
主要材料:混凝土、胡桃木、黄铜、竹编、艺术涂装
设计单位:李一设计师事务所
主案设计师:李 一,青青
参与设计:曹 然
撰文:李 一
摄影:朴 言

Project Name: KongBa Restaurant
Location: China/Hangzhou
Size: 200m2
Design Content: Interior Design, Lighting Design, Furnishings, Art Installation
Main Materials: Concrete, Walnut, Brass, Bamboo weaving, Art Painting
Design Agency: Minhoo.lee Architecture & Interior
Chief Designer: Minhoo Lee / Tiffany Fu
Assistant: Ryan Cao
Written by: Minhoo Lee
Photography: Pu Yan

More:  Minhoo.lee Architecture & Interior    更多关于:Minhoo.lee Architecture & Interior on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment