O2 Buyer store Guiyang, China by TO INTERIOR DESIGN

The tonality of hardness and softness

Project Specs

Location:

非常感谢 观至设计(联系邮箱:247712230@qq.com)予gooood分享以下内容 。
Appreciation towards TO DESIGN (contact: 247712230@qq.com) for providing the following description:

“恰如其分的设计,并未顾此失彼,空间呈现刚柔并济的调性,难得在其秩序里有趣味,理性中显诗意。”

“Properly designed, without losing sight of each other, the space presents a rigid and soft tone. Rarely interesting in its order, poetic in reason. ”

▼店铺空间概览,store overview © 贺川

近几年,多元化的时尚店铺逐渐被带入城市文化之中,这些融入个人趣味的买手店结合了设计、艺术等复合型消费模式为顾客选购个性化时装的同时,更像是一座城市的立体杂志。O2买手店位于贵阳市商业街区,于闹市之中,取一方天地。品牌创立于2017年,是一家专注于时尚女装零售品牌集合买手店。店内包含了 Angelchen、Romanchic、CHRISOU BY DAN 等国内外原创时尚品牌。

In recent years, diversified fashion stores have gradually been brought into the urban culture. These buyer shops that integrate personal taste combine design, art and other complex consumption patterns to purchase personalized fashion for customers.  Founded in 2017, O2 is a collection shop specializing in fashion women’s retail brands. The store contains original domestic and foreign fashion brands such as Angelchen, Romanchic, CHRISOU BY DAN.

▼店铺外观,appearance of the project © 贺川

▼入口空间,entrance area © 贺川

“当时装逐渐被商业化时,服装的价值不仅仅在于它表面的形态,真正的时尚源于个性,创意和探索。”设计师结合这种概念和构思,经过反复调试,重塑空间节奏。在保持空间动线连贯性的同时,些微之处的巧思与用心,等待路过的细细探究。

▼店铺空间轴测图 axonometric drawing © 观至设计

“When fashion is gradually being commercialized, the value of clothing is not just its surface form. The real fashion comes from personality, creativity and exploration.” The designer combines this concept and concept, and after repeated debugging, reshapes the rhythm of space. While maintaining the continuity of spatial movement lines. The ingenuity and intent in the slightest place, waiting for the detailed inquiry of passing by.

▼个性化的展示空间,stylish display space © 贺川

设计师创造出空间的情景,不同的材料在建筑中呈现出其独特的诗性。拉丝不锈钢的金属感从户外的墙身延伸进室内,与原有街道的粗糙墙面形成对比,平淡之中制造“微表情”。镜面不锈钢的球形装置给哑光的空间带来一丝清透,视觉上的秩序感被打破,为空间增添无穷生命力。

The designer creates the scene of the space, and the different materials present their unique poetry in the building. The metallic feel of brushed stainless steel extends from the outdoor wall into the interior, contrasting with the rough wall surface of the original street, creating a “micro expression” in the plain.The spherical stainless steel mirror device brings a touch of clarity to the matte space. The visual sense of order is broken, adding infinite vitality to the space.

▼通往二楼的雕塑化旋转阶梯,
the sculptural spiral staircase leads to the second floor © 贺川

▼阶梯细节,staircase details © 贺川

室内缠绕的光线和轻泻的阳光。无形的光与有形的光以不同的方式在建筑间穿梭,在建筑的表面,或是在内部留下自己的叙事语言。紫色的线性灯勾勒出空间墙身与地面的关系。光与光的聚合勾勒出空间的阴影变化,激活人与空间的微妙情感。设计师保有一些“挑剔”的态度,对空间未来经营模式作出“预测”,在保证功能性的同时也保持“新”式。结合层出不穷的产品与陈列的协调搭配,使空间具有现代性,并保持前卫性与前沿性。

Twisted light and lax sunlight in the room. Invisible light and tangible light shuttle between buildings in different ways, leaving their own narrative language on the surface of the building or inside. The purple linear light outlines the relationship between the space wall and the ground.The aggregation of light and light outlines the shadow changes in space and activates subtle emotions between people and space. The designer maintains a “picking” attitude and makes a “prediction” of the future business model of the space, while maintaining functionality while maintaining a “new” style. The combination of endless product and display coordination makes the space modern and keeps the avant-garde and cutting-edge.

▼室内缠绕的光线和倾斜的阳光,
twisted light and lax sunlight in the roomw © 贺川

▼紫色的线性灯勾勒出空间墙身与地面的关系,
the purple linear light outlines the relationship
between the space wall and the ground © 贺川

▼ 平面图,plan © 观至设计

项目名称:O2 买手店
项目地址:贵阳
设计单位:观至设计
主案设计师:宋久治
辅助设计师:杨毅&王蕾
项目面积:120平
项目造价:30万
设计起止日期:2019.06-2019.07
完工时间:2019.08
主要材料:艺术漆 不锈钢 艺术树脂
业主名称:O2买手店
项目摄影: 贺川

More: 观至设计(联系邮箱:247712230@qq.com

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment