F+ Exhibition Hall, China by FF DESIGN

Whole house customization solutions

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 费弗空间设计 予gooood分享以下内容。更多关于:FF DESIGN on gooood
Appreciation towards FF DESIGN  for providing the following description:

将设计融于人性,让家居成为享受。F+作为全屋定制品牌,从“极简”的本质出发,追寻设计的本质。

当单纯展示产品功能的传统体验店不再满足人们的需求时,如何将空间与产品作为一个整体,注重产品功能体验的同时也带给人难忘的空间体验,就成了新型体验店需要考虑和解决的问题。这一次,新的F+展厅,从家居体验感和全面性着手,再次精彩亮相。

Humanize design itself and make home an enjoyable place.  As a whole house custom design brand, F+ starts from minimalism and pursues the essence of design.

When traditional experience stores that simply present product functions no longer meet people’s needs, how to integrate space and products as a whole, and focus on the functional experience while also giving people an unforgettable spatial experience, has become a problem that new experience stores have to consider and solve.This time, starting from home experience and comprehensiveness, the new F+ exhibition hall is again presented.

▼F+生活馆外观,exterior view

整个故意压低的入口设计,让内敛含蓄的体块从内部延伸出来,具有十足的结构感。简约低调的logo,两盏竹灯将空间氛围晕染地格外安静,仪式感满分。转角处野口勇的波点灯引导人进入,仿佛另一道风景。一步一景的空间手法几乎贯穿整个空间,除了带给人不同的视觉感受外,同时也增强人的空间体验感。

The entire purposefully lowered entrance design allows the implicit body to extend from the inside, creating a full sense of structure. The simple and low-key logo and two bamboo lamps make it extremely quiet in the space, creating a full sense of ceremony, too. At the corner, Isamu Noguchi’s light sculpture leads people to enter like another landscape. The spatial technique that makes scenes change with every step runs through almost the entire space, which not only brings people different visual experience, but also enhances people’s sense of spatial experience.

▼压低的入口设计,the entrance area with lowered ceiling

▼入口空间细节,entrance area details

穿过由体块刻意压低的入口进入过道,视觉仿佛豁然开朗。低调简约的设计与空间朦胧安静的气质最大化地激发人的感官体验。特别定制的不对称脚休息凳除了作为空间装饰品以外,还可以为前来参观的游客提供小憩场所。精心设计的隐形旋转门将厨房区和过道区分,由一个完整空间进入另一个气质的空间,在开合之间实现转变。

Entering the aisle through the entrance with purposefully lowered body, the vision seems to be suddenly clear. The low-key and simple design, the dim environment and quietness in the space maximize the sensory experience. In addition to being used as decorations, the specially customized asymmetric foot rest stool can also provide a resting place for visitors. The well-designed revolving door separates the kitchen area from the aisle, which is from a complete space to another space with different style. The transformation is made with opening and closing of the door.

▼过道,the aisle

▼定制的不对称脚休息凳,the specially customized asymmetric foot rest stool

厨房内部氛围与室外保持一致,定制山水画软膜灯箱墙面赋予空间层次与变化,黑色岛台在灯光氛围烘托下更显立体与精致。黑色格栅门让空间变得通透且有质感,光和空气可以自由地在空间内外穿梭,让人感觉不那么压抑。

The interior atmosphere of the kitchen is consistent with the outdoor. The customized soft film light box wall with landscape painting gives the space level and change, and the black kitchen island is more three-dimensional and refined under the lighting. The black grille door frees the space and brings quality. Light and air can freely enter and leave the space, making people less depressed.

▼从过道望向厨房,view to the kitchen from the aisle

▼厨房区域,kitchen area

以植物作为背景墙的客厅沙发,为整体暗色调的空间带来生机与活力,仿佛空间在这里可以自由呼吸,形成一种透气感。轻微撕裂的吊顶顶面让原本枯燥单调的屋顶多了变化和造型感,看似简单的空间因为细节处理和材质肌理而变得更有质感。

The sofa with plants as the background wall in the living room brings vitality to the overall dark-toned space, as if the space can breathe freely here, lightening the pressure. The slightly torn ceiling surface gives the originally dull and monotonous ceiling more changes and sense of style. The seemingly simple space has more quality because of the details and textures.

▼客厅沙发以植物作为背景墙,the sofa with plants as the background wall in the living room

▼客厅细节,living room details

办公区与客厅以植物墙相隔,看似在功能上分开却又在同一空间内相连接。灰色板材定制办公桌与点光源结合形成一个整体,整齐排列的椅子和点缀墙面的红色无疑让空间更具吸引力,整个空间呈现出一种阵列感。

The office area and the living room are separated by a plant wall, which seems to be functionally separated but connected in the same space. The gray custom desk is combined with the light source as a whole. The neatly arranged chairs and the red dots on the wall undoubtedly make the space more attractive, and the whole space presents a sense of organization.

▼办公区,office area

无主灯照明下的选材区给人低调高级又安宁静谧的空间感受,三个射灯分别用暖、中、高三种色温来调节室内气氛,以达到空间最理想的显色状态。位于正中央的岛台被设计成可活动的推拉形式,具有令人舒适的阻尼感。角落里的吊灯散发柔和、温润的轮廓光,为空间蒙上一层朦胧、神秘的色彩。

The material selection area under no overhead lighting gives people a low-key, high-level and quiet spatial experience. The three spotlights use warm, medium and high color temperatures to adjust the indoor atmosphere to achieve the most ideal color rendering state of the space. The island located in the center is designed as a movable push-pull form with a comfortable damping feeling. The chandelier in the corner emits a soft, gentle contour light, casting a hazy and mysterious atmosphere on the space.

▼选材区,material selection area

▼岛台被设计成可活动的推拉形式,the central island is designed as a movable push-pull form

▼灯具细节,lamp detail

特别设计的衣帽间是独立存在于展厅中央的水泥灰盒体。功能齐全的隐藏式收纳仍然采用可活动的推拉形式,既方便储藏同时让空间更具简约美感。深灰色折叠门让衣帽间更显精致,极致简约的柜体与整个空间融为一体,完美展现“全屋定制”的精致理念。屋顶和地面采用微水泥材质,细腻光滑。我们原创设计的挂画装饰空白墙面,与室内完美融合并让空间显得更加有趣,成为一个整体。

The specially designed cloakroom is a cement gray box that stands independently in the center of the exhibition hall. The fully functional hidden storage is also designed as a movable push-pull form, which not only facilitates storage, but also makes the space more simple and beautiful. The dark gray folding door makes the cloakroom more refined, and the extremely simple cabinet is integrated with the entire space, perfectly showing the exquisite concept of “whole house customization”. The ceiling and the floor are made of micro-cement, which is delicate and smooth. The hanging paintings that are originally designed by us decorate the blank wall, which suits perfectly the interior design and makes the space more interesting and more integrated.

▼衣帽间,cloakroom

室内柜体表面采用两种不同的材质进行设计表达,不同的表面处理方式带来不一样的质感,在光影下呈现不一样的视觉效果,极具表现张力。

The surface of the indoor cabinet is designed with two different materials. Different surface treatment methods bring different feelings, presenting different visual effects under light and shadow, which is extremely expressive.

▼衣柜和衣架,indoor cabinets

爱因斯坦的《相对论》中曾说,“不能把时间、空间、物质三者分开解释。时间与空间一起组成四维时空,构成宇宙的基本结构。”本次F+展厅的设计,也通过则通过人在场景中的流转,实现了时间、空间、物质三位一体的交融,所有的情景节点伴随着光影变幻、融合。产品、空间与人之间相互触动,让用户在享受空间的同时去体味产品,想象它们将带给生活的舒适、便捷和享受。

According to Einstein in Theory of Relativity, time, space, and matter cannot be separated. Time and space together form a four-dimensional space-time and constitute the basic structure of the universe. The design of the F+ exhibition hall this time also realizes the integration of time, space and material through the walking of people in the space. All the scenes are accompanied by light and shadow changes and integration. Products, space and people communicate with each other, allowing users to experience the products while enjoying the space, and imagine that they will bring comfort, convenience and enjoyment to life.

▼走廊细节,corridor details

在F+,你想要的一站式体验我们都有。

At F+, here we have the one-stop experience you want.

▼平面图,plan

项目名称:F+生活馆
项目地址:上海
项目类型:全屋定制家居品牌展馆
建筑面积:170平
户型:三室
装修花费:100万
设计公司:FF DESIGN
方案主创:费崎峰 FITCH

More: 费弗空间设计。更多关于:FF DESIGN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood

Post a Comment