D.SIGN SHOP, China by STUDIO WEVEN


Small garden in the shopping mall

Project Specs

Location:

感谢 编筑设计(联系邮箱:info@studioweven.com) 予gooood分享以下内容。更多关于:STUDIO WEVEN on gooood
Appreciation towards STUDIO WEVEN (Contact: info@studioweven.com) for providing the following description:

STUDIO WEVEN 为女装品牌D.SIGN设计的全新空间形象位于南京紫悦广场二层,有别于传统商场内店铺的氛围,STUDIO WEVEN希望通过设计可以在嘈杂拥挤的购物中心营造出简约,轻松和自然的氛围。

STUDIO WEVEN designed a brand new interior space identity for the women’s clothing brand D.SIGN. It’s located on the second floor of Nanjing Ziyue Plaza. It is different from the atmosphere of shops in traditional shopping malls. With the design choices STUDIO WEVEN believe to create a minimalistic, relaxed and natural atmosphere in a noisy and crowded shopping mall.

▼空间概览,preview © YUUUUN STUDIO

空间以圆形花园为设计概念,作为一个户外景观被布置在试衣间周围,将试衣间作为空间中的主要元素来定义自由的购物动线,衣架底部的绿植让顾客在边挑选衣服时也能边欣赏景观。

The space is designed with a circular garden, which resemble an outdoor landscape, it’s arranged around the fitting room. The fitting room is used as the main element in the space, it defines the free shopping movement.

▼圆形花园散布各处,the circular gardens are scattered everywhere © YUUUUN STUDIO

▼围绕试衣间的购物动线,the shopping movement around the fitting room © YUUUUN STUDIO

试衣间材质使用透明亚克力管,配有亚光黄色遮光帘,为内部增添了柔和感,并保证了顾客的隐私,通过将布帘移动到侧面,整个空间变的通透,彻底改变空间的氛围,开合的状态使整个空间具有一种动态的层次感。入口木地板上的LOGO加深了在踏入试衣间的一刻对品牌的印象。墙面试衣镜在不同角度反射出空间中的自然造景。

The fitting room is made of transparent acrylic tubes, it features a matte yellow blackout curtains, which adds a soft and tangible feeling to the interior and ensures the privacy of customers. With a silent slider system the curtain can slide soundless to the side, it make the store more spacious and transparent. The state of opening and closing gives the whole space a dynamic sense of hierarchy.The logo on the wooden floor deepens the impression of the brand at the moment of entering the fitting room. The wall mirror reflects the natural scenery in the space from different angles.

▼试衣间材质使用透明亚克力管,配有亚光黄色遮光帘,the fitting room is made of transparent acrylic tubes, it features a matte yellow blackout curtains © YUUUUN STUDIO

▼试衣间开合状态,the state of opening and closing © YUUUUN STUDIO

▼试衣间内部,inside view © YUUUUN STUDIO

▼试衣间入口,the entrance of the fitting room © YUUUUN STUDIO

▼墙面试衣镜在不同角度反射出空间中的自然造景 © YUUUUN STUDIO
the wall mirror reflects the natural scenery in the space from different angles

▼镜面细部,details © YUUUUN STUDIO

为了加强户外的感觉,地面材质选择水洗石,墙面颗粒质感漆,将一般用于户外的材质以新的方式使用在室内空间中。色温3500K的射灯被均匀分布在天花板上,衣服上没有重点照明,让光线均匀分布在空间中,营造一种安静,平和的购物氛围。

Strengthening the feeling of outdoor, washed stone floor and granular wall paint are selected. Materials that generally used for outdoor are now used in the interior space in a new way. By using spotlights with a color temperature of 3500K which are evenly distributed on the ceiling, without accent lighting on the clothes, allowing the light to be evenly distributed in the space, this add another layer to a quiet and peaceful shopping experience.

▼水洗石地面,the washed stone floor © YUUUUN STUDIO

整个设计激发了一种旅行的感觉,让顾客可以自由的探索商店中的商品,我们将试衣间视为服装店的一个重要特征,因为它塑造了我们的空间交流和想象,增强了整体空间体验。

As a whole the design stimulate a travel feeling in which customers can discover the store freely. Studio WEVEN sees the dressing rooms as an important character of a clothing store, because it’s shape our spatial communication and imagination, it add to our whole experience.

▼平面图,floor plan © 编筑设计

项目名称:D.SIGN女装
设计师:Studio Weven 编筑设计
联系信息:info@studioweven.com
项目类型:服装店
场地地址:南京紫悦广场
完工日期:2021.07
室内面积:150
设计团队:刘琪、Hai.Le、陈星友、刘晓梦
施工团队:江苏冠亚装饰工程有限公司
道具制作:南京艾特斯道具
灯具提供:斯唯照明
主要材料:水洗石/ 亚克力管/ 遮光帘 / 橡木 / 颗粒漆
摄影师:YUUUUN Studio

Project Name: D.SIGN SHOP
Architect: STUDIO WEVEN
Contact:  info@studioweven.com
Project Type: clothes shop
Location: Nanjing, China
Completed: July, 2021
Area:150

Design Team: Chee liu, Hai Le,chen ying you,liu xiao meng
Materials: Washed Stone/ Acrylic Tube/ Blackout Blinds/ Oak
Photographer: Yuuuun Studio

More: 编筑设计(Contact: info@studioweven.com)     更多关于:STUDIO WEVEN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment