Las cuadras by Estudio ji Arquitectos

Return to the idyllic life with nature and animals

Project Specs

Location:

感谢 Estudio ji Arquitectos 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Estudio ji Arquitectos on gooood
Appreciation towards Estudio ji Arquitectos for providing the following description:

 

“…有地方照顾它们……”
“… Your place to take care of them …”

项目坐落于西班牙贝尼多姆,前身是一座老旧的马厩,如今被改造成一位摄影师与他的大型宠物们的临时居所。项目由Estudio ji Arquitectos事务所设计改造,设计师希望为业主寻找到一处自然本真的世外桃源,使人们远离钢铁城市间的纷扰。在这里,业主摄影师可以在工作或是做饭的同时,瞥见到他的宠物们在田间悠闲地吃草漫步。这个地方,充满了历史与象征意义,代表了人们永恒的“回归田园”的希望,永远不应被遗忘。

Rehabilitation of old horse stables to turn them into a temporary retreat for a photographer and his big animals. We are looking for a place without a concrete definition. Just one space where they can look at their animals in the field, work on their photographs and make rice. This place, loaded with symbolism and history, should be a place to remember that should never be lost.

▼项目概览,preview © Mariela Apollonio

 


“我们在寻找一个用空间叙事的方法”

“We were looking for a space that spoke of what it was and not what it is”

项目整体改造理念围绕一颗“人造树”展开,这颗大树保护着这片土地,为房屋遮蔽了阴凉,同时在场地周围延续出一片小森林,为项目注入了绿色与生机。“脚步”与“痕迹”是设计中的核心元素。设计师运用“探险家(马名)”的马蹄铁的形状作为意向将场地的历史痕迹具像化,使这些“脚印”永远都保留在建筑中。

The essential concept of the rehabilitation is a piece protected by a “synthetic tree” that protects, provides shade and recreates a small forest. The elements we worked with were “the steps”, “the tracks”. Footprints marked that do not disappear. In this case we physically had these traces used and worn: “Explorer’s” horseshoes.

▼项目主入口,entrance of the project © Mariela Apollonio

在改造马厩的过程中,设计师首先将纵殿中的隔墙全部拆除,得到了一个大约长11米宽4米的大空间,混凝土砌块墙和屋顶则被原样保留了下来。向外,马厩附近的其他建筑物均被拆除,因此,人们看向Serra Gelada山脉的视线也不再被遮挡。

To begin, we empty the longitudinal nave of approximately 11 x 4 meters. We maintain its concrete block walls and roof. Towards the outside we cleared nearby buildings to look for the hidden mountain (Serra Gelada).

▼概念生成与空间分析图,diagram of the concept © Estudio ji Arquitectos

▼立面构成与材料分析图,diagram of the facade and the brick © Estudio ji Arquitectos

设计师将马厩原有的顶棚保留下来,并将它用精致的矩形钢柱抬高到住宅的上方。这些矩形钢柱以无序的方式排列在一起,并被漆成浅绿色,宛如一片清新的小森林。设计的初衷是通过聚碳酸酯材料与钢结构组成一棵“人造树”,“树冠”的形态与尺度根据需要庇护的范围逐渐演变“生长”,最终形成一个巨大的顶棚,成为动物们的避难所。在这个开放明亮的半室外空间中,光线透过双层聚碳酸酯顶棚照射下来,变得柔和不在刺眼,这种设置不仅为场地提供了阴凉,同时确保了空气循环,并将门廊空间焕然一新。

Originally, the stables had a small roof anchored to the main facade. We reuse it by raising it above the main nave, supporting it by a “forest of fine pillars ”colored and apparently without a logical order. The idea was to recreate a polycarbonate “synthetic tree” that grows and deforms reacting according to the steps to be protected and culminating in a great dilation which becomes the new shelter for animals. The result is a light piece, which lets the filtered light pass through the 2 layers of polycarbonate, that provides shade and that ensures that the air recirculates and refreshes the entrance porch.

▼马厩原有的顶棚保留下来,并将它用精致的矩形钢柱抬高到住宅的上方, small roof anchored to the main facade supported by a “forest of fine pillars ” © Mariela Apollonio

住宅的立面根据内部的空间功能与朝向各有不同。厨房、客厅、餐厅以及卧室坐落于项目的南侧与西侧,保留的原马厩外墙上设有马蹄铁形状的小口,光从这些空洞中照射进室内,为空间营造出独一无二的节奏韵律,同时以直观的方式向人们诉说了建筑的历史。住宅的东侧设有贴有黄色瓷砖的英式露台与走道,在这里,人们可以远眺乡村,享受宁静的田园风光。北立面上设有圆形的开窗,除了作为通风孔外,还起到了将自然光线引入室内的效果。

The facade is variant according to orientation and uses: South and West: Where the kitchen, living room, dining room, bedroom are located, the existing wall with a rhythm of horseshoe-shaped holes through which light passes and they turn these entrances into a lattice that speaks directly of the building’s past. East: Yellow English patio and gaps that look out over the countryside. North: Circular ventilation holes and they will act as backlit lamps.

▼北立面上设有圆形的开窗, North facade with circular ventilation holes and they will act as backlit lamps © Mariela Apollonio

▼南侧门廊的外墙上设有马蹄铁形状的开口, outer wall of the south porch features a horseshoe-shaped opening © Mariela Apollonio

▼顶棚支撑与马蹄形开窗细部,details of the roof support and horseshoe window © Mariela Apollonio

▼聚碳酸酯顶棚下的门廊空间,Porch space under polycarbonate roof © Mariela Apollonio

主要空间清空后,设计师在住宅与田野之间设置了庭院,作为小型跑马场使用,庭院的隔墙贴有黄色瓷砖并设有圆形的开口,从这里,人们便可以看到庭院中动物们的情况。

When we had the volume empty, we opened a large hole at one end that faces the field of the animals and between the room and the field: a yellow patio with holes that frame the animals.

▼由隔墙上的圆形开口看马场,viewing from the yellow patio with holes that frame the animals © Estudio ji Arquitectos

 

“…脚印上升,变成光……”
“… the footprints rise and become light …”

室内空间灵活开放,共40平方米,设有生活所需的所有必备空间,包括:厨房、餐桌、可移动沙发、浴室、一张带有长凳的书桌、一张紧挨马场的双人床以及一个展示照片的画廊。整个住宅空间由松木材料统一起来,松木沿着外墙根据空间用途形成不同功能的家具。空间中没有明显的分隔,而是通过木元素的不同形态来划分出功能区域。

For the interior, we were looking for a variable and open space, but that contained the essentials to live: 1 kitchen, 1 bathroom, 1 bed, 1 table, 1 sofa. A single piece “mechanism” in pine wood that runs along its perimeter and it is transformed as the different uses arise. It is the only space in which the wooden elements themselves divide it by uses. In less than 40 m2 we achieve: 1 kitchen, 1 dining table, a movable sofa, a bathroom, a desk with a bench, a double bed next to the horse field and a gallery to display your photographs.

▼由入口看紧挨马场的卧室,viewing the double bed next to the horse field from the entrance © Mariela Apollonio

▼设有可移动沙发的客厅与开放式厨房,Living room with removable sofa and open kitchen © Mariela Apollonio

▼松木沿着外墙根据空间用途形成不同功能的家具, pine wood that runs along its perimeter and it is transformed as the different uses arise © Mariela Apollonio

▼北墙上圆形的开窗,除了作为通风孔外,还起到了将自然光线引入室内的效果,Circular ventilation holes and they will act as backlit lamps © Mariela Apollonio

▼家具与卫生间细部,details of the furniture and the bathroom © Mariela Apollonio

▼材料细部,details of the pine wood © Estudio ji Arquitectos

▼夜景,night view © Mariela Apollonio

▼平面图,plans © Estudio ji Arquitectos

▼立面图,elevations © Estudio ji Arquitectos

Architects: © Estudio ji Arquitectos
Jorge Frías + Irene Zurdo
Collaborator: Angela Shepherd (architecture student)
Photography: Mariela Apollonio (@fotografadearquitectura)
Promoter: Private
Project localization: Benidorm (Alicante)
Surface: 44 m2
Budget: € 50,000

More:Estudio ji Arquitectos,更多关于:Estudio ji Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment