Vancouver Teahouse by Kengo Kuma & Associates

A new world in the corner of a roof garden.

Project Specs

Location:
Category:

非常感谢 隈研吾建筑都市设计事务所 予gooood分享以下内容。更多关于Kengo Kuma and Associates on gooood. Appreciation towards Kengo Kuma and Associates for providing the following description:

项目位于温哥华,是一个建在屋顶花园上的空中茶室。茶室的屋顶由四根纤细的钢柱支撑,室内面积为6畳(约10平米),四周不设墙壁,仅由玻璃和隔断围合。

The teahouse is located in a roof garden in Vancouver. Its roof is supported by four slender steel columns. The 10-square meter room is enclosed by glass and flexible partitions instead of solid walls.

▼茶室外观,位于屋顶花园之中,external view of the teahouse in the roof garden

▼茶室不设实墙,由玻璃和隔断围合,the teahouse is enclosed by glass and flexible partitions

▼从茶室可以欣赏远处的优美景色,enjoy the pleasant view in the distance from the teahouse

茶室的地板向四侧伸出,外部设置了美丽的茶庭,踩着自然古朴的石板,人们仿佛进入了另一个世界。

The floor continues out forming outdoor corridor around the room, out of which is a tea garden. Wandering in the garden on the stone slabs, it takes people to a haven from the outside world.

▼茶室外设有庭院,创造出不同的空间氛围,garden outside the teahouse creates different ambience

把茶室中部的榻榻米移开后,人们可以打开地板,把腿伸到里面,围坐在桌子边开会或举办其他活动。

Removing the tatami in the middle of the teahouse, people could open the floor slab and put in their feet to seat around the table, organizing a meeting or other events.

▼室内空间,interior of the teahouse

▼总平面图,site plan

▼剖面图,sections

More: Kengo Kuma and Associates, 更多关于Kengo Kuma and Associates on gooood.

Post a Comment