NEST住宅,上海 / NI DESIGN

43㎡内的生活与理想

项目标签

位置:
类型:

非常感谢 Ni DESIGN涅十设计 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Ni DESIGN on gooood
Appreciations towards  Ni DESIGN涅十设计 for providing the following description:

家对于每个人的定义不同,于他们而言,NEST所代表的含义,是渺小且温暖,承载着梦想与希望的港湾。本案设计也为现在疫情下的居家办公问题提出了一个有效的解决方案。我们力求在有限的空间内,通过不断地重组整合,得到他们真正需要的,所理想化的生活状态。

Home for everyone’s definition is different, to them, NEST represents the meaning, is small and warm, carrying dreams and hope harbor. The design of this case also provides an effective solution to the problem of home office in the current epidemic situation. We strive to get the idealized state of life they really need, through constant reorganization and integration in a limited space.

▼室内空间一览,overall view of the interior space ©yuuuun studio

项目位于上海市闵行区,使用面积约43平米,是一家三口在这繁华城市里新的容身之所。前期沟通时我们了解到,业主夫妇从事职业自由度较高,在家办公时间长,需要一个相对独立的工作区域。业主也会在网站上发布一些美食视频,因此对厨房的造型要求也较高。屋主所有的生活方式生活习惯都是极私人化的,针对这些非传统的功能要求,我们也在这43平米内做了许多有趣的尝试。

The project is located in Minhang District, Shanghai, using an area of about 43 square meters, is a family of three in this bustling city of new shelter. Early communication we learned that the owners and couples engaged in a higher degree of freedom, long hours from home, the need for a relatively independent work area. Owners will also publish some food videos on the website, so the kitchen modeling requirements are also higher. All the lifestyle habits of the owners are very personal, and we have made a lot of interesting attempts in these 43 square meters to meet these unconventional functional requirements.

▼房间中新增构件分解轴测图,exploded axonometric of the additional components ©Ni DESIGN

整个空间内的设计意在满足功能需求基本情况下,形成流畅的动线及明亮的生活空间。分区较为合理墙体并做了较大的改动,在原基础之上,主卧内增加了衣帽间贴合屋主需求。设计师拆除了原有的次卧隔断,将原先的公共走道和次卧空间分隔为办公区域及儿童房。考虑到整个户型主要的采光来自于南面阳台,设计师将商业空间内常用的水纹玻璃砖应用至住宅,在保留隐私的同时,将自然光线以极大的可能引入工作间,最后以端景窗户的方式将光线再次引入最内的餐厅。白天阳光条件充足,光线在空间内自然的渗透与伸展,透过水纹玻璃的折射将空间塑造得极为细腻朦胧。

The design of the whole space is intended to meet the basic requirements of the function, forming a smooth moving line and bright living space. Partition more reasonable wall and made a big change, on the basis of the original, the main bedroom added cloakroom fit the needs of the owner. The designer removed the original sub-bedroom partition and separated the original public walkway and sub-bedroom space into office area and children’s room. Considering that the main lighting of the whole unit comes from the south balcony, the designer applies the commonly used water grain glass brick in the commercial space to the residence, while keeping the privacy, introducing the natural light into the workshop with great possibility, and finally introducing the light into the innermost restaurant again in the way of the end view window. The sunlight condition is abundant during the day, the light penetrates and extends naturally in the space, through the water grain glass refraction will shape the space extremely delicate hazy.

▼入口通向儿童房的走道,水纹窗户将光线引入整个空间,corridor connecting the entrance to the children’s room, water glass introducing sunlight into the whole space ©yuuuun studio

我们所希望呈现的,是屋主的生活状态对于空间所产生的映射。厨房效仿了日式商业空间的处理手法,大量木制,金属铁艺及复古玻璃在空间内的反复运用,烘托了整个空间内舒适的氛围感,更加贴近生活。摒弃常规住宅的客厅沙发,与三五好友在可开放的厨房餐厅一同共享美食也不错;孩子不再在客厅看电视玩耍,而改为采光最好的阳台进行亲子游戏。

What we want to present is the mapping of the living state of the owner to space. The kitchen emulates the Japanese commercial space processing technique, the massive wooden, the metal iron art and the retro glass repeatedly uses in the space, has set off the entire space comfortable atmosphere feeling, closer to the life. Abandon the living room sofa of the regular residence, share good food with 3 or 5 friends in the open kitchen dining room; children no longer watch TV play in the living room, instead of the best daylight balcony for parent-child games.

▼入口处的餐厅与厨房,吧台节省空间,dining space and kitchen at the entrance, saving space by using bar table ©yuuuun studio

▼水纹玻璃分隔厨房与餐厅
water glass separating the kitchen and the dining space ©yuuuun studio

▼厨房与吧台细部,details of the kitchen and the bar ©yuuuun studio

卫生间采用了滑轨谷仓门的设计,门板的黑板漆处理方式提供了展示的功能,对于女儿来说也是很好的涂鸦板。自厨房内取景,能够完全拍摄到厨房吧台及黑板门,为屋主的拍摄工作提供便利。

The toilet adopts the design of the sliding rail barn door, and the blackboard paint treatment of the door board provides the function of display, which is also a good graffiti board for the daughter. Viewing from the kitchen, complete shooting to the kitchen bar and blackboard door to facilitate the owner’s shooting.

▼从厨房看向卫生间,view to the toilet from the kitchen ©yuuuun studio

储物收纳设计师也进行了考量,在卫生间外围以收纳橱和鞋柜代替了原有的墙面。整个空间内大多采用了移门设计,餐厅也以定制吧台替代传统落地餐桌,尽可能的增加空间使用面积。

Storage and storage designers also considered, in the bathroom outside the storage cabinet and shoe cabinet instead of the original wall. Most of the entire space using door-shifting design, restaurants also to custom bar instead of traditional landing table, as much space as possible to increase the use of space.

▼卫生间外围的储物柜
storage outside the toilet ©yuuuun studio

▼卫生间旁的工作区,workroom beside the toilet ©yuuuun studio

▼工作区与儿童房通过水纹玻璃分隔
the workroom and the children room are defined by water glass ©yuuuun studio

▼儿童房
children room ©yuuuun studio

▼儿童房与阳台相同,children room is continued with the balcony ©yuuuun studio

▼从儿童房看向餐厅,view to the dining space from the children room ©yuuuun studio

主卧内单独分离出来的衣帽间保证了卧室功能的纯粹性,考虑到女儿房阳台功能的独立性,设计师将洗衣机及烘干机放置在了衣帽间,由于靠近厨房,走水难度并不大,另在洗衣机下以大理石板作为防水处理。

The cloakroom separated from the main bedroom ensures the purity of the bedroom function, considering the independence of the balcony function of the daughter’s room, the designer placed the washing machine and dryer in the cloakroom, because of the proximity to the kitchen, it is not difficult to walk water, and under the washing machine with marble board as waterproof treatment.

▼主卧,通过滑门与衣帽间分隔,sliding door defining the main bedroom and the cloakroom ©yuuuun studio

▼主卧内阳光充足,adequate sunlight in the main bedroom ©yuuuun studio

▼洗衣机设置在衣帽间
washing machine in the cloakroom ©yuuuun studio

▼材料细部,material details ©yuuuun studio

▼平面图,plan ©Ni DESIGN

 

项目名称: NEST住宅
设计单位:Ni DESIGN
完成年份: 2020.05
主创设计:聂奇,赵瑞超
施工单位: 巽坎装饰有限公司,言润装饰有限公司
项目地址: 红松路600弄
建筑面积:43平方米
摄影师:yuuuun studio
主要材料: 木饰面,金属铁艺,玻璃砖,水波纹玻璃

Project Name: N EST residence
Design Unit: Ni DESIGN
Completion year :2020.05
Creative Design: Nie Qi, Zhao Ruichao
Construction Unit: Xunkan Decoration Co., Ltd., Yanrun Decoration Co., Ltd.
Project Address :600 Nong, Komatsu Road
Floor area :43 square metres
Photographer: yuuuun studio
Main materials: Wood finish, metal iron, glass brick, water ripple glass

More:  Ni DESIGN涅十设计Ni DESIGN on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »