CIVRO Flagship Store, China by CROX

Infinite Enframed Scenery

Project Specs

Design:
Location:
Category:

非常感谢 闊合 予gooood分享以下内容。更多关于他们:CROX on gooood.
Appreciations towards CROX for providing the following description:

人们因建筑而有了居所,因打开门窗才看见了世界。CIVRO形象展厅位于上海越界旧厂房,CROX闊合为其打造了一个充满无限框景的概念空间。

Because of buildings, people have their residences. Similarly, people can see the world on ground of opening the doors and windows. CIVRO flagship store, situated in the old factory building in Yuejie, an area in Shanghai, in which CROX is invited to create the concept space of infinite enframed scenery.

▼建筑入口立面外观,exterior view of the entrance facade

设计的目的是在旧的建筑空间植入展示功能,建筑师希望介入最少的设计来提升原始空间迷人的特色,利用最简单线条,赋予其生命的意义。这些线条如同人生道路上所走过的足迹,在不同空间内贯穿,延伸出无限的框景。CIVRO展厅里,“线”穿梭里外,没有界限,蔓延出无数种空间构成的方式,形成一种自由开放的格局,并结合不同的使用情境,使空间属性充满弹性。

Regarding the display function which has been placed in old building space, architects would like to enhance the charming features of original space with the least design involvement in terms of their initial settings. Namely, the simplest lines are used to describe the meaning of life in an abstract manner, which makes an analogy with footprints on the path of life and runs through different spaces, stretching out the infinite enframed scenery. In CIVRO flagship store, “line” shuttles back and forth in it without boundary, and spreads numerous forms of space composition, and thus forms a free and open pattern. Combined with different applicable situations, it has shaped a space with flexible property.

▼建筑外观,exterior view

▼建筑外观,CIVRO旗舰店是在绿地上的一栋红砖仓库,exterior view, CIVRO flagship store is a red brick warehouse on the green grassland

▼建筑局部及其侧面的草坪,白色框条限定出不同的休息区域,part of the store and its side grassland, the white frame forms different rest areas

▼建筑局部及其户外步道,part of the store and its outdoor trails

CIVRO旗舰店是在绿地上的一栋红砖仓库,灵动的白色框条,勾勒出优雅与个性,游走的线条在庭院内构成不同的休息区域,也组成了主要建筑的入口结构体。这些线条再往内部连接,构建出大小不同的空间,建筑、室内与景观也因此融合成一个完整的空间序列。本次改造的方式带有创新意识,重新定义了上海旧建筑再利用的逻辑。将CIVRO铝框产品变为主要的建筑材料,结构型态本身形成了空间,同时也完成了展示需求,兼顾功能与美观。

CIVRO flagship store is a red brick warehouse on the green grassland, with a flexible white frame that outlines elegance and individuality. The three-dimensional walking lines form different rest areas in the courtyard and also constitute the entrance structure of the main building. These lines have extra entry into different sizes of space in the interior. The Building, interior and landscape are thus integrated into a complete spatial sequence. The way of this transformation not only forms a symbol of innovation and redefines the Shanghai old building recycling logic, but also adopts CIVRO aluminum frame products as the main building materials in the functional and aesthetic views. In addition, the structure itself constitutes the space and satisfies the needs of display as well.

▼建筑入口,游走的线条组成了建筑的入口结构体,the entrance, the three-dimensional walking lines constitute building’s entrance

顺着线条进入内部展厅,白色铝框架构的接待区如被切开的白色盒子,成为视觉的交点。内部被划分出两种不同的空间性质——建筑的东面为主要的产品展示厅,白色框架组建成不同的墙体,形成大小不同的展间。西面为会议交谊厅,框架式的天花可因集会、展览、发布……等不同空间的利用方式而作出变化。设计整体呈现出白色基调,配合光影弥散了一种神秘宽广的框景感,借由原始的柱体、墙壁衍生出互动的交错关系,跳脱常规的展厅模式,唤醒整个人与空间的交互情绪。

▼入口前台,白色铝框架构的接待区成为视觉的交点,the reception area defined by a white aluminum-framed box, forming a visual intersection

▼东侧主要产品展厅,白色框架组建成不同的墙体,形成大小不同的展间,the main product exhibition hall on the east side, the white frame forms different walls, resulting in various sizes of exhibition rooms

Enter the interior hall by following the lines, and the white aluminum frame creates the reception area. For example, a white box is cut into two different spaces in the interior so as to form a visual intersection. The east side of the building is the main product exhibition hall. The white frame forms different walls, resulting in various sizes of exhibition rooms. The west is the conference hall whose framed ceiling is changed depending on the use functions such as assembly, exhibition and press meeting, showing a white tone as a whole. With the light and shadow diffusing mysterious broad frame sense, the interaction of hall is derived from the original columns and the walls. Breaking away from the conventional exhibition hall mode, it arouses the interactive emotion of the entire human and space.

▼从入口前台看西侧的会议交谊厅,the conference hall on the west side viewing from the reception area

▼西侧的沙龙区兼休闲区过道,框架式的天花可随功能需要而改变,the salon and corridor area on the west side, its framed ceiling is changed depending on the use functions

▼西侧休闲区,配有展墙,the lounge area on the west side with the exhibition wall

▼休闲区吧台细节,bar details in the lounge area

一幅画面就是一道风光,在生活中我们走动着,用眼来定格,而门与窗是建筑用来交流的眼,闊合CROX便以无限框架创造出万千无一的景。

A picture is a landscape. In life, we walk around and gaze attentively at the scenes with our eyes. Likewise, doors and windows are the eyes of buildings for communication, and thus CROX creates an unique scenery with infinite framework.

▼轴测爆炸图与室内局部透视,exploded axon and detailed interior views

▼平面布置图,layout plan

▼立面图,elevation

项目名称:无限框景 – CIVRO旗舰店
设计单位:CROX闊合
设计团队:林琮然、李本涛、周颖、黄培耿
项目地点:中国上海SVA越界创意园徐汇区田林路140号
完成时间:2018.12
建筑材料:石材,铝方管
建筑面积:423平方米 
景观面积:427平方米
型材:希洛 CIVRO
客户:希洛CIVRO系统铝门窗
摄影:王基守(BLAKE)、金刚
媒体联络:press@crox.com.tw

Project name: Infinite Enframed Scenery – CIVRO flagship store
Design Company: CROX
Design team: C.R.Lin, Bentao Li, Ying Zhou,Peigeng Huang
Location: No. 140 Tian Lin road, Xuhui district, shanghai, China
Completion: 2018.12
Construction Material: stone, aluminium square tube
Architecture area: 423 square meters
Landscape area: 427 square meters
Section bar: CIVRO system
Client: CIVRO
Photographer: Chishou WANG (BLAKE), Gang JIN
Press Contact: press@crox.com.tw

Mroe: CROX      更多关于他们:CROX on gooood

Post a Comment