Marsotto Marble Showroom by nendo

Fully show the charm of marble.

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

感谢 nendo 予 gooood 的分享。更多关于他们:nendo on gooood
Appreciation towards nendo for providing the following description:

该项目位于米兰的布雷拉区,是大理石制造商Marsotto的展厅。它充分利用地面和地下室空间,展示了大理石家具、杂物和加工材料的样品。

A showroom in Milan’s Brera district for the marble manufacturer Marsotto. Replete with ground and basement levels, it exhibits marble furniture, sundries, and samples of processed materials.

▼项目外观,external view of the project © Hiroki Tagma

尽管展厅外立面均由大理石构成,但其接缝与现有建筑外观保持一致,协调并保护了周边环境。另外,因为展厅对面的交通空间很快就会绿化成小公园,所以部分立面被做成临时的街边家具,上面设置柔软的凹槽,人们可以坐在这里,休息片刻。

While marble makes up the entire showroom facade, its joints are aligned with the existing building exterior in a careful balancing act of both harmonizing and conserving its presence in its surroundings. Additionally, because the traffic circle facing the showroom will soon be greened and turned into a small park, part of the facade was made into impromptu street furniture with a soft recess on it, in the hopes that neighbors might sit as if on a bench and rest for a spell.

▼外立面设置座位,接缝处与现有建筑一致,seat on the facade,its joints are aligned with the existing building © Hiroki Tagma

一层的入口空间设置大理石网状隔断,遮住了前面的楼梯。它由夹在玻璃之间的两层大理石穿孔板组成,板厚10mm,孔径65mm。10mm的厚度使隔断变得轻盈通透,减少了大理石本身带来的压迫感,柔和地将参观者引入地下展览空间。

In the entrance space on the first floor, a mesh-like partition made of marble covers the stair case in front. It consists of two layers of marble 10 mm thick with 65 mm wide dots perforation, sandwiched between glass sheets. With only 10 mm of width remaining, the partition’s tempered transparency and lightness reduces oppressiveness of the marble constitution, softly drawing visitors to the basement exhibition space.

▼入口空间,设置大理石网状隔断,entrance space, the mesh-like partition made of marble © Hiroki Tagma

▼细节,details © Hiroki Tagma

入口地面提供对出色大理石加工技术的实际体验,而地下室空间可以让参观者欣赏大理石本身的魅力。地下室分为4个房间,设有5个尺寸各异的展台。为了灵活适应各种展览布局,并突显作品的精美、手工性和质感,展台由互相垂直的三个白色表面构成。此外,它们的交角柔化为光滑表面,如同摄影棚的环形背景墙,使光线柔和地扩散,同时模糊展台进深,提高观众对展品的注意力。

While the ground level allows for the physical experience of superior marble processing techniques, the basement by contrast is spatially structured for visitors to enjoy the allure of marble itself. The basement space is divided into 4 rooms, provided with 5 stages of varying size. In consideration of the purpose of flexibly accommodating various exhibition layouts as well as bringing out the delicate, hands-on work and qualities of the subjects, the stages were constructed by connecting three white surfaces perpendicularly to each other. Furthermore, melting the inner corner to a smooth surface, like the cyclorama wall  of a photo studio, enables the soft diffusion of light while also obscuring the depth of the stage to increase the viewer’s focus on the subject.

▼地下展厅,尺寸各异的展台,underground showroom,stages of varying size © Hiroki Tagma

▼环形墙体,the cyclorama wall © Hiroki Tagma

地下室最小的房间设置了一个圆形展台,石材样品置入墙体,参观者可以随意拿取。在样品下方,不同饰面的椅子排成一排,统一的形式使参观者集中注意力在不同的饰面上。这个狭长的房间里设置了Marsotto的餐桌,Place壁挂式组合板贯穿整个墙面,使这里不仅适用于展览,也适合午餐会面,可以用作活动期间的餐饮空间,以及许多其他场合。

In the smallest room of the basement, a circular stage was installed and stone samples inserted into the wall, free to be taken in hand. Below the samples, stools with different finishes are lined up for display, in a unified form to enable the viewer to focus on the varying finishes. In the long and narrow room, Marsotto’s kitchen and dining table, as well as their wall-mounted modular shelving “Place” across an entire wall, making the space suitable not only for exhibitions but also for lunch meetings, as a catering space during events, and many others besides.

▼圆形展台,the circular stage © Hiroki Tagma

▼置入墙体的石材样品可以随意拿取,the stone sample installed in the wall can be taken freely © Hiroki Tagma

More:  nendo     更多关于他们:nendo on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment