Pause coffee, China by ATMOSPHERE

Between freedom and order and coziness

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 氣象建築(联系邮箱:info@atmospherearchitects.cn) 对gooood的分享。更多关于:ATMOSPHERE on gooood
Appreciation towards ATMOSPHERE (contact: info@atmospherearchitects.cn) for providing the following description:

太古里,里外不同,别有洞天。热闹喧嚣围聚在里,秩序井然,阶梯分明,无数人在此或寻找认同或赢得聚焦,而更多业态组合则散落在外,仅一墙之隔,既涵于大范围之中,又抽离于规则之外,独具一格,肆意生长。

Taikoo Li, different inside and outside, do not have a hole in the sky. Lively and hustle and bustle, surrounded by order, clear steps, countless people here to find approval or win the focus, and more business combinations are scattered, only a wall, both in a wide range, and away from the rules, unique and cozy.

▼咖啡厅室内一览,overview of the cafe ©形在建筑空间摄影 贺川

二者看似冲突魔幻,实则相辅相成,随着时间的交融逐渐浑然一体,在此间状态下仿佛才真正意义上的实现了自成都远洋太古里开业之初即定的slogan——快耍慢活。一如Pause coffee太古里新店,游离与秩序与肆意之间,想借由喝一杯咖啡这个动作,给太古里这个极具包容性的场域带来一些别样的可能与体验。

The two seem to be conflicting magic, but in fact they complement each other. As time blends, they gradually become one and the same. In this state, it seems that they have realized the slogan that was set at the beginning of the opening of Taikoo Licheng in Chengdu. Like Pause coffee, the new store in Taikooli, between freedom and order and coziness, wants to take a cup of coffee to bring some different possibilities and experiences to this inclusive field of Taikoo.

▼立面细部(左)和外卖取货口(右),fecade details (left) and outdoor seating (right) ©形在建筑空间摄影 贺川

 

克制、风格与距离
Restraint, style and distance

如果说真要给新店一个定调,那它就好比大慈寺青年社区中那些自由跃动,带着利落与爽快酷意的滑板少年般,俨然跳脱出印象中的邻家社区气质,一个跨步便无比自然而随意的走进太古里这块地界儿,变得飒然而克制。

黑、灰两色包裹着空间“外壳”,内部银与白的高频出现,无一不透露着Pause coffee开始尝试新的风格——并非一昧的扮酷,而是以更具质感的模样与太古里恰到好处地融为一体。

If you really want to set a new tone for the new store, then it is like the skateboarding teenagers in the youth community of Daci Temple, with a sense of negligence and coolness, and jump out of the impression of the neighboring community temperament, a step It is incomparably natural and casual to walk into the realm of Taikoo, and become restrained.

The black and gray colors enclose the space “shell”, and the internal silver and white high frequency appear, all of which reveals that Pause coffee has begun to try new styles – not a slap in the face, but a more textured look. It is a perfect blend with Taikoo Li.

▼黑色外壳包裹下的银色空间(左)和吧台窗口(右),silver space encased in a black shell (left) and the bar window(right) ©形在建筑空间摄影 贺川

▼咖啡厅内部空间,inside the cafe ©形在建筑空间摄影 贺川

 

看见与看不见
Seeing and not seeing

怎样在有限的空间中呈现相对独立的内容,并同时在容纳设备与到店客人的基础上体现设计的独有美感?——我们希望以空间中所展现的丰富细节作为这一问题的答案。倘若有心细数便会发现,在这个空间内部仅四席客位的咖啡厅中,所用的材质已远超四类。

3米长的雾面不锈钢折叠窗,在赋予空间独有辨识度的同时亦成为连接内外的窗口,使得外摆区与内部融于一体。而甫一进入空间内部,目之所及的银色钢板元素便将地面与工作区大片包裹,金属材质所独有的酷意通过视觉直观蔓延于空间之中,在此大基调上,水磨石的加入又使这份酷多了几分精致,使其整体更具层次。

▼咖啡厅结构拆分图,the explosive view ©形在建筑空间摄影 贺川

How to present relatively independent content in a limited space, and at the same time reflect the unique beauty of the design based on the equipment and the guests arriving at the store? – We hope to use the rich details presented in the space as the answer to this question. If you have a careful count, you will find that in the four-seat coffee shop in this space, the materials used are far more than four categories.

The 3-meter-long matte stainless steel folding window, while giving the space a unique degree of recognition, also becomes a window connecting the inside and the outside, so that the outer pendulum area is integrated with the inside. When the first time enters the interior of the space, the silver-plated steel elements in the room will wrap the ground and the work area, and the unique coolness of the metal material will spread through the space visually. In this big tone, the terrazzo joins. It makes this cool a bit more refined, making it a whole level.

▼室内一览,overview of the cafe ©形在建筑空间摄影 贺川

▼吧台后墙,the back wall ©形在建筑空间摄影 贺川

除此之外,黄铜货架、木质桌板、皮质坐垫以及吧台下玻璃砖元素的运用,无一不透露着在设计选材中针对不同功能诉求的细致考量。

In addition, the use of brass shelves, wooden table boards, leather cushions and glass bricks under the bar, all reveals the careful consideration of different functional requirements in the design of materials.

▼木制桌板、皮质坐垫,the wooden table boards and leather cushions ©形在建筑空间摄影 贺川

 

少即是多
Less is more

或许有人会说:“Pause coffee变了。”可一如人在不同场合下会换上不同的着装一般,当Pause来到太古里,它亦会为了这个场域而装扮一新,可它却依旧是Pause,它的柔软藏在冷峻的骨骼之下,只有懂得人才会发现。譬如空间内部简单利落的线条之下,留给客座的却是温柔的圆弧曲线;一如吧台下方乍看并无稀奇的玻璃砖,随着天色变暗柔和的光芒会从透明的砖块中丝丝溢出;一如看似被冷色调“统治”的空间中,橙色却依然是那一抹点睛之笔,出现在门头、外摆与内部墙面。

Some people may say: “pause coffee has changed.” It can be replaced with different dresses on different occasions. When pause arrives in Taikoo, it will also be dressed up for this field, but it is still pause, its softness is hidden in the cold bones. Underneath, only people who know it will find out. For example, under the simple and neat lines inside the space, the guest leaves a gentle arc curve; just as there is no strange glass brick under the bar, as the sky darkens, the soft light returns from the transparent brick. Silk overflows; as in the space that seems to be “ruled” by cool colors, orange is still the finishing touch, appearing in the door, outside and inside walls.

▼橙色元素,the orange elements ©形在建筑空间摄影 贺川

Pause是变了,它变得更加多元而不设限。Pause用自己不设限的态度在太古里扎根,同时亦为这个高端而精致的社交场提供了另一种生活方式的可能——用一杯咖啡的时间,向生活告个假。

The pause is changed, it becomes more diverse and not limited. Pause takes root in Taikoo with its own unrestricted attitude, and also offers another lifestyle possibility for this high-end and exquisite social scene – a time of a cup of coffee, a false holiday.

▼平面图,plan ©形在建筑空间摄影 贺川

▼剖面图,sections ©形在建筑空间摄影 贺川

项目名称:PAUSE COFFEE 

设计方:ATMOSPHERE 氣象建築
联系
邮箱:info@atmospherearchitects.cn 

项目设计 & 完成年份 2019年6月 & 2019年8月

主创及设计团队:ATMOSPHERE 氣象建築

主创:  Tommy Yu

设计团队: Deniel Hwang ,Norma Lee ,Vivi Lee

项目地址:成都远洋太古里

面积: 12 sqm

摄影版权:形在建筑空间摄影 贺川

Project name: PAUSE COFFEE

Design:ATMOSPHERE ARCHITECTS

Contact E-mail:info@atmospherearchitects.cn

Project Complete: August 2019

Leader designer & Team:ATMOSPHERE ARCHITECTS

Design in charge:  Tommy Yu

Space Design:  Deniel Hwang, Norma Lee, Vivi Lee

Project location: Sino-Ocean Taikoo Li, Chengdu, China 

Area:12 sqm

Photo credits: Here Space Photography  Chuan He

More: ATMOSPHERE (联系邮箱 | contact: info@atmospherearchitects.cn)
更多关于:ATMOSPHERE on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment