Koller + Koller am Waagplatz Restaurant by BEHF Architects

Variety of materials and skilled craftsmanship

Project Specs

Location:

非常感谢 BEHF Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:BEHF Architects on gooood 
Appreciations towards BEHF Architects for providing the following description:

Koller + Koller am Waagplatz餐厅是城市之中历史最悠久的建筑和餐厅之一,同时也代表着萨尔茨堡(Salzburg)最重要的社交和文化场所。在经历了6个月的重大改造之后,Koller + Koller am Waagplatz以全新的面貌重新营业。

The listed Koller + Koller am Waagplatz restaurant is one of the city’s most historic buildings and restaurants, while also representing an important social and cultural facility for the city of Salzburg. After undergoing a significant six-month-renovation, Koller + Koller am Waagplatz opens its doors with a brand new look.

▼充满历史感的餐厅外观,historic exterior of the restaurant

BEHF Architects构想了一种设计策略,将21世纪室内美学带入餐厅空间,在突显12世纪城市标志性历史建筑特征的同时,对室内进行现代化的更新,让餐厅焕然一新。作为重新设计的一部分,一层空间的入口、用餐区和卫生设施都进行了改造。一个未被使用的次入口重新开放,作为通向楼上几层和Freysauff酒窖的单独通道,Freysauff酒窖自建造完成后未做任何改动。位于高处几层的原始设计不变,展现这个家族企业的历史文化。

▼餐厅沿街景象,view from the street

BEHF Architects has envisioned a design strategy which brings in the 21st-century to the interior’s aesthetic, giving it a refreshing and contemporary update, and at the same time highlights the historic characteristics of the city’s iconic building from the 12th century. As part of the redesign, an entrance, dining areas and sanitary facilities located on the ground floor have been renovated. An unused second entrance has been re-opened in order to provide separate, direct access to the upper levels as well as to the Freysauff cellar, which has remained essentially unchanged since its construction. The original design of the spaces distributed over upper floors has been left intact and reflects the history of the family-owned company.

▼主入口及通向楼上和Freysauff酒窖的单独通道,main entrance and separate access to  upper levels and the Freysauff cellar

BEHF在Koller + Koller am Waagplatz中的设计概念以多样的材料和来自Salzburg, Styria和Lower Austria生动、精湛的工艺为特征,同时融合了金属制品以及采用传统工艺的高品质大理石和精致的木质部件。一层整个拱形天花板使用黄铜色马赛克瓷砖覆盖,为了保护现有的巴洛克式天花板,新的马赛克天花板安装在一个轻质构架上,结构设计提升了室内声学效果。公司的标志是两只正在跳舞的雌狐和公鸡,由巴塞罗那图案艺术家Cristina Spano设计,这个logo随机分布于马赛克瓷砖上,是这里独特氛围的点睛之处。

BEHF’s design concept for Koller + Koller am Waagplatz is characterised by a variety of materials and a lively, skilled craftsmanship from Salzburg, Styria and Lower Austria, incorporating metalworks and the use of high quality marble varieties and refined wooden components in traditional ways. The entire vaulted ceiling of the ground floor is covered with brass mosaic tiles. In order to protect the existing baroque ceiling, the new mosaic ceiling has been installed on a light substructure. The structure is designed in such a way that it optimises the acoustic qualities of the space. Designed by Barcelona-based graphic artist Cristina Spano, the company logo, featuring a vixen and a rooster dancing together, has been randomly distributed on mosaic tiles. It adds the finishing touch to the unique ambience of the place.

▼一层拱形天花板使用黄铜色马赛克瓷砖,vaulted ceiling of the ground floor is covered with brass mosaic tiles

餐厅墙面覆盖着连续的木墙板,从深色胡桃木板向上延伸为有色镜面玻璃和轻质橡木板,恰好到达拱形天花板的顶部。建筑师放置了背部照亮的玻璃瓶,增添这种变化空间的趣味,根据玻璃颜色和瓶子内容物的不同,光线颜色也随之发生变化。现有Adnet大理石地板经过精心的修复更新和保护。在主用餐区,地板还采用了复杂而有趣的大理石—水磨石地板,色调相同并且带有一种独特、美丽的图案。

The walls of the restaurant are covered by continuous wood veneer, which extends up from the dark walnut wood veneer to the tinted mirror glass and lighter oak veneer, fitting under the peak of the vaulted ceiling. This transition is marked by backlit glass bottles placed to add a touch of playfulness to the space. Depending on the colour of the glass or the contents of the bottle, the light always appears different. An existing floor made of Adnet marble has been carefully renovated and preserved. In the main dining room, it is completed by a sophisticated yet playful marble-terrazzo flooring in the same colour, with a distinctive, elegant patterning.

▼现存的Adnet大理石地板经过精心修复保护,an existing floor made of Adnet marble has been carefully renovated and preserved

▼采用有趣图案地板的吧台空间,bar area with a sophisticated yet playful marble-terrazzo flooring

▼背部照亮的玻璃瓶增添了空间趣味,backlit glass bottles are placed to add a touch of playfulness to the space

所有的座位、长凳、椅子和桌子都是简洁而坚固的,采用高品质的皮革及某些特定颜色的木材制成,这种设计保证了它们经久不衰的价值。

All the seating, benches and chairs as well as tables are defined by simplicity and robustness. Made of high quality leather and wood in a restrained colour palette, they are designed to demonstrate their value over time.

▼高品质皮革及某些特定颜色木材制成的桌子椅子,tablea and chairs made of high quality leather and wood in a restrained colour palette

建筑师非常重视内部照明,通过控制光线和各种照明设施,达到需要的照明标准。通过材质深度和表面肌理的操作,实现营造特殊的气氛和空间内光线分布。

Specific attention has been paid to the lighting design. The desired level of illumination has been achieved through the controlled lighting and various lighting configurations, but a very specific atmosphere and distribution of light in the space has been essentially created through the play with the material depths and surface textures.

▼精心设计的内部照明,specific attention has been paid to the lighting design

▼场地平面,site plan

▼一层平面,ground floor plan

▼立面,section

▼剖面,section

Data / Facts:
Category: Restaurant, Interior, Heritage
Status: Completed
Location: Salzburg, Austria
Completion: September, 2018
Net Area: approx. 170 m²

More:BEHF Architects。更多关于他们:BEHF Architects on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment