Renovation of Casa de la Piedra by Pablo Millán Architects

To show the stone without touching the stone

Project Specs

Location:

非常感谢 Pablo Millán Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Pablo Millán Architects on gooood
Appreciation towards Pablo Millán Architects for providing the following description:

Piedra大楼矗立在Paseo de Jesús大街的一侧,完全由来自Porcuna采石场的石料打造而成,宛如一座纯手工砌筑的纪念碑。大楼的建造者是一位来自当地的采石场工人,名叫Antonio Aguilera Rueda。他花费了29年的时间来完成这项作品。这座建筑不属于任何项目,它仅仅是一位采石场工人的逻辑与知识的产物。

Casa de la Piedra, a handcrafted monument entirely made of stone from stone quarries in Porcuna (Jaén), rises on a side of Paseo de Jesús. The author of this work was the local quarry worker Antonio Aguilera Rueda. He devoted 29 years of his life to accomplish his creation. The house was made without any project, just with the logical knowledge developed by a person who worked in the field of stone quarrying.

▼建筑外观,exterior

▼前院,fore court

▼入口立面,entrence facade

建筑的体量由巨大的石制结构组成,每个结构的重量超过3000公斤,且完全以原始的方式堆砌,未使用任何粘合剂。技术上的缺失导致建筑在50年后迅速恶化,一些立柱开始下沉,北楼的承重结构也开始失去稳定性,并且出现了明显的腐蚀问题。这些都是迫使市政府进行紧急干预的原因。

The construction was carried out by means of colossal stone structures, more than 3,000 kg each one, laid in a primitive way without using any binder, working entirely by compression.  This lack of applied technique will provoke, fifty year later, a fast deterioration in the monument. Sinking of some pillars, loss of structural stability in the north tower or appearance of significant chemical pathologies will be the reasons that force the city council, current building manager, to intervene urgently.

▼大楼完全由来自Porcuna采石场的石料打造而成,宛如一座纯手工砌筑的纪念碑,a handcrafted monument entirely made of stone from stone quarries in Porcuna

▼石砌结构,stone structure

该项目针对建筑中的每处问题进行了准确的干预。要做到这一点,必须先移除曾经的居住者多年以来在建筑中添加的元素。经过大规模的清除和修复工作之后,建筑中新增了一个复杂精致的照明系统,为的是将石砌工艺的美感尽可能地突显出来。同时,由大理石混凝土建造的坡道还提供了通往透明电梯的路径——虽然电梯是整个建筑中唯一一个“不和谐”的元素,但它彻底完善了建筑的交通路径,这也是市政府明确提出的要求之一。从总体上看,该项目以一种“不触碰石头”的方式,将石头的美感呈现出来。

The intervention will have a surgical purpose, dealing with each pathology accurately. To do this, it will be necessary to remove a large number of additional elements, which had been added over the years by the family that lived there.  After a major cleaning and restoration work in the stone, a sophisticated lighting system will be installed in order to highlight all the beauty in the stone craftsmanship.  At the same time, a large set of ramps, made of marble concrete, will give access to a crystal lift, which will be the only discordant element but also the one that will enable a total accessibility to the building. This was a main requirement from the city council. In conclusion, a project that will aim, at all times, to show the stone without touching the stone.

▼建筑中新增加了一个复杂精致的照明系统,为的是将石砌工艺的美感尽可能地突显出来,a sophisticated lighting system is installed in order to highlight all the beauty in the stone craftsmanship

▼电梯作为“不和谐”元素完善了建筑的交通路径,the crystal lift is the only discordant element but also the one that will enable a total accessibility to the building

▼室内细部,detailed view

▼通往室外空间的大门,the door leading to outdoor space

   

▼花园庭院,garden courtyard

▼夜间视角,night view

▼屋顶露台,roof terrace

▼轴测示意图,axon diagram

Developer: Porcuna City Council
Architect: Pablo-M. Millán-Millán (Pablo Millán, architects www.pablomillan.es)
Co-workers: Inmaculada Cervera, architect; Javier Serrano Terrones, quantity surveyor; Javier Bengoa Díaz, engineering; Manuel Porcuna, electrical systems; Gonzalo Delgado, site manager.
Construction: Porcuna City Council
Photography: Javier Callejas Sevilla (Javier Callejas, photography www.javiercallejas.com)
Address: Paseo de Jesús, s/n. Porcuna (Jaén).
Starting date of construction: September 2016
Completion date of construction: August 2018
Lighting technology: ERCO
Vertical lift: Ascensores IASA
Cement and concrete: Cemex

More:Pablo Millán Architects。更多关于他们:Pablo Millán Architects on gooood

Post a Comment