Mansura Restaurant by This is IT

A dialogue of old and nostalgic with polished and new

Project Specs

Design:
Location:

来自 This is IT 对gooood的分享。更多关于:This is IT on gooood
Appreciation towards This is IT for providing the following description:

该项目位于以色列特拉维夫市中心南部的Salame街道,是一个发展迅速的区域。建筑师将一栋旧建筑的首层空间改造为全新的餐厅,使其为城市注入活力。该建筑原本是一间汽车修理厂,后来被改造为花店,如今则被Mansura挑选为餐厅的新址。

South to the city center, in the rapidly evolving area of Salame street, an old building’s ground floor is a vivid example of urban evolution in motion;  What once consisted of an old auto repair shop, then turned into a plant and flower shop, was now picked by the crew behind Mansura, as the desired location for their restaurant.

▼餐厅外观,exterior view

建筑师拆除了所有的小型隔墙,保留了高大的天花板、房梁、混凝土地面以及波纹状的金属卷帘,作为设计最初的基底。酒吧区域首先被定义出来,作为连接厨房和用餐区的过渡空间。围绕着半圆形的吧台,不同的就座区域被划分出来。

After breaking down all the small partitions within the space; High ceilings divided by beams along the length and breadth, concrete floors, and corrugated metal curtains were the elements left as the initial canvas for the design process. The bar was the first and foremost segment to be figured out, for it had to act as the linking element between the kitchen and the diners. Once it was positioned as a semi-circular curve, the room enwrapped around it creating various seating areas.

▼围绕着半圆形的吧台,不同的就座区域被划分出来,the room enwraps around the semi-circular bar creating various seating areas

▼灯管与黄铜元素相结合,悬挂在大理石吧台上方,the frosty white light tubes are suspended above the bar’s Udaipur green marble surface

室内空间将陈旧粗糙的元素与崭新整洁的元素融为一体。蓝色的金属栅格覆盖着从入口处到厨房窗口的墙壁,同时被用作吧台上方的展示柜。栅格构成了植物和灯管的背景,以不同的形式贯穿了餐厅的整体空间。

The interiors unravel an ambiance that is a synthesis between old and crude, with contemporary and neat;  An iris blue metal grid covers the walls leading from the entrance all the way to the kitchen’s window and forms the bar display. The grid composes a linear backdrop for plants and neon-like light tubes- a repeating element in different variations, throughout the restaurant’s space.

▼蓝色的金属栅格覆盖着从入口处到厨房窗口的墙壁,an iris blue metal grid covers the walls leading from the entrance all the way to the kitchen’s window

餐厅简洁的立面与裸露的硅酸盐砖墙和剥落的灰泥墙形成对比,形似霓虹灯的灯管与黄铜元素相结合,或固定于用餐区,或通过灰色的吊绳悬挂在墨绿色的大理石吧台上方。这些冷白色的灯具均出自灯具设计师Naama Hofman之手,是为该项目而特别定制。木制餐椅和长凳回收自附近的学校,塑料贴面的旧餐桌与大理石和黑色喷漆餐桌相互搭配,共同带来新与旧的对话。

This tidy facade is contrasted by the bare walls from across the room- an exposed silicate brick wall and a peeling plaster wall, on which again, neon-like light tubes, are inlaid with brass details, above a seating area. The bar’s oval form is emphasized by a hovering curve made of light tubes- this time, elongated and hung from the exposed cable trays, by woven grey ropes and brass joints, suspended above the bar’s Udaipur green marble surface. These frosty white light tubes with brass joints and details, were all custom designed by Lighting designer, Naama Hofman, especially for the location and in collaboration with This is IT. Restored wood school chairs and benches and old ‘Kibbutz’ blush Formica tables, along with marble tables, black lacquered tables, and black modernist chairs, create again a dialogue of old and nostalgic with polished and new.

▼就餐区剥落的灰泥墙,a peeling plaster wall of the seating area

在洗手间区域,浆果红色的水磨石地面呼应着以亚克力板为基座的Hofman手工灯具”Light Object 003”,强调了传统和当代工艺的对比与融合。

In the restroom area, berry red locally produced Terrazzo tiles intersect with Hofman’s hand-made  “Light Object 003”, a fluorescent lighting panel with an acrylic base, this mélange accentuates contrasts between traditional crafts and contemporary ones.

▼浆果红色的水磨石地面呼应着以亚克力板为基座的Hofman手工灯具,the berry red locally produced Terrazzo tiles intersect with a fluorescent lighting panel with an acrylic base

▼洗手间,restroom area

Year: 2017
Size: 150 sqm
Photography: Matan Katz

More:This is IT,更多关于:This is IT on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment