K House by AIM Architecture + Norm Architects

Effortlessly blending in to the nature with large openings, soft transitions and natural materials

Project Specs

Location:

非常感谢 AIM Architecture +  Norm Architects 将以下内容授权gooood发行。更多关于:AIM Architecture on goooodNorm Architects on gooood
Appreciation towards AIM Architecture +  Norm Architects for providing the following description:

K House酒店是AIM Architecture和Norm Architects共同在斯里兰卡南部省份设计的项目。这是一个被充满异国情调的植物和壮观景色包围的滨海别墅酒店,它凭借宽阔的开口、柔和的空间过渡以及天然的材料与自然环境和谐相融。

AIM Architecture and Norm Architects have completed an exclusive villa resort in the Southern Province of Sri Lanka – K House, a secluded beach front property surrounded by exotic vegetation and striking views, with the architecture effortlessly blending in to the nature with large openings, soft transitions and natural materials.

▼项目鸟瞰,aerial view

K House酒店由两座独立的建筑构成,东边的体量坐落在山坡顶端,面向海洋;西边的体量则给人以更加隐蔽的感觉。两个体量呈L型布局,在场地中央形成一个花园和泳池区域。建筑的外观犹如谷仓般与景观融为一体,在围合出户外公共区域的同时也为每个房间带来了壮观的海景。

The exclusive villa resort is comprised of two individual buildings; the east house placed atop a hilly part of the property, opening up to the sea, and the west house slightly tucked away, providing a more sheltered feel. Together the two form an L-shape, framing the garden and centrally placed pool area. The barn-like structure effortlessly blends into the landscape, enclosing the outdoor common areas while framing the general view towards the sea.

▼酒店外观,exterior view

▼两个体量中央是花园和泳池区域,the two volumes frame the garden and centrally placed pool area

▼泳池边的平台和休息区,terrace and seating area beside the pool

  

建筑采用天然材料建成,包括当地产的柚木、抛光水磨石、抛光水泥饰面以及针对户外区域的花岗岩石材。屋顶使用可回收的陶土砖制成,与建筑充满自然气息的外观和肌理形成和谐的搭配。

The architecture is composed of natural materials; local teak wood, polished terrazzo, facades of polished cement and outdoor areas of local granite stone. The roof is made of recycled terracotta tiles which complements the overall natural look and tactile feel of the house.

▼局部外观,exterior detailed view

▼室外凉廊,loggia

▼檐下空间,space under the roof

▼屋顶使用可回收的陶土砖制成,the roof is made of recycled terracotta tiles

▼凉廊细部,detailed view of the loggia

▼斑驳的光影,light and shadow

温暖的气候使建筑得以通过柔和的过渡空间与自然环境直接相连。户外起居室、餐厅和门廊通过平面高度的变化得以划分。宽阔的推拉门带来了朝向花园的独特区域。木制的百叶窗代替了玻璃开口。巨大的屋顶同时覆盖了两栋建筑的室内外空间,阻挡了雨水和日晒的干扰,带来安全舒适且又亲近自然的体验。

Due to the warm and pleasant climate, the architecture can blend into the nature using soft transitions. There are outdoor living and dining spaces, porches, with switching levels defining thresholds between them. Large sliding doors open up key spaces to the garden. Shutters are made of wood to avoid glazed openings. The generous roofs of the two buildings cover these indoor/outdoor spaces from rain and sun, allowing this special feeling of being in nature in a protected and comfortable manner.

▼建筑通过柔和的过渡空间与自然环境直接相连,the architecture can blend into the nature using soft transitions

▼从户外望向公共空间,view to the public area from outside

▼起居室细部,living room interior view

东边体量的公共区域相互打开,营造出明亮又宽敞的空间。西边体量的起居室和餐厅则呈现出更加私密和隔绝的感觉。房间的装修十分简约,为客人提供了私密而惬意的居住环境。其中两间客房的浴室朝向私人庭院,客人可以在淋浴时充分感受大自然的迷人气息。

The common areas of the east house open up towards each other and are generally bright and spacious, whereas the living and dining room of the west house have a more intimate and enclosed feel. The rooms, too, are withdrawn and private, with minimal interiors and décor, providing space to retreat to when needed. Two rooms have bathrooms opening up to private courtyards, giving you the luxurious sensation of being in nature when showering.

▼宽敞的公共区域,common areas

▼公共区域和餐厅,living room and dining area

▼不同的功能区域通过平面高度的变化得以划分,the house has outdoor living and dining spaces, porches, with switching levels defining thresholds between them

▼厨房,kitchen

▼卧室,bedroom

▼木制百叶代替了玻璃窗,shutters are made of wood to avoid glazed openings

▼浴室,bathroom

▼两间客房的浴室朝向私人庭院,two rooms have bathrooms opening up to private courtyards

▼浴室庭院,the courtyard full of natural breath

定制家具包括休息室内的嵌入式沙发以及兼顾座椅和桌面功能的床头板等。这些简约而充满现代感的家具搭配着当地购得的古董家具和装饰品,营造出一种熟悉而又充满本地特色的氛围。

Bespoke furniture include the inbuilt sofa in the luxurious lounge area and the headboards that continue along the wall to function as seating and/or table tops in the bedrooms. A combination of these bespoke modern minimal pieces alongside other locally sourced antique furniture and accessories creates a familiar yet native atmosphere.

▼家具细部,bespoke furniture pieces

  

▼空间细部,interior detailed view

▼材料细部,material

▼建筑的天然材料呼应了周围的自然环境,the natural material responses to the surrounding landscape

AIM Architecture: Wendy Saunders, Vincent de Graaf,
Norm Architects: Peter Eland
Design Team: Qing Ye, Zihan Zhao, Alejandro Felipe
Project manager: Gabriela Ka Po Lo
Location: Sri Lanka
Builders: Crystal Construction
Completed: November 2018

More:AIM Architecture +  Norm Architects。更多关于:AIM Architecture on goooodNorm Architects on gooood