MUJOSH concept store, China by DAS Lab

Dynamic Extension of Stillness

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 DAS Lab 将以下内容授权gooood发行。更多关于:DAS Lab on gooood. Appreciation towards DAS Lab for providing the following description:

“静止”是物质不可见的内在运动,因为看不到他的运动,人们只能感受始各种物质的复杂组合。它们都在以肉眼不可见的速度运动着。围绕这个抽象的目标我们试图寻求一种图景,试图找到一种与“静止”相关的创作主题。

“Stillness” is an invisible internal movement of an object. The invisibility urges people to focus on the sophisticated structure of the object. All objects are moving at an invisible speed, which led us to the adventure of creating a space about “stillness”.

▼门店外观,exterior view

▼项目概览,overview

▼室内细部,detailed view

我们试图模拟某种机械运动在时间里的定格,由此将运动过程中产生的惯性、拉力、重力、轨迹、划痕以静态的图景记录下来。停转的“机芯齿轮”是空间的记忆点,其概念来自钟表。在该空间里我们选择了装置这种载体,使其成为空间本身。尝试用当代语言解读品牌内核里“造型”与“匠心”的沉淀物质,也是对“恒久”的一种隐喻。

▼设计示意图,design concept

We attempted to simulate the freeze of a certain mechanical motion, thereby to record the inertia, tension, gravity, trajectory and even scratches generated during the motion into a static picture. A clock’s “moving gear” in stillness marked the memory point of a space, which inspired us when conceiving the space. We chose to use an installation in the space and turned it into the space itself. We tried to interpret the idea of “style” and “ingenuity” in the core of the brand in contemporary language, which also stands as a metaphor for “permanence”.

▼钟表的“机芯齿轮”成为设计的核心概念,a clock’s “moving gear” became the core of the design concept

作为木九十在广州的首家概念店,我们决定摒弃时下传统零售的刻板思维,试图去创造一个在情绪上去引发共性的商业空间。在该空间里,产品与装置中的元素相结合,向人们输出品牌的故事情节以及商业零售的又一发展面向。

In the first concept store of MUJOSH in Guangzhou, we decided to abandon the stereotypes of traditional retails, instead we attempted to create a commercial space that emotionally triggers commonality. In this space, the product and the elements of the installation are intertwined to tell the story of the brand as well as another possibility of the development of retail.

▼整体空间概览,interior overview

▼产品与装置中的元素相结合,the product and the elements of the installation are intertwined to tell the story of the brand

▼商品展示区细部,display area detailed view

空间入口是完全为概念表达而开放的立面,在路人视线范围内巧妙弱化商品的存在,将营销目的对消费者产生的距离感隐藏于空间概念的自由表达中。

The entrance of the space visually weakened the display of products, instead, it tried to purely emphasize the concept of the space design to further blur the purpose of selling.

▼入口细部,entrance detailed view

在木九十的价值观中,眼镜应该是时尚的。放弃它,我们依然可以满足生活日常。因非必要之外的原因我们依然选择佩戴,这或许是一种更深存于自身的人生态度。

MUJOSH worships the fashionability of glasses. The glasses itself does not play a crucial part in our mundane life, yet it claims for one’s personality and value of life out of the necessities.

▼眼镜陈列架细节,the display rack for MUJOSH glasses

▼平面图,plan

▼装置元素示意,installation elements

▼装置详图,installation detailed drawing

项目名称:木九十概念店
项目地点:广州太古汇
空间与装置设计:DAS Lab
公司网站:www.das-design.cn
主持设计师:李京泽
参与团队:谢朕、向国、段晶晶、陈泽源、陆张瑜、钱瑜
项目业主:光合作用集团有限公司
室内面积:40㎡
主要用材:不锈钢、水磨石、硅藻泥、PVC、亚克力
设计时间:09/2018-11/2018
建造时间:01/2019-04/2019
摄影: 邵峰
撰文及图纸由DAS Lab提供

Project name: MUJOSH concept store
Location:TaiKoo Hui Guangzhou
Interior & installation design: DAS Lab
Website :www.das-design.cn
Principal designer: Li Jingze
Design team: Janet、XiangGuo、Duan Jinjin、Chen Zeyuan、Lu Zhangyu、QianYu
Client: Photosynthesis Group Co. Limited
Area: 40㎡
Key materials: Stainless Steel, Terrazzo, Diatom mud, PVC, Acrylic
Design period: 09/2018-11/2018
Construction period: 01/2019-04/2019
Photographer: Shao Feng
Project description and drawings offered by DAS Lab

More:DAS Lab。更多关于:DAS Lab on gooood.

Post a Comment