芬彻奇街120号屋顶花园,伦敦 / Latz + Partner

伦敦市内最大的公共屋顶花园空间

项目标签

设计公司:
位置:
标签:

非常感谢 Latz + Partner 对gooood的分享。更多请至:Latz + Partner on gooood
Appreciation towards Latz + Partner for providing the following description:

本项目是伦敦市内最大的公共屋顶花园空间。它位于芬彻奇街120号,是办公楼屋顶空间的重要组成部分。该花园对所有人免费开放,且无需预约。可以说,它为办公楼中的工作人员、伦敦的市民乃至游客们提供了一个独特的休息场所和一个优越的开放空间。

The City of London’s largest roof top public space. A garden for everyone high above the roofs of London, THE GARDEN AT 120 is a prominent part on top of the office development “120 Fenchurch Avenue”. At the same time it is the City of London’s largest roof top public space. The garden is free for members of the public to visit, with no booking required. It offers an exclusive retreat and an exceptional open space for the local office workers, Londoners and visitors alike.

▼这个屋顶花园,是一个人们无论从内部还是从周围更高的建筑物中都能观赏感受到的都市绿洲,the roof garden is an urban oasis to be appreciated both from within as well as from the taller surrounding building. ©Dirk Lindner

花园拥有着晶体般的外轮廓造型,反映了一种独特的建筑语言。其内布置着一系列种植花坛和小凉亭结构,地面的铺面也较为统一。建筑的屋面层局部褶皱,不仅形成了一系列高度不同的景观,更解决了空间表面的排水问题。Yorkstone石材充当着花园人行路径的铺面材料,强调了本案的公共属性和开放属性。

▼本案景观设计的最大特点是用晶体造型的廊架与爬藤植物的组合,打造一个独特的景观穹顶,the key feature of the landscape design is a high canopy in the form of a pergola, partially carrying climbing plants. ©Latz + Partner

The crystalline shapes of the garden reflect the language of the architecture. The forms are taken up in the arrangement of the planting beds, surfacing, water feature and the pergola structure. Even the floor is folded to create a landscape on the roof that varies in height, solving the surface water drainage and creating different levels. The Yorkstone used as paving takes up the materiality of the footways on ground floor level to underline the garden being a public open space.

▼这个水池结构将空间结构划分为露台和休息区。静水面反射着天空的倒影, 给屋顶花园带来了丝丝凉意,同时和长势繁茂的植物一起营造出亲密的花园氛围,A water basin structures the space spatially into a terrace and a seating zone. The calm surface reflects the sky, brings in cooling and conveys an intimate garden atmosphere along with the lush planting.  ©Dirk Lindner

屋顶花园位于办公楼的15层,其内的凉亭仿佛为整座建筑增加了一座小王冠,同时也充当着紫藤的支撑结构。该凉亭仿佛支柱,支撑着这个绿色的天篷。夏天时,郁郁葱葱的植被环绕着游客,不仅创造出必要的阴凉空间,更最大限度地丰富了伦敦的天际线。同时为了确保紫藤的健康生长,设计团队还在部分地面铺面的下方设置了一个特殊的基质层。

The Pergola structure crowns the building on the 15th floor where trees would have been likely to fail. The supports are designed to become the wisteria trunks of this green canopy that surrounds the visitors in summer by lush green, giving shade and framing extraordinary views of the London skyline. To ensure healthy growth of the wisteria a special substrate even extends partially beneath the paving.

▼晶体造型的屋顶花园呼应了建筑的设计语言,the crystalline shapes of the garden reflect the language of the architecture ©Dirk Lindner

▼廊架在外部开放的环境中营造出一个半围合的空间,伦敦天际线的景色在此尽收眼底,the Pergola offers a more sheltered surrounding in an otherwise exposed situation and frames fantastic views towards the London skyline. ©Dirk Lindner

▼凉亭局部,其支撑结构成为了植物的藤架,partial view of the Pergola structure, its supporting elements become the wisteria trunks ©Dirk Lindner

▼屋顶花园为人们在繁忙的城市街区直接提供了一个静谧的休憩场所,the garden offers a peaceful retreat from busy City streets. ©Dirk Lindner

此外,这两个凉亭的金属结构还延伸到了办公楼技术设备空间的上方,在毗邻高层建筑的视觉方向上了隐藏了建筑的进风口。最终,原办公楼的屋顶墙体结构不仅被很好地融合进了花园设计中,还配合着绿植创造出一系列受保护的休息空间。

The metal structure of the two pergola frames also extends over large technical plant spaces and hide away the air intakes from the view of neighbouring high-rise buildings. The walls enclosing the roof facilities have been integrated into the garden design and amended to spatially improve the situation. The enclosures are turned into attractive greened walls that create protected seating opportunities.

▼游人在Gallery Walk 中移步换景,欣赏伦敦天际线的壮丽景色,the Gallery Walk offers continuously changing splendid views, looking over the London skyline. ©Latz + Partner

▼原办公楼的屋顶墙体结构被很好地融合进了花园设计中,the walls enclosing the roof facilities have been integrated into the garden design ©Latz + Partner

▼在对植物的选择上考虑了墙体朝向的因素,这会导致其在暴露于太阳或主要风向之前产生小的微气候,从而打造不同的特征区域, the choice of plants takes also into account the different orientations of the walls that result in creating small micro-climates pending its exposures to the sun or main wind directions, thus providing different character areas. ©Latz + Partner

▼墙面细节,wall surface details ©Latz + Partner

▼项目概念,the concept diagram ©Latz + Partner

▼屋顶花园鸟瞰图,bird-eye’s view of the garden ©Latz + Partner (Visualisierung: die-grille)

▼剖面图,section ©Latz + Partner

项目名称:芬彻奇街120号屋顶花园
设计方:拉茨与合伙人景观规划事务所
项目设计 & 完成年份:2008年受邀竞赛第一名,设计2011-2018,完成2019
主创及设计团队:Tilman Latz, Marcus Rindt
项目地址:英国伦敦
建筑面积:2200 m²
合作方:Eric Parry Architects (Architect), LUC Land Use Consultants (Construction management)
客户:Saxon Land BV c/o Greycoat CORE Real Estate LLP
荣获奖项:2020年度绿色好设计奖

Project name: The Garden at 120
Design: Latz + Partner
Design year & Completion Year: 1st prize in invited competition: 2008, design 2011-2018, completion 2019
Leader designer & Team: Tilman Latz, Marcus Rindt
Project location: London, UK
Gross Built Area (square meters): 2,200 m²
Partners: Eric Parry Architects (Architect), LUC Land Use Consultants (Construction management)
Clients: Saxon Land BV c/o Greycoat CORE Real Estate LLP
Award: Green Good Design Award 2020

More: Latz + Partner        更多请至:Latz + Partner on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »