“本”- 梅亚奇展厅,江苏 / 尔我空间设计研究室

空间呼吸感、万物平衡和至上理性

项目标签

位置:
类型:

感谢 尔我空间设计研究室(联系邮箱:ding900108@163.com)对gooood分享以下内容。更多关于:AW DESIGN on gooood.
Appreciation towards AW DESIGN (contact: ding900108@163.com) for providing the following description:

木质作为梅亚奇的核心竞争力 是最初架构的本源 。出于以木为本的立意,我们将本这个字作为设计发散点,将它拆分成每一个和这个空间契合的设计元素 。

Wood as the core competitiveness of mejacci is original . For the purpose of wood, we take the word is origin as the divergence point of the design and divide it into every design element that fits the space.

▼梅亚奇展厅外观,exterior of the MEJACCI exhibition hall

▼主入口,main entrance

本拆开有木 ,它是材质元素,也是空间的气质引现 几十年生命周期的沉淀 它是沉稳的 ,它决定了空间最重要的氛围感和气质属性。我们营造了入口处的七米挑空,缩窄横向的尺度,形成一个狭窄通高的过道空间,挤压出一种向上伸展的力量。刻意传递一种压迫和紧张的情绪,我们和梅亚奇达成共识,希望体验者对于空间和品牌可以有所尊重。

“mu”is a part of “ben”,It is a material element as well as the temperament of the space. It is the precipitation of the life cycle of several decades. It is composed and determines the most important atmosphere and temperament attributes of the space. We built the entrance of the seven meters to carry empty, narrow the horizontal scale, forming a narrow and high corridor space, squeeze out a kind of upward extension of the force. Deliberately conveying a feeling of oppression and tension, we reached a consensus with mejacci, hoping that experiencers could respect the space and the brand.

▼室内入口空间,the interior entrance area

▼前台和入口处的七米挑空的通道,front desk and seven meters passage

▼狭窄通高的过道空间,挤压出一种向上伸展的力量,a narrow and high corridor space, squeeze out a kind of upward extension of the force

本,拆开有十, 它是空间结构,是纵横,是穿插,是梅亚奇在发展过程中愈发多维的产品分支和架构,也是一种稳固和平衡,是一个企业长久的支立。我们设计蓝色立柱和新建的廊桥形成十字型穿插,稳固了空间结构和气场,也将真正进入展厅之前的缓冲区做了界限。两根蓝色立柱分别是由地起半高,由顶落半高。垂直半空的结构造型,是一种断裂和新生;是我们倡导空间应有的呼吸感;是万物的平衡和至上的理性。

“shi”is a part of “ben”,It is a spatial structure, is vertical and horizontal structure, is an increasingly multi-dimensional product branch and structure of meiachi in the process of development. It is also a kind of stability and balance, and a long-term support of an enterprise. We designed the blue column and the new corridor bridge to form a cross-shaped crossing, which stabilized the spatial structure and aura, and also limited the buffer zone before entering the exhibition hall. The two blue pillars are half high from the ground and half high from the top. The vertical half-empty structure is a kind of fracture and regeneration. We advocate the proper sense of breathing in space; It is the balance of all things and love.

▼由狭长通高通道进入展厅的入口,the entrance to the exhibition area after passing the narrow passage

  

▼蓝色立柱和新建的廊桥形成十字型穿插,稳固了空间结构和气场,blue column and the new corridor bridge to form a cross-shaped crossing, which stabilized the spatial structure and aura

▼两根蓝色立柱分别是由地起半高,由顶落半高,the two blue pillars are half high from the ground and half high from the top

▼空间作为展厅之前的缓冲区,the space is the buffer zone before entering the exhibition hall

▼仰视蓝色立柱和廊桥,look up to the blue column and the new corridor bridge

本,拆开有人。 人是空间的使用者, 空间的互动性之于人和人、人和空间、人和物之间。每个空间我们想要表现的情绪,预设的场景,心境都高于形式, 对于空间尺度的把控影响着体验者最直观感受 。

“ren”is a part of “ben”,People are users of space, and the interaction of space is higher than the form in the mood preset in every space between people, space and objects. The control of space scale affects the most intuitive feelings of the experiencer.

▼展厅空间,exhibition hall

  

▼一层空间中雕塑般的旋转楼梯,sculptural spiral stair on the first floor

本,拆开是一 。 一是始终,是独一,是平衡,是尺度,是剥开本字后最核心的立柱 ,是空间设计中最根本的结构。以线作面,块面之间形成多样的可能,让蓝色的体块和空间的互动有延续和反复性。同时对于甲方来说 , 一是他们专注设计执行的精神,也是无限恒远发展的未来。将这些发散的立意点,以空间结构、尺度、色彩的形式铺开,结合功能性的区域划分,最终呈现出这样的一个空间。

“yi”is a part of “ben”,One in chinese is always the only balance is the scale is stripped after the word is the most core column, is the most fundamental structure of space design. With the line as the surface, various possibilities are formed between the blocks, making the interaction between the blue block and the space continuous and repetitive. For client it’s their spirit of focusing on design and execution, which is also the future of infinite hengyuan development. These divergent points of conception are spread out in the form of spatial structure, color scale, and combined with functional regional division to finally present such a space.

▼二层空间,second floor space

▼连接空间的廊桥,corridor bridge connects different zones

▼以线作面,块面之间形成多样的可能。with the line as the surface, various possibilities are formed between the blocks

▼蓝色的体块和空间的互动有延续和反复性,interaction between the blue block and the space is continuously and repetitively

▼块面之间多样的关系,the various relationship between surface and block

▼设计立意以空间结构、尺度、色彩的形式铺开, divergent points of conception are spread out in the form of spatial structure, color scale

▼金属元素、家具塑造的空间,space created by metal elements and furnitures

▼细节,detail

项目名称:本
建筑公司:尔我空间设计研究室
联系邮箱:ding900108@163.com
设计完成年份:2018年10月
主创及设计团队:丁鹏文/zora/贾翔
项目地址:泰州
建筑面积:1000平方米
客户:梅亚奇
Project name: original
Company: AW DESIGN
Contact e-mail: ding900108@163.com
Design & Completion Year: Oct 2018
Leader designer & Team: penguin ding/ zora/ xiang jia
Project location: taizhou
Gross Built Area: 1000㎡
Clients: MEJACCI

More:尔我空间设计研究室(联系邮箱|contact:ding900108@163.com)。更多关于:AW DESIGN on gooood.

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »