Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

A hotel besides the Alps, communicating the values of the local tradition

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

来自noa*对gooood的分享。更多请至:noa* on gooood 
Appreciation towards noa* for providing the following description:

noa *受邀为意大利阿尔卑斯山区的一所家庭式酒店Valentinerhof进行了扩建设计。酒店位于海拔1200米处,在高山牧场Seiser Alm旁的村庄Kastelruth内。本次的扩建范围包括了一个养生中心、大堂、大堂吧和餐厅以及14间宽敞的客房。落成的建筑采用了大量本土元素,和自然融为一体,阿尔卑斯山脉安静却不容忽视,沉默地向游客展示着它壮美的景色。

正如noa *的建筑负责人Stefan Rier告诉gooood的那样,“我们的设计取决于当地传统建筑文化以及自然景观对建筑的影响。”

noa * ( network of architecture ) enlarges the family business Valentinerhof and gives it, in harmony with nature, his new identity.

“Communicating the values of the local tradition and the harmony with nature were decisive for the architectural concept.”
- Stefan Rier

The hotel is located in the village of Kastelruth next to the well-known Seiser Alm at approx. 1200 meters above sealevel. The family establishment was enhanced and enlarged with a new wellness area and a new lobby with attached bar and restaurant. 14 spacious suites were added to make the new hotel increased by 1100 square meters.

▽ 建筑与环境,building and its environment

001-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

 

融入自然的“传统”建筑   ARCHITECTURE IN HARMONY WITH NATURE AND TRADITION

扩建部分被建筑师分割成两个小体量,顺着山势往南侧山谷方向延伸,带有当地传统建筑元素的建筑完全融入了自然环境中。建筑的朝向经过精心设计,成为眺望远方最好的平台。仿佛近在咫尺的Schlern雪山和远处宽广的博尔扎诺盆地形成了强烈反差,阿尔卑斯山脉震撼人心、层次丰富的壮丽景色在客人面前铺展开来。

The aim of the architectural concept was to underline and reinforce the impressive surrounding alpine scenery by inserting thoroughly conceived built volumes into the natural landscape. In doing so the intermediation with the local tradition and the accordance with the omnipresent nature was always crucial to the conceptual approach. The new hotel extension is divided into two smaller volumes that form an arena oriented to the Southern Valley and opens up to the close rock massif of the nearby Schlern Mountain.

The contrast between the wideness of Bolzano’s basin and the imposing presence of the Schlern Mountain is brought back into both fragments of the building in order to create a formal and functional dialogue.

▽ 从建筑两个体量的中间眺望远方村庄和山脉,view from the building to the village and moutains

004-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*     002-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

在室外,丛林、草场、村庄和山色抓住了客人的全部心神,而室内,养生中心粼粼的水光为建筑塑造了特有的吸引力。水体和建筑、景观、室内设计结合,贯穿了产品服务的每个细节。

At the same time the view, the panorama and the mountain silhouette remain the main focal point. The hotel achieves a significant attribute to its new identity through the establishment of the new wellness area; the element of water becomes integrative part of the concept of architecture, interior design as well as all products and furniture.

▽ 与建筑紧密结合的水体,water feature becomes an integrative part of the architecture

008-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

012-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

木质的百叶框架和栏杆柔化了建筑石材幕墙硬朗的线条,让建筑在植被的环绕中毫不突兀。建筑和景观倒映在客房和公共区域通高的落地玻璃门窗和如镜面般平静的水池中,让空间的层次愈加丰富。

建筑立面的众多元素都提取自当地的传统建筑中。木质框架下的空间成为室内和室外、建筑和景观间的过渡空间,保证客人的私密空间不受干扰。长短不一的木质框架向外延伸,框出了各异的景色,也让其本身成为景观的一部分。高大的落地玻璃窗将室外景观引入室内,宽敞的阳台则是室内空间向室外的延伸,建筑和环境融为一体,密不可分。

悬挂在阳台上的传统亚麻布“Heutücher”传递着粗糙而质朴的温暖,也让空间更加灵活。简单的安装和拆解过程,让阳台之间可以按需要随时被分隔或连通。

In between the soft silhouettes of the mountainous landscape, the earth becomes a main habitat that is softly indicated by discrete wooden elements that are complementing the solid building by attaching themselves onto the main facade. The natural stone cladding and wooden frames get reflected inside the full height glass elements and sink into pool, lake and seascape.

Inspiration for the form-finding of the facade has been drawn from local building traditions of Kastelruth such as the “Heuharpfen”, the Futterhaus, the double-paired farm (Paarhof) and the ancient wooden fences. The irregular wooden frameworks abut with different lengths into the surrounding landscape and enclose it. As a consequence, spaces that stand between internal (earth) and external (landscape) are created and become part of the landscape. The rhythm of melting two spaces shall evoke the feeling of security in the visitor’s sensation. Room-high glass panels and wide terraces accentuate the interaction of the inside and the outside – of the building and the landscape.

Another fascinating element of the exterior and interior design are the typical “Heutücher” – 50 year old linen cloth that communicates warmth and forms the subtle separation of the room’s terraces. Moreover, the connection of several terraces is facilitated by simply removing several rags.

▽ 木质百叶框架和建筑的结合,discrete wooden elements attaching onto the façade

003-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*     005-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

▽ 阳台的木框架和亚麻布“Heutücher”, wooden frames and the “Heutücher” at the terraces

006-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

 

栖息于自然中   SLEEP IN CARE OF NATURE

阳光穿过落地玻璃门,照亮了方正的客房的每一个角落。床铺被放置在靠近窗户的地方,面对着山谷和雪山,客人一睁眼便可看见阿尔卑斯山壮美的景色。房内休息区的蒲团也是用传统的亚麻布做成的,这些用手工织布机织出的近百年的老布,让新建的客房带上了岁月的痕迹。

The suites are characterized by almost square floor plans; the room-high window panels allow a maximum of natural daylight illuminating all backsides of the rooms and the bathrooms. The bed faces towards the valley and every guest can enjoy the great views right in the morning while waking up. The guest is supposed to feel like sleeping outdoors because of the bed’s position right at the border of exterior and interior space. The lounge area of each room contains a big futon and is completed by the traditional linen cloth; it is made out of fabric that is up to 90 years old and was hand-weaved on a loom from 1901.

▽ 睁眼便可看见的山色, great views right in front of the bed

028-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

027-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

▽ 明亮的卧室休息区和洗手间,illuminated lounge and bathroom

026-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*     025-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

 

无处不在的水元素   DIVE INTO THE ELEMENT OF WATER

养生中心由泳池区和桑拿区组成。从泳池的室内部分下水前行,便可来到一个70平方米,横跨了整个建筑西翼的室外无边泳池。池水从外侧溢出,落在下方宽阔的日光浴甲板上,给躺在躺椅上放松的客人带来一丝清凉。

The wellness area is composed of a main pool area and a sauna area. The pool consists of an indoor element that forms the entrance area and is connected to the outdoor pool of approx. 70 square meters. Sunbeds invite to relax and enjoy the wonderful panorama. The pool is framed by the facade’s wooden work and spans over the entire western wing of the building. The water sloshes over a fifteen-meter long infinity edge, plashing down onto the generous sundeck.

▽ 泳池室内入口,entrance are of the pool

007-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

▽ 无边泳池和建筑、景观,infinite pool, building and the landscape

009-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

▽  室外泳池和下层的日光浴区,pool and the sun bathing area

011-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

桑拿区位于建筑东翼,湖区的中心。在芬兰桑拿浴室可以尽享270度的无敌山景。而草本桑拿浴室则略微下陷1.5米,与室外的自然湖泊处于同一水平面上,室外的景色倒映在水面上,带来双重的视觉冲击。在唯一全封闭的蒸汽浴室里,跌水沿着倾斜的墙壁下落,反射着粼粼的波光,发出让人平静的声响。

A Finnish sauna, a Herbal sauna, a Steam Bath and various relaxation and sleeping rooms complete the eastern part of the building. The Finnish sauna comes with a great 270 degree panorama window. The herbal sauna is located 1.5 meters below the rest of the wellness area, right on the level of the outer natural lake. Entering this lower sauna the guest gets the sensation of a mirrored panoramic view repeating itself within the lake surface.

The entire space sits right in the middle of the lake area and the glass surfaces transport the water reflections playful into the inside. Also inside the steam bath, which is the only room without any openings to the outside, the element of water is omnipresent. It trickles down an oblique wall and sweeps the light, which comes out of stone cubes, along the wall. The sound of the cascade is calming, captivating, even bewitching.

▽ 位于自然湖水中的桑拿区,sauna area sits right in the middle of the lake area

016-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

017-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

▽ 下陷的草本桑拿浴室和室外的湖水,sunken herbal sauna and the out natural lake

015-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

013-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*     014-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

 

整体把控的设计   THE INTEGRAL WHOLE

noa*对设计有着整体的把控,从家具、照明、室内设计到建筑和景观,每一个细节都注入了无限的激情,融入了当地的传统文化和特色工艺。在新旧建筑连接处的灯具由罗马玻璃匠人和德国设计师共同创作,暗喻着人类的灵魂。单口吹制的玻璃容器造型源自附近的自然山体,装着水的容器悬挂在楼梯上方,随风微微晃动。轻巧的建筑与周边陡峭的山岩形成了强烈对比,成为刺激的悠闲娱乐和平静内心之间的平衡点。建筑柔和地融入阿尔卑斯山脉迷人的景色中,延绵群山的剪影流畅而自然。

Furniture, Lighting, Interior design, Architecture and landscaping – each element was conceived and designed by noa* with the idea of a holistic design philosophy, produced with a maximum of passion, attention to detail, tradition and local craftsmanship. The most challenging internal feature was the production of a lighting object that reflects the human soul. It was developed in collaboration with a Roman glassblower and a German designer.

Single mouth blown glass beads were filled with water and dangle down from the ceiling of the staircase, which is the connection between the new and the old building – the rooms and the wellness area. The different forms of the glass elements come from natural stones that were found in the surrounding areas and were used as negative forms. The lightness of the building contrasts the enormous cliffs of the given landscape and balances the claim for pleasure and inner calmness. The architecture aims to highlight the silhouette of the mountainous landscape and is softly integrated into the fascinating alpine scenery.

▽ 在新旧建筑连接处的灯具, lighting at the connection between the new and the old building

021-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

024-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*     022-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

 

材料里的故事   STORY TELLING MATERIALS

noa*在设计中运用了大量传统的材料,例如自然石材幕墙、木头、玻璃和亚麻布,并在加工过程中引入了传统制作工艺。每一个空间,特别是表面材质的呈现都经过3d和4d软件模拟,以保证最好的效果。不同的木材、瓷砖、织物、地毯和灯具在色彩和肌理方面得到统一,内部空间完整和谐。

落地门窗为室内带来大量的自然光线,外层的木质百叶遮挡了部分过于猛烈的阳光。悬挂的纱帘合上后,为室内带来些许阴凉,同时也不会阻断建筑内部空间和外部自然景观的联系。

noa* exclusively used traditional materials such as natural stone cladding, wood, glass or linen. Crucial aim was the experimentation with traditional working processes in the manufacturing of the materials. Each space of the hotel was tested to reach intriguing compositions by using 3d-and 4d based software. The three dimensional display and visualisation was essential for the composition of surfaces and materials. Different prototypes of wood, tiles, fabrics, carpets and lamps were connected to a holistic assembly of colours and materials.

Room-high windows allow the ideal gain of solar energy at this sea level. The wooden facade elements serve as active and passive sun protection. Moreover, obscuring elements were used to avoid overheating and form a stage for the dialogue between nature and building.

▽ 建筑内部统一的材质和肌理,a holistic assembly of colours and materials

020-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*     029-Valentinerhof: “Silent theater Schlern” by noa*

▽ 总平面图,site plan

VAL_HP_grundrisse_150817

▽ 各层平面,plans

VAL_HP_grundrisse_150817

VAL_HP_grundrisse_150817

VAL_HP_grundrisse_150817

▽ 剖面图,sections

VAL_HP_schnitte_150817

VAL_HP_schnitte_150817

▽ 立面图,elevation

VAL_HP_ansichten_150817 Kopie

Project name: Valentinerhof
Place: Kastelruth / Alpe di Siusi (I)
Architecture: noa* (network of architecture)
Finished: 2011
Typology: Hotel

MORE: noa*,更多请至:noa* on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment