ARTYZEN SIFANG HOTEL RECREATION CENTRE, China by Hirsch Bedner Associates

Embrace the natural surroundings

Project Specs

Location:

非常感谢 Hirsch Bedner Associates 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Hirsch Bedner Associates on gooood.
Appreciation towards Hirsch Bedner Associates for providing the following description:

四方当代艺术湖区位于中国东部江苏省省会南京,是中国国际建筑艺术实践展(CIPEA)的一部分,也是2018年建筑领域最新揭幕的作品中,最受期待的项目之一。该项目包含22座建筑,由二十余位国内外建筑大师操刀设计,其中包括纽约建筑师斯蒂文•霍尔(Steven Holl)、普利兹克奖得主王澍和来自英国的设计师戴维·阿德贾伊(David Adjaye)。最受关注的莫过于建筑群中的休闲中心,由著名意大利建筑师埃托•索特萨斯(Ettore Sottsass)和他的建筑工作室Sottsass Associati设计。著名的Olivetti Valentine手提式打字机和卡尔顿书柜(the Carlton bookcase)等工业设计作品,皆是这位建筑师留下的不朽遗产。他的建筑,正如他的产品设计一样,大胆的原色使用和突出的几何结构极具辨识度。

Artyzen Sifang is part of CIPEA, the China International Practical Exhibition of Architecture located in the capital of China’s eastern Jiangsu province, Nanjing and is one of the architectural world’s most highly-anticipated openings set to unveil October 2018. The project is comprised of 22 buildings designed by nearly two dozen of the biggest names in international and Chinese architecture, among them New York architect Steven Holl, dissident artist Ai Wewei, Chinese Pritzker prize winner Wang Shu and UK-based David Adjaye.Notably, the recreational centre within the complex was designed by famed Italian architect, Ettore Sottsass, and his architectural practice, Sottsass Associati. The architect’s enduring legacy is most remembered for his industrial design work, such as the famous Olivetti Valentine Typewriter and the Carlton bookcase. His architecture, like his product design, is instantly recognizable by bold primary colors and prominent geometrical structures.

▼埃托•索特萨斯设计的建筑外观,大胆的原色使用和突出的几何结构极具辨识度,exterior view, designed by famed Italian architect, Ettore Sottsass, is instantly recognizable by bold primary colors and prominent geometrical structures

休闲与文化中心位于一座美丽的小山上,南面是缓坡,一直延伸到湖中。茂密的树林和无与伦比的风景相辅相成。休闲中心位于山脊处,其中设有酒吧、阅览室、KTV等社交场所,此外还配有桑拿房和温泉按摩房。社交场所区域作为建筑的主要入口,视觉效果极为突出。用于疗养休憩的温泉围绕着大型回廊,环形墙壁包围着不同大小的房间,创造出一座室内花园。在这里,古老的建筑理念得以完美呈现,蜿蜒走廊的空间与大小设计与人的身体相称,营造出极具私密性的氛围。这一空间的设计同时引入了树林和新鲜空气。

The recreation centre lies in a beautiful hill with a gentle slope to the south that extends into the lake. The luxuriant woods and incomparable scenery complement with each other. The center lies slightly in the ridge of the mountain. It contains the social occasion sections including the pub, the reading room and the KTV houses; it is also equipped with sauna rooms and spring massage rooms. The social occasion sections function as the main entry to the building, which has prominent visual effects. The springs for recuperation circle around a large-sized winding corridor; long and circular walls embrace the rooms in different sizes and create an internal garden. The ancient architectural notion that winding corridors should be designed in a space and size that fits human body with the most private surroundings are found here. The design of the space involves the woods and fresh air.

▼入口大厅,main lobby

▼社交、展览空间,social contact & exhibition area

▼洽谈区域,negotiation area

索特萨斯打造的这栋休闲中心是坐落于山中的22座环湖建筑物之一,室内设计部分由HBA合伙人David T’Kint操刀。四方当代艺术湖区由雅辰酒店集团管理。雅辰酒店集团 “艺术、文化和情感智慧”的经营理念也贯穿了整个项目的建筑与室内设计,这座建筑的室内设计赞誉并创新着建筑语言,而非简单效仿。雅辰酒店集团隶属信德集团有限公司,该公司是一家以交通、地产、酒店和投资为核心业务的综合性公司。David T’Kint表示:“埃托•索特萨斯的最新作品是一项复杂的建筑杰作,通过连接和分离建筑体积来完成。我的首要挑战就是从可操作性的角度出发,把这一建筑转变为配有客房的休憩与疗养中心,并将所有区域进行连接,为宾客打造一个完整的体验。” 由于这一极其强大的建筑外层,HBA的设计师们面临着巨大挑战。他们不能简单地照搬或大幅地改动建筑语言,相反,他们必须分析索特萨斯的作品,以及他在漫长职业生涯中取得的令人超乎想象的成就。通过充分利用索特萨斯最具辨识度的作品的主要特征,例如几何元素、简单形状、条纹、原色、黑白色调等等,HBA设计团队所呈现出的室内设计方案与建筑语言无缝融合。

HBA Partner David T’Kint designed the interiors for the recreation centre, which is one of the 22 buildings placed around a lake nestled in the mountains. The complex is managed by Artyzen Hospitality Group, whose operating philosophy of embracing “art, culture and emotional wisdom” echoes throughout the architecture and design of the project. The building’s interiors celebrate the architectural language without mimicking it. Artyzen Hospitality Group is part of Shun Tak Holdings Limited, a leading conglomerate with core businesses in transportation, property, hospitality and investment.T’Kint reflects, “Ettore Sottsass’ latest architectural venture is a complex architectural masterpiece connecting and disconnecting volumes. My first challenge was to make this work from an operational point of view as a wellness center with a few guestrooms and connect all the areas to make this a unified guest experience.” HBA designers were challenged with an architectural envelope that was extremely powerful; they could not simply copy them or make them dramatically different, rather they had to analyze Sottsass’ work and his unbelievable achievements throughout his long career. Using geometry, primary shapes, stripes, primary colors, black and white, the main characteristics of his most recognizable work, designers created an interior program that would seamlessly integrate to it.

▼楼梯旁的休息区,rest area near the staircase

▼休息区&楼梯细部,details of rest area & staircase

  

充分考虑以上所有因素,HBA设计团队打造的室内设计与索特萨斯的外部建筑相辅相成。室内设计所有部分都以几何体和色彩为基础,这些颜色并非充满视觉冲击力,而是伴有柔和性,契合这座空间作为休憩疗养中心的主要功能。在每一个区域,HBA设计团队都致力于实现硬色调与软色调之间的平衡,以避免那种让人仿佛置身博物馆的感觉。例如,墙壁被划分成不规则的网格,质地采用温暖的白色灰泥。地板上铺有几何样式设计的羊毛地毯。家具风格兼容并蓄,采用大胆的现代风格家居单品,配以中性色与亮色的适当平衡。HBA设计团队通过装饰品点缀空间,为整体设计增添休闲的感觉。David T’Kint表示:“能够成为这组精挑细选出的设计师和建筑师中的一员,我倍感荣幸。与此同时,创造出满足宾客期望值并提升宾客体验的视觉设计也是一种挑战。”休闲中心拥有22间别具一格的客房,面积从43平方米到79平方米不等,其设计的重点是通过灯光氛围营造出一种空间感。客房配备宽敞的步入式衣柜,其中五间客房的浴室还配备独立浴缸。视觉冲击力依赖于周遭自然环境的风景。娱乐活动则侧重传统的休闲方式,比如麻将、乒乓球和KTV。

▼客房入口,guest room entrance

Taking all of these items into consideration, HBA developed interiors that married Sottsass’ exterior architecture. Everything is based on geometrical volumes and touches of color without being overwhelming and blended with the softness required to make this space the wellness center it was intended to be. The balance between hard and soft is studied in every area to avoid the feeling of being in a museum. The walls, for example, are divided in an irregular gridline of shapes, whereas their texture is a warm white stucco. The floors are rhythmed by woolen rugs, designed as geometrical forms. The furniture is an eclectic mix of bold contemporary items, with the right balance of neutrals and colors. Accessories decorate the spaces and add to the casual feeling overall.“While it was an honor to be part of a select group of designers and architects, part of the challenge was to create a visual identity that didn’t compromise the guests’ experience and expectations,” said T’Kint. With 22 unique rooms designed for this property ranging from 43 square meters to 79 square meters, the emphasis was placed on the light atmosphere creating a sense of space with generous walk-in wardrobes and five fitting bathrooms featuring freestanding bathtubs. The visual impact rests on the views toward the surrounding nature. Entertainment is focused on traditional recreational pursuits such as mahjong, as well as table tennis and KTV.

▼客房概览,guest room overview

▼客厅,living room

▼客厅细部,living room details

  

▼客房夜景,guest room night view

  

▼盥洗室,bath room

▼盥洗室浴缸细部,bath room details

  

休闲中心在建筑设计上秉承全球性的理念,以确保超越宾客对传统酒店设施的预期,为他们提供更多体验。1000平方米的休憩疗养中心不仅仅是一座水疗中心,还配有室内游泳池、健身房和水疗馆,以更好地满足宾客的健康需求。这座大型建筑向宾客发出诚挚邀请,使他们能够远离日常生活的烦扰,抚慰他们的内在心灵。除了水疗设施外,休闲中心也为企业活动提供了一系列侧重与自然和谐相处的活动项目,比如艺术品制作、阅读和放松。唯一的餐饮服务场所是一家位于大型平台上的酒吧,酒吧的室外空间在视觉上与周围的自然环境融为一体。David T’Kint总结道:“四方当代艺术湖区这一项目独一无二,在许多方面都独具匠心。它不仅仅是一家酒店,更是一种体验。这种体验由卓越的建筑所驱动,并超出了单纯的设计所能企及的高度。所有的建筑物都以独特的方式拥抱着自然环境,每一栋都与众不同,诉说着自己的故事。”

A global approach was taken to the building design to ensure more is offered beyond the expected hotel facilities. The 1,000 square meter wellness center is more than just a spa, with an indoor pool, fitness studio and spa suites all catering to the well-being of the guest. The expansive building is an invitation to disconnect from distractions of daily life and soothe the inner soul. Beyond the spa facilities, the center promotes corporate activities and functions with a focus on harmony with nature, such as art making, reading and relaxation. The sole culinary offering is a bar on a large platform with an outdoor space that visually connects with nature on all sides.“This is a one-of-a-kind project, unique in so many different ways. Not just a hotel – an experience – driven by remarkable architecture that is not just about design. All the buildings somehow embrace the natural surroundings and each unit is unique and has its own narrative,” concluded T’Kint.

▼疗养区域大厅,室内设计运用的几何元素和原色与建筑语言无缝融合,wellness area lobby, interior design uses geometric elements and primary colors seamlessly with architectural language

▼等待区细部,waiting area details

▼室内游泳池,indoor pool

▼酒吧,室外空间在视觉上与周围的自然环境融为一体,bar, outdoor space that visually connects with nature on all sides

项目名称 / project name:南京四方雅辰酒店休闲中心 ARTYZEN SIFANG HOTEL RECREATION CENTRE
建筑公司 / architect or company:HBA(Hirsch Bedner Associates)
公司网站 / Website:http://www.hba.com/
联系邮箱 / contact e-mail:Yiwei.fan@allisonpr.com
项目设计 & 完成年份 / Design year & Completion Year:2018年
主创及设计团队 / Leader designer & Team:HBA合伙人David T’Kint
HBA迪拜办公室
项目地址 / Project location:中国南京
摄影师 / Photo credits:Will Pryce
客户 / Clients 雅辰酒店集团

More: Hirsch Bedner Associates更多关于他们:Hirsch Bedner Associates on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment