Renovation & redesign of masonry factory at Brooklyn by Worrell Yeung

New life of the old masonry factory

Project Specs

感谢 Worrell Yeung Architecture 对gooood的分享。更多请至:Worrell Yeung Architecture on gooood
Appreciation towards Worrell Yeung Architecture for providing the following description:

项目坐落于纽约华盛顿大街77号,前身是一栋六层高,建筑面积38000平方英尺(约3530平方米)的老旧制砖厂,由Worrell Yeung事务所操刀改造设计。原制砖厂建于1920年代,位于华盛顿大道和公园大道的拐角处,场地附近除了著名的布鲁克林海军船坞外,还有其他四栋历史建筑。项目的灵感来源于当地社区悠久的历史,和20世纪早期纽约仓库丰富的设计类型。

Worrell Yeung has completed the renovation and redesign of 77 Washington, a six- story, 38,000 square-foot, former masonry factory built in the 1920s, as well as a cluster of four other historic buildings adjacent to the property. Located on the corner of Washington Avenue and Park Avenue near the Brooklyn Navy Yard, this ambitious adaptive reuse project draws from the neighborhood’s rich history and design typologies abundant in early 20th-century New York warehouses.

▼项目外观概览,
overall of the project appearance © Naho Kubota

Worrell Yeung事务所尊重场地的历史,将原建筑改造成为一个可变的多功能工作空间,以灵活的方式容纳了不同需求的租户。“原建筑具有丰富的历史文化背景,我们希望通过设计突出建筑的历史特点,同时赋予其新的空间与用途。”事务所负责人Max Worrell说道。项目中,新旧元素并置,现代风格的细部与古色古香的材质形成鲜明的对比。

The rehabilitation honors the site’s past while generating a mutable, multi-use workspace that can flexibly accommodate an array of tenants. “The existing buildings were so rich with history and layered with texture that we wanted our design to highlight these found conditions while also updating to accommodate new uses and new programs,” says co-principal Max Worrell. Thoughtful juxtapositions between old and new—where minimal contemporary detailing contrasts with the patina of the existing materials—highlight the complex’s history throughout.

▼轴测图,axonometric drawing © Worrell Yeung

项目的首层由大型艺术家工作室与摄影棚组成。通过拆除砌筑墙体,Worrell Yeung事务所还原了三个单层建筑立面的店面式门头,这不仅为其在公园大道一侧渲染出强烈的视觉效果,同时将大量自然光线引入内部的艺术家与摄影师工作室中。位于转角的工作室,则是通过一扇大型玻璃砖组成的高窗进行采光。白天,阳光透过玻璃砖在室内形成自然的漫反射。夜晚,室内的光线透出来,宛如一盏灯笼,激活了整个转角空间。

A sprawling artist studio and a photography studio occupy the adjacent one-story structures. By removing infill masonry walls, Worrell Yeung restored the original storefront openings of the single-story structure that houses artist and photography studios, creating a strong visual presence at street level on Park Avenue and filling the interiors with natural light. For the corner artist studio, they created a large glass block clerestory to bring in natural, diffuse light that also glows as a lantern in the evening and activates the corner.

▼位于转角的工作室设有一扇大型玻璃砖组成的高窗, the corner artist studio with a large glass block clerestory © Naho Kubota

▼事务所还原了三个单层建筑立面的店面式门头,Worrell Yeung restored the original storefront openings of the single-story structure © Naho Kubota

▼建筑立面细部, details of the facade © Naho Kubota

场地中央,六层的厂房成为整个建筑群的中心。厂房的右侧,即南端,是三个由中央庭院连接的单层建筑。建筑师拆除了原有建筑的一部分楼板,将其改造成中央庭院。除此之外,还由Michael van Valkenburgh Associates事务所负责,将厂房左侧的车库,改造成郁郁葱葱的花园以及一个供租户使用的自行车停车场。项目内所有建筑的首层外立面都被漆成了深蓝色,形成了统一的审美效果与建筑风格。

Located at the site’s center, the six-story factory building anchors the overall complex. This is bordered on the right side, to the south, by three one-story structures connected by a private, verdant central courtyard open to the sky, carved out by removing a roof that had originally covered the space.  A garage located to the factory’s left was removed and the space transformed into a lush garden, designed by Michael van Valkenburgh Associates, and a bike storage area, accessible to all tenants. The exterior of each building was painted dark blue to unify the buildings so they read as a collection.

▼主入口,main entrance © Naho Kubota

▼厂房左侧为由车库改造而成的花园,on the left side of the factory is the garden converted from a garage © Naho Kubota

尊重场地历史背景,并致力于将历史元素融入到设计中去,是Worrell Yeung事务所的核心理念。这种理念在本项目中体现得淋漓尽致。从街道上可以看到,花园中原有的黄色木门与建筑外立面的砖墙都被保留了下来,这些历史元素揭示了建筑的过去。花园里的长凳由三根坚实的橡木原木制成,让人们联想到附近的布鲁克林海军造船厂。这三根原木,是一个造船商在过去十年里从纽约、马萨诸塞和新罕布什尔地区收集来的,通常用来翻新船只,现在则被制作成了长凳。

Worrell Yeung’s desire to expose and celebrate the site’s history overridingly informed the design. In the garden, the original yellow wood gates, visible from the street, were preserved and exterior brick walls were left untouched to reveal a ghost imprint of the previous structure. With reference to the Brooklyn Navy Yard, the benches in the garden are three solid oak logs, collected after various storms over the past decade from New York, Massachusetts and New Hampshire by a shipbuilder that might normally use them for refurbishing boats.

▼位于厂房左侧的车库改造花园以及橡木长凳,garage renovation garden and oak benches on the left of the factory © Naho Kubota

▼位于厂房右侧的艺术家工作室的私人庭院,private courtyard of the artist’s studio on the right of the factory © Naho Kubota

▼单层的艺术家工作室与私人庭院相连, artist’s studio in the one-story structures connected by a private, verdant central courtyard © Naho Kubota

▼由艺术家工作室看私人庭院, viewing the private courtyard from the artist’s studio © Naho Kubota

保留历史元素的设计理念同样延伸到六层厂房的内部。压纹金属地面,未剖光的钢制栏杆和门,以及混凝土地板,呼应了古老的布鲁克林工厂固有的,粗糙,采用的工业特性。除此之外,Worrell Yeung事务所还邀请了海军造船厂的木工Bien Hecho,回收利用地板托梁的剩余木材,为项目定制了会议桌与大厅的长椅。富有纹理感的老旧漆面砖墙被清洁一新,在经过进一步的清洁与美缝处理后,与混凝土地板以及白色内墙一起形成和谐统一的色调。

This strategy extends to the interiors of the central, six-story factory building, where material selections like diamond plate floors, unfinished steel railings and doors, and concrete floors echo the industrial properties (rough, durable, unrefined) inherent in age-old Brooklyn factories. Worrell Yeung worked with Navy Yard- based woodworker, Bien Hecho, to salvage and reconstitute the wood from the timber floor joists as a custom conference room table and lobby bench. Highly textured brick walls with layers of old paint were cleaned, sealed and complemented with clean, uniform concrete floors and white walls.

▼厂房内部经过改造,保留了原始砖墙与木制托梁,  interior of the factory has been transformed and retained the original brick walls and wooden joists © Naho Kubota

▼项目呼应了古老的布鲁克林工厂固有的,粗糙,采用的工业特性, project echos the industrial properties (rough, durable, unrefined) inherent in age-old Brooklyn factories © Naho Kubota

▼大面积的开窗提供了良好的景观视野,large area of Windows provides a good view of the landscape © Naho Kubota

▼原有的砖墙与木柱被暴露出来,original brick walls and wooden structure are exposed © Naho Kubota

▼原建筑被改造成为一个可变的多功能工作空间,the original building was transformed into a variable multi-functional workspace © Naho Kubota

▼玻璃隔墙分隔出的会议室,glass partition divides the conference room © Naho Kubota

▼办公家具由回收再利用的托梁的木材定制,custom furniture made by the salvaged and reconstituted wood from the timber floor joists © Naho Kubota

▼办公空间中的厨房,kitchen in the renovated working space © Naho Kubota

▼办公空间中的卫生间,WC in the renovated working space © Naho Kubota

▼定制家具细部,detail of the custom furniture © Naho Kubota

私人庭院与大厅相连,成为三个单层建筑与六层厂房之间的入口。阳光透过一扇大型玻璃窗,由庭院照进大厅,照亮了整个室内空间。项目中,网格元素以各种形式反复出现,尤其是在大厅内,比如拼接的压纹金属地板,玻璃砖墙,以及独特的胶合板隔墙。

In the lobby, a large window draws light from the private courtyard accessible by the adjacent one-story buildings. As it does throughout the entire complex, gridwork appears repeatedly in the lobby, in the diamond-plate steel floor, glass block elements, and a distinctive plywood lobby wall.

▼大厅内的网格元素 – 胶合板隔墙, gridwork appears repeatedly in the lobby – distinctive plywood lobby wall © Naho Kubota

▼大厅内的网格元素 – 玻璃砖墙, gridwork appears repeatedly in the lobby – glass block elements © Naho Kubota

▼大厅内的网格元素细部, details of gridwork appears repeatedly in the lobby © Naho Kubota

▼玻璃砖墙与未剖光的钢制栏杆细部, details of glass block elements and the unfinished steel railings © Naho Kubota

最值得注意的是,为了在满足电梯井的钢筋保护要求的同时,赋予项目更高的创新性,建筑师将相同的网格元素运用到电梯井一侧的墙面上,形成了一系列由钢筋网格覆盖的窗户,从而使电梯井优雅地呈现在建筑立面之上。由于设置了开窗,人们不管是从建筑外部,还是在电梯轿厢内都能清楚地看到建筑的内部结构。正如负责人Jejon Yeung所说,“网格元素提取自多层工厂和海军造船厂仓库的窗框、栅栏以及船舶码头,本项目中对该元素的应用是对历史建筑的致敬。”

Most notably, in order to creatively approach the bar protection requirement for elevator shaft openings, Worrell Yeung applied the same lattice motif seen throughout the project to the steel grids which cover the shaft windows, creating an elegant reading of the elevator on the building’s exterior, when observing the structure from the street, as well as from inside the cab. As co-principal Jejon Yeung says, “These interventions are a nod to the aesthetics of storied factory buildings and Navy Yard warehouses, which historically featured grids in their sash windows, fencing, and ship docks.”

▼建筑师将相同的网格元素运用到电梯间, the architects applied the same grid elements to the elevators © Naho Kubota

▼充满工业风的竖向交通空间,vertical traffic space full of industrial style © Naho Kubota

▼平面图, plans © Worrell Yeung

▼立面图, elevation © Worrell Yeung

Project Information:
Architect: Worrell Yeung 
MEP/FP/FA/Lighting: Engineering Solutions 
Elevator: Jenkins Huntington
Structural: Silman Engineers
Landscape: MVVA
Security: Lerner Solutions
Contractor: Corcon Construction 
Expediter: RPO, Inc.
Size: 31,500 square feet
Completed: August 2019
Photography: Naho Kubota
Material/Product Information:
Gypcrete Flooring
Blackened Steel Diamond Plate Flooring Rotary Cut Douglas Fir Millwork
Seves Glass Block
Rich Brilliant Willing Sconce – Hoist Sconce

More:Worrell Yeung Architecture,更多请至:Worrell Yeung Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment