阅兵广场上的装置,华沙 / BudCud

思索未来广场的特征和尺度

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :
标签 :

非常感谢 BudCud 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:BudCud on gooood. Appreciation towards BudCud for providing the following description:

在第9届华沙建造节上,BudCud事务所在阅兵广场上打造了一个大尺度的装置作品,包括广场地面的色彩介入(“广场中的广场”)、8座跨架结构(baugespann)以及一座考古学凉亭(Square Post)。通过碎片式的体原型、类比和空间草图,该装置展现出了一座未来广场的特征和尺度。

For the 9th edition of Warsaw Under Construction festival BudCud realized a largescale installation on the Parade Square in Warsaw, that consisted of a colour intervention ‚Squares within Square’, 8 baugespann and speculative archeology pavilion ‚The Square Post’. Installation, by the means of fragmentary prototypes, analogies and spatial sketches, shows the character and size of the future Central Square.

▼广场鸟瞰,aerial view

阅兵广场上的色彩介入勾勒出未来广场的区域,使人们对公共空间的规划尺度形成感知。广场的地面被覆盖以一张1:1的平面图,展示出世界各地的著名广场,包括华沙的旧城广场、巴黎的孚日广场、锡耶纳的田野广场以及纽约的时代广场。这些广场能够帮助人们意识到城市公共空间在当下所呈现出来的问题以及与之有关的发展方案。平面图的边界环绕着一系列建筑跨架(baugespann),这是瑞士常见的规划设施,用于标记未来建筑的高度和尺寸。跨架顶端放置着由华沙艺术家二人组DWA ZETA专门设计的旗帜。

A colour intervention in Parade Square outlines the area of the future square in order to raise awareness of the scale of the planned public space. The existing surface of Parade Square has been covered with real-scale graphic representations of famous public squares: Old Town Market Square in Warsaw, Place des Vosges in Paris, Piazza del Campo in Siena and Times Square in New York. The squares help to identify contemporary problems of urban public spaces and related development projects. The graphic is bordered with baugespann structures: Swiss planning devices that mark height and size of the future building. In Warsaw art duo DWA ZETA designed dedicated flags that were put on the baugespann tops.

▼阅兵广场上的色彩介入勾勒出未来广场的区域,a colour intervention in Parade Square outlines the area of the future square

▼1:1的平面图展示出世界各地的著名广场,the existing surface of Parade Square has been covered with real-scale graphic representations of famous public squares

▼平面图的边界环绕着一系列跨架结构,the graphic is bordered with baugespann structures

Square Post是一座开放式的凉亭,旨在引发人们对过去、现在和未来的思考。位于Marszałkowska街道附近,TR Warszawa剧院和现代艺术博物馆在这条街道上相会。这座凉亭可供人们在其中探讨优秀公共空间所需要具备的品质,也可满足人们日常集会的需求,同时作为广场旅程的起点,为教学活动提供场地。

The Square Post is an open pavilion of speculative archeology of the past, present and future, that marks the north-eastern corner of the future Central Square. It is located near Marszałkowska St., in the place where the designed edifices of the TR Warszawa theatre and the Museum of Modern Art will meet. The Post is a venue of discussions about the qualities that good public space in the centre of Warsaw should demonstrate. It serves the needs of meetings, functions as the starting point of guided tours of the square and marks the zone of educational activities.

▼Square Post旨在引发人们对过去、现在和未来的思考,Square Post is an open pavilion of speculative archeology of the past, present and future

凉亭的结构十分简洁,其黑白色的外观参考了附近博物馆(白)和剧院(黑)立面的用色。凉亭的屋顶下方摆放着一些造型简单的家具。其中一件参照了博物馆建筑的拱廊,另外一件模仿了剧院中的礼堂及其立面结构。突出的立柱和吊灯则参考了场地上方的文化宫建筑的尺度和风格。由此,这座凉亭预示了未来广场周围最具特色的建筑的尺度和布局。与此同时,它还通过光线、阴影和绿植等元素,隐喻地指出了未来人类在打造公共空间时将会面临的主要问题。

The Post has a simple engineering-like character. Its monochrome appearance was inspired by colours of museum (white) and theatre (black) facades. The pavilion roof covers formally austere geometrical pieces of furniture. One of them recreates the shape of the museum building arcade, the other imitates the planned auditorium of the theatre and a structure of its facade, whereas the prominent column and a lamp bear reference to the scale and style of the Palace of Culture, which towers above the site. Thus, the Post functions as a device that reflects the size and array of elements of small architecture that the square may feature in the future. At the same time, it addresses in a metaphorical way the main problems in shaping public space of the future square by highlighting its more ephemeral components, such as light, shade and greenery.

▼凉亭的黑白色外观参考了附近博物馆和剧院立面的用色,the monochrome appearance was inspired by colours of museum and theatre facades

▼凉亭的屋顶下方摆放着一些造型简单的家具,the pavilion roof covers formally austere geometrical pieces of furniture

▼“礼堂”台阶与吊灯,the “auditorium” seats and the lamp

   

▼模型,model

▼平面图,plan

WARSZAWA W BUDOWIE 9 PLAC DEFILAD: A STEP FORWARD
YEAR: 2017
CLIENT: MUZEUM SZTUKI NOWOCZESNEJ W WARSZAWIE, MUZEUM WARSZAWY
LOCATION: PLAC DEFILAD, WARSAW, PL
PROGRAM: EXHIBITION DESIGN, PUBLIC SPACE
AREA: 15 000 M2
STATUS: BUILT 2017
TEAM: BUDCUD: MATEUSZ ADAMCZYK, AGATA WOŹNICZKA (AUTHORS), SŁAWOMIR PUCEK (STRUCTURAL ENGINEER), LEA MOUREAU, JOANNA RYŚ
PHOTOS: BUDCUD, MARCIN CZECHOWICZ, WOJTEK RADWAŃSKI

More:BudCud 。更多关于他们:BudCud on gooood



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×