“Ueno Eyewear” Sunglass Shop by Office coastline

A dynamic space.

Project Specs

Location:
Category:

来自 一岸设计 对gooood的分享。更多请至:Office coastline on gooood 
Appreciation towards Office coastline for providing the following description:

本次设计的“上野”眼镜店位于上海连卡佛商厦的一楼。商店的入口大幅开启在两条通道的转角处,将过往的行人引入店内。不同于一个静态的立面,设计上使用了曲面的墙,将视线汇集到内部现有的圆柱上,这样的布置也使得交通动线更流畅。

Located on the first floor of shopping mall, “ueno eyewear” is an optical and sunglass shop in Shanghai. The site faces on two inner corridors, we widely open the entrance on the corner to draw passengers inside. Instead of static elevation, curved surfaces were oriented towards the existing column, converge the perspective and create a fluid circulation.

▼商店外观, “ueno eyewear” exterior view

大面积的哑光铝板,结合了石英石展台与定制的霓虹灯,组成了略带反射的整体气氛。与之相比,曲面木制展墙与丝绒窗帘形成了店内温暖的背景。

At the front, aluminum surface, solid quartz tables and original neon lighting receive people with reflective environment. In contrast, curved timber wall and velvet curtain form the warm backdrop.

▼大面积采用哑光铝板,large area of aluminum surface

圆柱上安置了六面全身镜,像万花筒般反射着周边的景象,视觉上连接了不同空间,延展了内部场景。人们挑选着眼镜,看到镜中的自己,环步四周,继续购物。

The round column was installed with 6 full-lengh mirrors to reflect scenes like kaleidoscope. The mirror devise visually connects space to space and distribute multiple perception. People select eyewear, see themselves in the mirror, walk around columns, and shopping continues.

▼六面全身镜像万花筒般反射着周边的景象, 6 full-lengh mirrors reflects scenes like kaleidoscope

▼装饰细节,detail

▼平面图,plan

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment