Triodos Bank office by RAU Architects + Ex Interiors

A fully, reconstructabe, wooden “cathedral”

Project Specs

Location:

非常感谢 RAU Architects 将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:RAU Architects on gooood
Appreciation towards RAU Architects for providing the following description:

RAU建筑事务所和Ex Interiors室内设计公司在Triodos银行和开发商EDGE的委托下,设计了一座完全可重建的木制“教堂”,为全球的循环和可持续发展奠定了步调。该项目作为第一个100%木制且可重建的大型办公建筑,不仅实现了最低的二氧化碳排放量,还可以被用作临时的材料仓库。

RAU Architects and Ex Interiors have been commissioned by Triodos Bank and developer EDGE to design a fully, reconstructabe, wooden “cathedral” that sets the tone in a circular and sustainable manner worldwide. The office is the first large-scale, 100% wood, reconstructible office building. This building also serves as the first temporary material bank, and the CO2 footprint is minimal.

▼项目概览,general view © Ossip van Duivenbode

建筑没有明确地规定正面和北面。融入自然环境的步道将路人和公司员工分别引向两个入口。在进入建筑内部后,通透的空间和特殊的木制结构将清晰地展现在眼前,全玻璃的幕墙延伸至每个楼层,使自然光得以穿透建筑深处。每个楼层都设有3.6米高的落地窗,共同构成了可开启的立面图案,在调节室内气候的同时,也让建筑与周围景观的联系变得更加紧密。

The building has no clear front or back. The nature-friendly footpaths lead the passersby and employees to the two entrances. Once inside, the transparency of the building and the special wooden construction become clear. The fully glazed façade extends from floor to floor, allowing natural light to penetrate deep into the building. A floor-to-ceiling window can be opened for each 3.60-metre facade pattern. This makes the connection with the surrounding landscape even sharper, without it disrupting the indoor climate adjustment.

▼建筑外观,exterior view © Ossip van Duivenbode

▼融入自然环境的步道将路人和公司员工分别引向两个入口 © Ossip van Duivenbode
The nature-friendly footpaths lead the passersby and employees to the two entrances

这座五层高的建筑,其构造和形式上的设计受到自然环境、附近庄园的景观规划以及蝙蝠飞行路线的共同启发,将从南向北分布的三座透明且统一的体量从1-3层交替地连接起来。有机的造型在森林边缘与建筑之间创造了三个新的“景观空地”,并为之赋予了多元的景观品质。

A building for nature, culture and economy – The composition and form of the five-storey building (12,994 m2) is inspired by nature, the rhythm of the landscaped rooms in the surrounding estate and the flight paths of bats. The three transparent, uniform towers run from south to north and are alternately connected on the ground, first and second floors. This physical body provides a beautiful view for all employees daily. Because of its shape, three new “landscape rooms” are created between the edge of the forest and the building and create a diversity of new landscape qualities around it.

▼建筑鸟瞰,aerial view © Ossip van Duivenbode

中庭空间为不同楼层建立了视觉上的连接。旋转楼梯连接了各楼层并借助小巧的天窗照亮,以自然的方式鼓励了员工对楼梯的使用。由Ex Interiors负责完成的室内设计进一步突出了周围景观的美感。流畅的形式、精致的材料加上以庄园本身为灵感的色彩运用,共同营造出天然、静谧且与周边环境和谐相融的空间氛围。

Voids create visual connections between the different floors. The spiral staircases in the voids connect the floors and form short openings that stimulate the use of the staircase in a natural way. The interior designed by Ex Interiors further reflects the beauty of the surrounding landscape. The choice of organic forms, refined materials and sober use of colour inspired by the estate’s pallet ensure a natural stillness upon entering and reinforce the merging of the building with the environment.

▼层压木椽和CLT材质的核心筒让建筑的木结构显得一目了然 © Ossip van Duivenbode
The wooden construction is immediately visible in the form of laminated rafters and wooden CLT cores

▼首层公共空间,communal area on the ground floor © Ossip van Duivenbode

▼旋转楼梯,spiral staircase © Ossip van Duivenbode

▼办公楼层,office level © Ossip van Duivenbode

▼咖啡区,cafe © Ossip van Duivenbode

▼一层平面图,ground floor © RAU

▼循环示意,circularity © RAU

▼可持续性示意,sustainability © RAU

Bruto oppervlakte: 12.693 m2
Locatie: Zeist, landgoed de Reehorst
Programma: Kantoren, Restaurant
Project: RAU architecten
Periode: 2011-2017
Opdrachtgever: Triodos Bank Nederland
I.s.m.: Ex Interiors, Arcadis
Adviseur(s): Derix, BBN adviseurs, Deerns, dGmr, Aronsohn, Bosman installatietechniek
Fotografie: Ossip van Duivenbode

More: RAU ArchitectsEx Interiors。更多请至:RAU Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment