Modular House by A6A

Uniform yet Unique

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 A6A 对gooood的分享。更多关于他们,请至:A6A on gooood
Appreciation towards A6A for providing the following description.

设计师将这栋经典的波尔多住宅重新设计为一栋组合式的居住空间。业主希望能够充分利用这块被破败房屋所占据的狭长地块,建造一栋可以用于出租的房屋,内部房间共享公共区域但是各自有独立的卫生间。新建项目通过入口小天井上开放的种植门廊与街道对齐,与现有建筑高度齐平,如此一来住宅可以与周边的建筑形成高度梯度,维持现有的街道序列。

A modular home, the classic Bordeaux house redesigned. The client wish was to make the most of a long plot, formerly occupied by a dilapidated house, to make it a house for rent where each room has its own bathroom and shares common areas.The new project is aligned to the street by a planted portico open on a patio, it aligns itself to the height of the current construction to wedge with those of the neighbors, so as to maintain the street sequence today.

▼住宅外观,exterior of the house  ©A6A

最前方的体量划分为两部分,一部分是带有停车区域的人行入口,被木制露台覆盖;另一部分是种有树木和攀援植物的绿地。入口门廊下部由钢制栅格门封闭,一半固定一半可以滑动开启。门廊上部是一大片种植区域,为上层露台充当护栏。

The first front is divided in two parts, on one side the pedestrian entrance with the parking, covered by a wooden terrace, and on the other a green space with a tree and climbing vegetation. The entrance gantry is closed on its lower part by a steel grid, one half is fixed and the other slides. Above this portico is placed a large plantation who acts guardrail for the terrace upstairs.

▼入口门廊下部由钢制栅格门封闭,上部是种植区域,the entrance gantry is closed on its lower part by a steel grid, above this portico is placed a large plantation    ©A6A

▼最前方的体量划分为两部分,一部分是带有停车区域的人行入口,被木制露台覆盖;另一部分是种有树木和攀援植物的绿地,the first front is divided in two parts, on one side the pedestrian entrance with the parking, covered by a wooden terrace, and on the other a green space with a tree and climbing vegetation   ©A6A

▼钢栅格门一半固定一半可以滑动开启,a steel grid, one half is fixed and the other slides   ©A6A

花园地面略低于街道路面,这种布局方式可以让每一处错层空间都处于另一层空间一半以上的高度位置。双跑楼梯成为空间中心。

The level of the garden is a little lower than that of the street, this feature allowed to build the project from a section where each floor is positioned half above the other. The staircase becomes a centerpiece that emerges in half-steps.

▼每一处错层空间都处于另一层空间一半以上的高度位置,each floor is positioned half above the other

花园一侧朝北,每一间房间都有一扇大窗户,南侧起居室通过一扇与住宅同宽的滑动分隔门连通上部露台。建筑的水平线条、高度和材料体现了融于环境的现代化建造方式。传统的石灰涂层使整个建筑具有统一性,经过细致处理的材料形成一种特殊的质感,人的参与和创造赋予了这种材料所有与众不同的特征。

Garden side to the north, each room has a large window, while in the south the living room opens onto the terrace upstairs by a sliding bay the width of the house.Contemporary construction integrates into its environment by its reminders of horizontal lines, its heights and its materiality. A traditional coating with lime uniformizes the whole, a careful work was conducted to give a particular texture where the gesture of the man gives all its character to this material.

▼花园一侧朝北,每一间房间都有一扇大窗户,garden side to the north, each room has a large window   ©A6A

▼一层至三层平面图,1F-3F plans

MODULAR HOUSE
Program: Student house
Location: Talence (France)
Built area: 160 m2
Completion: 2019
Team: A6A
Photo credits: A6A

More:A6A 。更多关于他们:A6A on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment