JESUSAS, Valencia by Bodegón Cabinet

building up a unique language for the intervention

Project Specs

Location:

非常感谢 Bodegón Cabinet 对gooood的分享。更多关于他们请至:Bodegón Cabinet on gooood 
Appreciation towards Bodegón Cabinet for providing the following description:

本案中,设计师对瓦伦西亚市中心的房屋进行了翻新。改造后的住宅名为Jesusas,位于一栋1934年代的公寓楼内,具有瓦伦西亚理性主义建筑特色。弯曲立面、大凸窗、管状栏杆等细节都奠定了本次更新改造的基调。

Jesusas is the result of a house renovation in the city centre of Valencia. The house is located on a 1934-s building that belongs to the rationalist Valencian era. The curved facade, big bay windows, and tubular railings and details will set the language of the renovation and recovery of the original details.

▼室内概览
overview © Bodegón Cabinet

客户Bonjo和Miguel为设计师讲述了家族与房屋的渊源。作为回应,改造中不仅保留了房屋的历史,还延续了家庭生活的记忆,通过细节和材料让人回想起旧日时光。改造前的房屋中,水磨石瓷砖覆盖着90年代的马赛克地板,圆拱分隔了不同区域,天花板的丰富细节营造出独特的氛围。经过翻新,设计师为Miguel和Bonjo量身打造了新的住宅。

Bonjo and Miguel, our clients, confided their family patrimony to us so that we could recreate the character and story not only of the building and the house, but that of their  loved ones. The first approach was mindful. Every detail and material brought us closer to the original house. The discoveries: The original mosaic floor was covered by the 90´s terrazzo tiles, with arches in the transitions between spaces, and moldings and ceiling details that create a very unique atmosphere. The goal now was to transform it into a unique house for Miguel and Bonjo.

▼入口玄关
the entrance © Bodegón Cabinet

▼圆拱划分的起居空间
the living area divided by arches © Bodegón Cabinet

设计师参考原空间中的细节,在改造中延续了独特的建筑语汇,并根据客户的日常生活提供了量身定制的设计。两位客户一位对烹饪充满热情,另一位是远程办公的忙碌工程师。因此,空间需要清晰明确的分区:一方面,私密区域满足了工作和休息的需求,另一方面,宽敞的开放空间为朋友聚会提供了场地。作为改造的重点,设计师将厨房与客厅和餐厅相连,合并成一个大空间,并通过阳台和大凸窗引入自然光,促进空气循环,创造出微风轻拂的室内环境。

Beyond the original details that helped us build up a unique language for the intervention, it was important to add up the ingredients of our clients´ daily life. One is passionate about cooking and the other is a tireless engineer that is currently working remotely. This required clear house zoning. Some private areas for working and resting and a generous and open space open to all the friends they love having around. One of the main interventions was to connect the kitchen with the living and dining room and to understand all three spaces as one. This space thus becomes a public area, absorbing the light through a balcony and a big bay window and creating a nice airflow through the apartment. A pleasant breeze.

▼从大空间看向厨房
view of the open kitchen © Bodegón Cabinet

▼从开放厨房望向餐桌
view of the dining area from the open kitchen © Bodegón Cabinet

▼越过餐桌看起居空间
view of the living area from the dining area © Bodegón Cabinet

▼起居空间
the living area © Bodegón Cabinet

▼定制工作台划分空间
the custom-made kitchen bench for dividing space © Bodegón Cabinet

▼开放厨房
the open kitchen © Bodegón Cabinet

保留下来的拱形门廊成为了公共空间和私人空间的过渡。望向走廊,圆拱门的几何形状层层嵌套,形成富有韵律感的图像,重塑了空间的尺度,门上的彩色纹理玻璃透露出原空间的材料。光与视线在走廊交汇,营造出丰富的空间效果。此外,浴室为设计师提供了自由运用色彩的场所。卧室的设计则解决了较差的隔音条件,不仅将原构造充分保留,还通过柔软的几何形提升了居住环境。

An original doorway arch connects the public and the private space through the corridor. This geometry creates a pattern that is replicated in all the doors, using coloured and textured glass as a reminder of the original materials and changing the scale of the space. The corridor becomes a complex space full of light and visual connections. The bathrooms allowed us to play and experiment with the proposed colour palate. The bedroom resolves a sensitive issue, the poor acoustic insulation of the building. This is achieved while implementing the concept formal resources: Soft geometries and the preservation and rehabilitation of the original moldings.

▼圆拱门嵌套的走廊
the pattern replicated in all the doors © Bodegón Cabinet

▼走廊作为公共空间和私人空间的过渡
an original doorway arch connecting the public and the private space © Bodegón Cabinet

设计师在与客户的最初交流中了解到色彩的渊源,这些颜色标志着公寓令人难忘的旧日时光。改造中,设计师决定延续色彩的故事。由Huguet Mallorca设计的定制工作台以绿色图案点亮了厨房,公共区域的暖色玻璃和保留下来的花纹地板则与卧室淡雅的色调形成了鲜明的对比。

There were memories from the clients about the original colours from the very first conversations, so we decided to build a story about it. The palette colour is the appreciation and recognition of some landmarks of the apartment’s past. We can highlight the green patterned custom-made kitchen bench (by Huguet Mallorca), the warm coloured glass as well as the shades and patterns of the original floors against the quietness of the soft tones of the bedroom.

▼卧室
the bedroom © Bodegón Cabinet

▼细部
details © Bodegón Cabinet

Location: Calle Jesús, Valencia, Spain. Date: 2019-2020
Typology: House Renovation

More: Bodegón Cabinet
更多关于他们:Bodegón Cabinet on gooood 

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment