VISAYA意境唯美酒店,莫干山 / 杭州时上建筑空间设计事务所

270°竹林山景环绕酒店,感受时间的静止,享受唯美的意境

项目标签

位置:
类型:

感谢 杭州时上建筑空间设计事务所 予gooood分享以下内容。更多关于:ATDESIGN on gooood
Appreciation towards ATDESIGN for providing the following description:

VISAYA(意境)
是对眼之所见和耳之所闻的思索,
是外界物象在人脑思维中的反射,
也是人的思维对外在物象的投射

在莫干山的横岭,这里有着一片竹林,连绵起伏的山峦一眼望不到边,微风拂起,犹如一片绿色的海洋,令人向往与留恋。

In the cross ridge of moganshan, there is a bamboo forest here, rolling mountains can not be seen from the side, the breeze blowing, like a green sea, people yearn for and nostalgia.

▼酒店鸟瞰,aerial view ©叶松

 

纯白色建筑
White Building

visaya意境唯美酒店便建于这片自然风景中,通体白色的建筑显得十分纯粹与独立。由于建筑在山坡处,设计师沈墨因地制宜,铺设出一条阶梯走道通向高处,在这里需要经过一个入户“盒子”,用仪式感来迎接客人,拾级而上,通往目的地。

The hotel was built in this natural landscape, pure and independent in its all-white architecture. Because the building is located on a hillside, shen mo, the designer, takes measures according to local conditions, laying out a stepped walkway leading to a high place, where you need to pass through a “box” to enter the house, greet guests with a sense of ceremony, and ascend the steps to the destination.

▼入口阶梯,the stepped walkway ©叶松

为了将周边环境利用到极致,设计师使用大面积的落地玻璃让窗外的自然景观与空间融为一体,整幢建筑犹如一个向大自然开放的空间,满足了人对自然与纯粹的向往,在这样一个极简的空间中,感受时间的静止,享受唯美的意境。

To maximize the view to the surrounding environment, designers used full-height glazed walls to bring natural landscape in and throughout the space. The whole building is like a space open to nature, to satisfy the people are yearning for natural and pure, in such a minimalist space, feel the time rest, enjoy the beautiful artistic conception.

▼酒店外观,exterior view ©叶松

▼大面积的落地玻璃让窗外的自然景观与空间融为一体, full-height glazed walls bring natural landscape in and throughout of the space ©叶松

▼户外平台视角,view from the outdoor terrace ©叶松

 

设计治愈生活
Design Cures Life

在visaya,一种现代的生活方式渗入每一个细节中,无边泳池正对着远处的山脉,美景尽收眼底,设计师通过区域的划分为泳池进行了功能分区,满足了不同的需求。微风拂动,蓝色的水面在阳光下波光粼粼,静谧,灵动。

In visaya, a modern lifestyle permeates every detail, with the infinity pool facing the mountains in the distance, offering a panoramic view of the landscape. By dividing the area into swimming pools, the designer has created functional partitions to meet different needs. The breeze stirred, and the blue water sparkled in the sunshine, quiet and moving.

▼泳池俯瞰,pool aerial view ©叶松

而泳池的另一边,打造出了一个地下酒窖,砖块堆砌的内部空间呈现出山洞般的景象,这里能够收藏各种珍贵酒品。

On the other side of the pool, an underground wine cellar is created, with a cavernous view of the brick interior, which houses a variety of rare wines.

▼酒窖,wine cellar ©叶松

 

 

模糊边界
Fuzzy Boundaries

一层的客厅区域采用两边打通的方式,连接泳池与户外篝火休息区,让空间最大化地敞开,将前台、酒吧区、沙发休息区、影音区进行动静分区,保证了每个空间的独立性。穿梭其中,能够放松下来尽情开展派对活动。

The living room area on the first floor adopts the way of getting through on both sides to connect the swimming pool and the outdoor bonfire rest area, so that the space is opened to the maximum, and the reception desk, bar area, sofa rest area and video and audio area are divided into dynamic and static zones, ensuring the independence of each space. Shuttle among them, can relax down to enjoy the party activities.

▼从客厅望向泳池平台,view from the living room ©叶松

▼客厅内部,living room interior view ©叶松

▼空间细节,detailed view ©叶松

▼客厅外的休闲区,seating area outside the living room ©叶松

室外的篝火休闲区边设有温泉泡池,冬天可以在此感受温暖与放松。

The outdoor campfire recreation area is surrounded by a hot spring pool where you can feel warm and relaxed in winter.

▼篝火休闲区和温泉泡池,campfire recreation area and hot spring pool ©叶松

 

睡在自然中
Sleep In Nature

为了让住客感受到“打开门便能跃入泳池”的新鲜体验感,一层的客房将户外与室内连通,房间被水面环绕,并且带有私人庭院与温泉泡池,能够感受更独立的私人度假空间。

In order to make guests feel the fresh experience of “opening the door and jumping into the pool”, the guest rooms on the first floor will connect the outdoor with the indoor, surrounded by water and with a private courtyard and a hot spring pool, allowing them to experience a more independent private resort space.

▼一层房间,guest room on 1F ©叶松

▼户外休闲区,outdoor terrace ©叶松

▼浴室,bathroom ©叶松

visaya共有7个房间,为了注入“每个房间都是一个独立空间”的概念,设计师将建筑分成了三个体块,将建筑拉长,视野变得更加开阔,同时也能够保证房间拥有互不打扰的隐私性。每间房都能全方位地感受到周围的自然景观进入室内,犹如睡在大自然中,享受自然中的生活哲学。

Visaya has seven rooms. In order to inject the concept that “each room isa separate space”, the designers divided the building into three volumes, which can lengthen the building and broaden the view, while ensuring the privacy of the rooms. Each room can fully feel the surrounding natural landscape into the interior, as if sleeping in nature, enjoy the natural philosophy of life.

▼阁楼客房外观,loft room exterior view ©叶松

二层另外两个房间均为loft形式,不仅可以看到夜晚的星空,还能体验滑滑梯的乐趣,在大自然中嬉戏,享受简单的平衡与自在感。

The other two rooms on the second floor are in the form of loft, where you can not only see the starry sky at night, but also experience the fun of sliding, playing in nature, and enjoy a simple sense of balance and freedom.

▼loft阁楼滑梯房,loft room with a slide ©叶松

▼loft阁楼星空房,loft room with a sky view ©叶松

▼天窗,skylight ©叶松

客房在设计中将柱子做了内退处理,与拐角玻璃相衔,让自然映入房间的每一个角落。床与浴缸离窗仅有一步之遥,更加拉近了人与自然的距离。

Guest room in the design will do the pillar back processing, and corner glass to the title, so that the natural reflection into each corner of the room. The bed and the bathtub are facing the glazed walls, pulling closer the distance between the person and nature more.

▼二层中间房,middle room on 2F ©叶松

▼景观浴缸房,scenery room with a bathtub ©叶松

▼床与浴缸离窗仅有一步之遥,the bed and the bathtub are close to the viewing glazed walls ©叶松

地下室拥有餐厅、会议区、厨房以及烘焙区,在墙体开出一个长条形窗扣,光线透过水的折射撒入室内,让空间变得更加明亮,开阔。

在这样一个极致的空间中,与自然对话,尽情享受度假的乐趣。

The basement has a dining room, a meeting area, a kitchen and a baking area, with a long window button on the wall. The light is reflected through the water, making the space more bright and open.

▼地下餐厅,underground restaurant ©叶松

▼楼梯和走廊,stairs and corridor ©叶松

▼间隙中的阳台,the balcony in the gap ©叶松

▼阳台和水池细节,balcony and pool details ©叶松

▼酒店夜景,hotel night view ©叶松

▼场地平面图,site plan ©时上建筑

▼一层平面图,1F plan ©时上建筑

项目名称 | NAME
VISAYA意境唯美酒店
设计单位 | DESIGN
杭州时上建筑空间设计事务所
设计内容 | DESIGN CONTENT
建筑设计、室内设计、景观设计
主案设计 | CASE DESIGN
沈墨 、陶建浦
设计团队 | DESIGN GROUP
李嘉丽、宋丹丽 、张入心
项目规模 | PROJECT SCALE
2500㎡
建筑面积 | ARCHITECT SCALE
800㎡
项目摄影 | PROJECT PHOTOGRAPHY
叶松
项目地址 | PROJECT ADDRESS
湖州 莫干山
完工时间 | COMPLETION TIME
2020/4

More:杭州时上建筑空间设计事务所。更多关于:ATDESIGN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享/协作者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »