Mige Stylist Studio in Hunan, China by Yatofu Creatives

Bright space with sculptural mirrors breaking up the linear sequence.

Project Specs

Location:

来自YATOFU Creatives对gooood的分享。更多关于他们:YATOFU Creatives on gooood
 Appreciation towards YATOFU Creatives for providing the following description:

Mige造型工作室位于湖南一栋高层住宅的30层,工作室主要为预定的客户进行服务,基于这种具有邀请性的服务以及独特的环境,造型工作室主理人希望将这间中国式格局的公寓设计成一个充满活力,年轻,大胆,同时为客户提供些许私密的体验的造型工作室。

Mige Stylist Studio is a hair salon tucked discreetly into the “30th floor” of an apartment complex in Hunan Province, known only by those who are part of their select clientele. Towards the trend of exclusive and invite-only services, owners of Mige set the brief of transforming a typical Chinese apartment layout into a functional studio space. The atmosphere should be vibrant, young, trendy, and bold, while offering customers a more intimidate and private experience.

▼室内空间一览。Overall view of the interior.

基于Mige造型的预定式服务性质,我们希望顾客进入工作室空间后马上感受到它的不同之处,并且与上楼前公寓楼内的环境形成反差,从一个”欧式装饰”的中国住宅楼公共空间切换到一个明亮简单而有特质的造型工作室的感受。作为这一想法的回应,Yatofu采取了较为雕塑化的方法来设计空间格局,将造型工作室中最有趣的元素之一-镜子,作为载体,将多面镜子视为空间中的雕塑,打破公寓原有的线性格局,创造一种更丰富有趣的空间体验。

Due to the exclusive and “discoverable” nature of the studio, it was important for the client to create a space that felt immediately different upon entering. Customers entering the space must immediately feel the shift from a residential community to a bright and sophisticated stylist studio. In response, Yatofu Creatives took a very sculptural approach in arranging the spatial layout, and designed the mirror features as dynamic sculptural forms that break up the linear space with various angles. Large bold shapes are also introduced to create interest and focus.

▼前台,reception

▼非线性布局,用雕塑般的镜子划分工作区域。Break up the linear space by sculptural mirrors, defining different working space

如雕塑一般的镜子也成为了空间中的焦点,在丰富空间感受的同时,也为每个客户提供了相对的视觉隐私,创造了小型的半私密空间。如Yatofu的其他设计一样,我们总是希望从疏松平常的环境中找到一些有趣的现象和观点,在为工作台创造一定围合时我们发现了镜子角度与反射的有趣关系。通过对角度的设计调整,上演了一出光和形式之间的戏剧,且充分利用镜子间的反射,将窗外的自然光隐入室内。

Another definitive requirement was the abundance of mirrored surfaces while still providing each client with visual privacy. Yatofu Creatives took this as an asset when designing the interaction between the mirrors and their reflections. What resulted is an interesting play between light and form, while utilising natural light to its full potential by reflecting it into the innermost part of the interior.

▼每面镜子形成一个半私密的工作区。The mirror provides space with visual privacy.

▼不同角度的镜子反射形成丰富的空间效果。Mirrors in different angles create diverse space feeling through reflection.

   

这个小小的造型师工作室如同混凝土高塔之间的一缕新鲜空气:一个明亮,年轻和充满活力的造型空间隐藏在当代拔地而起的中国高层公寓之间。

The resulting Mige Stylist Studio is a breath of fresh air amongst concrete towers: a bright, young, and vibrant stylist space hidden between blocks of conventional residential apartments.

▼较为私密的交谈区。Communication space with more privacy.

▼卫生间(左)木制家具(中)工作室logo(右)Washroom (left), Wooden furniture (middle), Studio logo (right)

       

Project Name: Mige Stylist Studio
Design Studio: Yatofu Creatives
Location: Hunan, China
Photographer: Xing Tao

More: YATOFU Creatives , 更多关于他们:YATOFU Creatives on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment