Mute White, China by Han Yue Interior Design

Wandering in the space derived from natural elements

Project Specs

Location:

感谢来自 台湾汉玥室内设计(联系邮箱:hanyue.interior@gmail.com) 对gooood的分享。更多关于:Han Yue Interior Design on gooood.
Appreciation towards Han Yue Interior Design (contact: hanyue.interior@gmail.com) for providing the following description:

面宽6米的发廊,空间机能上除了满足商业空间必须的流畅动线与足够的座位,室内设计上以大自然常见的元素作为核心设计。

To commercial space, spatial passage and ample seats are well arranged in a 6-meter-wide salon. The design concept is from natural elements.

▼发廊空间概览,overview of the salon

柜台与沙发区的折线设计,黑白灰的色彩计画如色随形,体现原石切割后的不规则型态。

Polyline details from front counter and sofa area, in black-and-white color scheme, are derived from irregular shapes after cutting raw rocks.

▼发廊空间入口,柜台采用折线设计,体现原石切割后的不规则型态,the entrance of the salon, the front counter with polyline details expresses irregular shapes after cutting raw rocks

▼发廊入口处的沙发区,采用黑白灰的配色和弧形的展示空间,the sofa area in the black-and-white color scheme with curved display spaces

造型天花板的丰富层次是花朵简化后的线条,花瓣的有机交叠呼之欲出。

The overlapping pattern of ceiling is inspired from layers of flower pedals.

▼发廊入口空间,花朵简化后的线条形成天花板的丰富层次,the entrance area of the salon, the layers of flower pedals form the overlapping pattern of ceiling

有别于多数发廊将冲洗区隐藏在最不显目的角落,我们特地将冲洗区设在空间中央、并以冲孔板包覆,犹如一颗有气孔的偌大巨岩作为店面的视觉主体,藉由铁板本身孔洞的透光性取代传统洗发区域常见的拉帘,让顾客在冲洗时能置身于光线微弱的空间,体验片刻的静谧舒心。悬空的茶水柜设计不但提供业者与顾客流畅的动线,更呼应美发般的视觉轻盈感,放意畅怀。

Unlike most hair salons, instead of hanging sheers and isolating to the least visible corner, the rinse area is situated in the center of space and covered with perforated metal sheet, implicitly as a rock centerpiece. By properties of perforated sheet, faint lights come through sheet holes and create calm ambiences, providing clients a soothing and relaxing time. A hanging coffee station clings to rinse section, which not only provide smooth flows for hairstylist and customers, but also echoes the visual lightness of the hairdressing.

▼发廊中央区域的冲洗区,以冲孔板包覆,外侧设有悬空的茶水柜,the rinse area in the center of space covered with perforated metal sheet, a hanging coffee station clings to rinse section

名称:慕白
分类:商业空间,发廊
摄影:Anche Studio
地点:台中市
面积:22坪(76 sqm)

Project Name: Mute White
Category: Commercial, Photography Studio
Photography: Anche Photography
Location: Taichung city, Taiwan
Space: 76 sqm

More: Han Yue Interior Design (联系邮箱 | contact: hanyue.interior@gmail.com)        更多关于:Han Yue Interior Design on gooood.

Post a Comment