Kerry Centre store of MR.MAIMAi, Hangzhou, China by AN Interior Design

A futuristic bakery constructed with stainless steel.

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

来自啊嗯室内设计对gooood的分享。更多关于他们,请至:AN Interior Design on gooood
Appreciation towards AN Interior Design for providing the following description

更多该公司招聘信息点此进入,more jobs related to this company click here

这是啊嗯设计公司为MR.MAIMAi麦丘梵在杭州新地标——嘉里中心设计的一个具有未来感的小空间。提拉、推伸的线性体块对空间进行包裹,巨大的倾斜面在不干扰功能的情况下,形成新的张力和景观。

在这个全部不锈钢打造的小空间里,存粹的质感成为体验的第一要素。人们迷失在大型购物中心里,这是一个与未来对话的休憩地。

AN design company designed a space which has the sense of the future for Mr. MAIMAi in Kerry Center, a new landmark of Hangzhou. We pulled and pushed the linear block to wrap the whole space up. The huge cant created a bran-new tension and landscape under the undisturbed circumstance.

The pure texture becomes the most important element for people to experience the small stainless steel space. People can have a rest here and feel the futuristic when they lost in the shopping mall.

▼ 有未来感的小空间,A space with the sense of the future

3_Kerry Centre store

空间是半弧形开敞式的边厅,约45平米,不属于独立店铺。一侧的消防栓与承重柱体宽约2米,厚0.9米,倾斜插入顶部,正对大楼扶梯;空间的1/4被遮挡,固定在两个方向进出。

MR.MAIMAi设计的重点是在柱体的周边形成一种景观,对于柱体本身形成一种遮掩,对空间的表达没有那么直白。

The space is semi-arc, two sides of it is wide open, and it’s about 45 square meter. It’s not exactly a independent shop. The fire hydrant and load-bearing in one side is 2 meters wide and 0.9 meter long. The slant load-bearing stick in the top and facing the escalator directly. A quarter space is blocked, people have to pass the space by two fixed direction.

The key design points of MR.MAIMAi is to form a watching focus around the pillar. By covering the pillar to express the space implicitly.

▼ 消防栓与承重柱体分隔空间,The fire hydrant and load-bearing in one side separate the space

11_Kerry Centre store

10_Kerry Centre store   7_Kerry Centre store

▼ 商店正面入口,The front facade

5_Kerry Centre store

特制的吧台设计在柱体的背后,伸展至整个空间。存放面包蛋糕的单层玻璃盒体,截面采用黑色丝网印,让食物保持新鲜的同时,散发诱人的色泽。

The special counter hidden in the pillar extend to the whole space, developed a circuitous route. The section of the single-glass panetièrel adopted the black screen print to keep the bread fresh and keep it’s attractive color and lustre.

▼ 特制的吧台伸展至整个空间,The special counter hidden in the pillar extend to the whole space

4_Kerry Centre store

20_Kerry Centre store

就餐区对外开敞,以课桌椅的形式排列,客人面向一个方向,增添就餐时的小趣味。

柱体侧面的V型复制,墙面采用直面和斜面的弱交错,所有的语言是利落的,直线条的,所有的直线条又是连续的,变化的。

The dining area is totally open and arranges like the school desk. All the guest face one direction, to keep the process of dining full of interest. The side of the pillar likes a V-shape. Thus, the wall is made by the upright and cant. All the expression is neat and straight, at the same time, all the straight line is continuous and metabolic.

▼ 就餐区对外开敞,以课桌椅的形式排列,The dining area is totally open and arranges like the school desk

21_Kerry Centre store

8_Kerry Centre store

MR.MAIMAi的空间只使用了一种材质-拉丝不锈钢。主体灯光隐藏在结构里,局部用亚克力覆盖光源,让不锈钢产生柔和的光泽。

The whole space of MR.MAIMAi used the Brushed stainless steel only. The main light hidden in the construction and the light source covered by acrylic made the Brushed stainless steel possess a gentle luster.

▼ 主体灯光隐藏在不锈钢结构里,The main light hidden in the construction

19_Kerry Centre store

6_Kerry Centre store   9-1_Kerry Centre store

▼ 设计前平面,Before / 设计后平面,After

嘉里中心平面图   嘉里中心平面图

完成:2016年12月
面积:45㎡
设计:杭州啊嗯设计公司
项目:MR.MAIMAi 麦丘梵面包店
属性:新的面包店铺类型、包含咖啡、西点
位置:中国,杭州
摄影:刘宇杰

Completion:Dec.2016
Area:45㎡
Design: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.
Project: Kerry Centre store of MR.MAIMAi
Properties: a new type of the bakery, including coffee and desserts
Place:Hangzhou,China
Photographer:Yujie Liu

More: 啊嗯室内设计 / AN Interior Design 更多关于:AN Interior Design on gooood

Post a Comment