Pine Flat by A6A

Wood, warm and height.

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 A6A 对gooood的分享。更多关于他们:A6A on gooood
Appreciation towards A6A for providing the following description.

项目位于一栋19世纪建筑的四层,公寓入口在靠近屋脊的一侧,另一侧的老虎窗将自然光引入室内。由于入口十分狭小,建筑师在入口处设计了一条木制过道,为整个生活空间奠定了温暖的基调。

坡屋顶带来的层高让起居室更加宽敞和温暖。松木复合板制成的台面、隔墙、门和储藏柜尺寸不一,各种体块的组合使这间不到50平米的小公寓的使用面积得到了极大优化。

▼室内一览,overall view of the interior

Located on the 4th floor of a nineteenth building, we are surprised at the end of the ascent and it is towards the natural light of day that we must go to access “the pine flat”. The little front door almost stolen suggests a welcoming corridor that sets the tone of wood and space.

The ceiling height, offered by the layout of the apartment under the eaves, allows a double dimension spacious and warm to the living room. The adjustments of the platforms, partitions, doors and storage pine plywood offer a variety of volumes for this small flat to the surface of 50m2 optimized.

▼轴测图,axonometric drawing

首先,一大片木制平台将人引入公寓。看向室外,两种建筑叙事形成鲜明对比:一侧是Ravez大街上建于17世纪的圣保罗教堂的钟楼,立面由青铜色的石材组成;一侧是Palais des Sport,一座由玻璃和混凝土组成的建于60年代的野兽主义建筑,最近刚完成翻新。木制平台贯穿整个室内,提供了大空间储物柜以及内嵌的床和沙发。

A large platform runs along the apartment in its lowest part and provides access to the view. From the rooftops, there is a contrast of two architectural stories: the bell tower of the Saint Paul church of Ravez street built in 17th century blond stone faces the roof of the Palais des Sport, a recently renovated glass and concrete work from the brutalist movement of the 60s. The platform, as spine, offers deep storage and allows the embedding of the sofa and the bed of the room.

▼入口,木制平台将人引入室内,entrance with a wooden platform leading people into the flat

木材的颜色与纹理和白色的梁、墙面、天花以及灰色的厨房形成和谐的反差。料理台两侧的不锈钢门里是储藏碗筷、厨具和其他杂物的空间。料理台由漆面混凝土制成,水槽、灶台等集成在一侧,另一侧为完整的工作台。房间西侧的高窗使空间沐浴在自然光下。

The color and roundness of the veined patterns of the wood contrast harmoniously with the white of the beams, walls and ceilings and the different gray of the kitchen. Stainless steel doors at the front and back of the island allow storing dishes, utensils and groceries. The sink and hobs are positioned on a useful band that leaves a linear for a worktop covered with a varnished concrete. On the west side, the height windows let the light bathes the apartment.

▼木板和白墙形成对比,混凝土台面的中岛厨房设在房屋一侧,wood contrasts with the white wall, kitchen island with concrete worktop on one site of the space

起居室的一侧有两扇开有圆洞的木门板。一扇后藏有冰箱,另一扇里面是卫生间,给人以一种仿佛在船舱中的感觉。木墙上设有一架木梯,连接上方凹室,凹室内设有一张双人床。

From here you can access two openwork doors with small round openings acting as handles. One offers a storefront in the refrigerator, the other provides access to the bathroom that reminds of a boat cabin. On a wooden wall, a ladder gives access to an alcove that accommodates a bed for two people.

▼冰箱和卫生间藏在木板后,上方凹室设有双人床,refrigerator and bathroom hidden behind the wooden doors, alcove above provides a bed for two people

卫生间旁边为卧室,由双扇平开木门和起居空间分隔。围绕睡床设置的平台囊括了床头柜、书架和花架等功能。更衣间同样由松木板制成,设有白色拉帘。走上更衣间右侧的两级台阶,是一个狭小的壁龛,内嵌浴缸。洗澡的时候可以透过小窗看到塔尖。

Always from the living room, a double wooden door opens onto the bedroom. The platform that surrounds the bed becomes night tables, library and support for green plants. The dressing room always made of pine plywood is simply closed with white curtains. On the right two steps lead to a narrow niche in which a bath has coiled. One bathes there with the sight on the steeple.

▼卧室,更衣间通过白色拉帘分隔,bedroom, the dressing room is closed with white curteins

▼设有浴缸的壁龛,niche with bath tab

Program: Apartment refurbishment
Location: Bordeaux (France)
Built area: 49㎡
Completion: 2019
Team: A6A, Nicolas Laveau
Photo credits: Agnès Clotis

More: A6A A6A on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment