Improvement of the embankment in the area of the Pavshinskaya Poyma, Krasnogorsk by Basis architectural bureau

a light, open, accessible environment as opposed to an urbanized environment

Project Specs

Location:

非常感谢 Basis architectural bureau 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Basis architectural bureau on gooood.
Appreciation towards Basis architectural bureau for providing the following description:

Pavshinskaya Poyma是克拉斯诺戈尔斯克一个人口稠密的片区,高层住宅林立,由于最近的公园都在步行距离之外,这里急需建设配套的公共绿地供人散步、休闲或带孩子玩耍。Basis事务所参与该项目已有五年之久,并且设计还在持续进行中。Pavshinskaya Poyma景观规划项目共占地约13公顷,其中第一阶段占地4公顷,已在2020年秋天完成。现在,另一片临河堤岸区也已经完工。

▼公园与城市,the park and the city ©Basis architectural bureau

The Pavshinskaya Poyma is a densely populated residential area of Krasnogorsk with a very compact development of high-rise residential buildings which needed recreational areas for comfortable living, walks with children and leisure (the nearest park was not located within walking distance). Basis studio has been working on this project for five years and continues to work on it. The entire project for the improvement of Pavshinskaya Poyma covers about 13 hectares. The first stage, completed in autumn 2020, constituted 4 hectares; now another large part of the lower embankment is completed.

▼通过场地的桥梁,the bridge over the area ©Basis architectural bureau

Basis工作室的负责人Ivan Ohapkin介绍说,“由于复杂而亟待改善的现状,项目备受期待。一方面,该住宅区位于河岸,对面便是当地最大的音乐厅和展览中心,还有连接整个城市的重要地铁枢纽。另一方面,场地周边环绕着高密度的高层住宅,因此,作为公共中心与住区的过渡区,每天都有大量的行人从此处通行。对于团队来说,将现代化城市的公共走廊和住宅的休憩庭院相结合是一项巨大的挑战。幸运的是,事务所的好几位建筑师恰好在此居住,有利于了解场地情况。尽管任务严峻,我们仍然成功找到了解决问题的方案。”

Ivan Ohapkin, head of Basis studio: “The area has been on everyone’s radar because of the current difficult situation. On the one hand, it is located on the river, opposite the biggest concert and exhibition complex and the metro station used by the entire Krasnogorsk city. On the other hand, it is surrounded by a very dense development of high-rise residential buildings, and in fact, acts as the adjacent territory. There is a large amount of pedestrian traffic passing through the project area. The task of combining a modern promenade for residents and courtyards for locals was quite a challenge. We were lucky enough to have several architects living in the area and working on the project, so despite the challenge, we understood the problems and found the solutions.”

▼公共长椅,the public bench ©Basis architectural bureau

▼自行车位,bicycle parking lot ©Basis architectural bureau

▼游乐设施,playground equipment ©Basis architectural bureau

建筑师采取策略,对来自桥梁和通往教堂的行人进行分流,以便保证高层住宅的居民可以在公园中悠闲地散步,而Krasnogorsk的居民可以沿着长廊通行。

The architects managed to separate the different pedestrian streams including those coming from the bridge and those heading towards the church so that the inhabitants of the high-rise buildings could stroll peacefully in the courtyard and the residents of Krasnogorsk could walk along the promenade.

▼滨河堤岸区,the embankment area ©Basis architectural bureau

设计团队进行了场地研究和工程调查,以便减少项目对莫斯科河的影响,保护生态系统。设计采用曲线堤岸,因此,观察水流是否会将垃圾碎屑冲入凹面尤为重要,Basis事务所甚至雇佣了潜水员对河床进行细致的检查。改造方案中,整个场地变得更加开放,上下堤岸的连通性显著改善,无障碍设施保证了人们的便利出行。下层的临河堤岸在多个地方都打通了水道,与河流紧密相连。

Research and engineering surveys were carried out to see how the project impacted the water area of the Moscow River and how the ecosystem could be preserved. By choosing a curved embankment, Basis employed divers who carefully examined the riverbed. It was crucial to see whether the water current would wash debris into these curved surfaces. The area has become more open: the upper embankment is now much easier to access from the lower embankment (including people with limited mobility), and the lower embankment has water access in several places and is connected to river transport.

▼曲线堤岸,the curved embankment ©Basis architectural bureau

▼冬日的滨河风景,the riverside landscape in winter ©Basis architectural bureau

▼座椅与躺椅,lounge chairs and benches  ©Basis architectural bureau

▼河边慢跑步道,the long jogging track ©Basis architectural bureau

▼连接上下堤岸的坡道,the ramp connecting the upper and lower embankments  ©Basis architectural bureau

▼冰面边的步道,the route by the ice ©Basis architectural bureau

堤岸的新建片区种植着枫树、柳树和高高的草本植物,提供了一片绿色与阴凉。水体一侧,两个观景平台提供了绝佳视野,岸边还布置着长椅和躺椅。通过公众咨询的听证会和研讨会,当地居民也紧密地参入到项目中,共同完善了设计方案,加入了用于慢跑的河边步道。

The new section of the embankment will eventually become green and shady with planted maples, willows, beautiful tall grass. The waterfront is now home to lounge chairs, benches and two observation decks with marvelous views. The long jogging track along the river appeared as a result of many public hearings and discussions, meetings with activists, working closely with the residents and engaging them in the design concept.

▼座椅细部,details  ©Basis architectural bureau

▼圆形公共座椅,the circular public seat ©Basis architectural bureau

Basis事务所的设计基于社会语境和用户体验,为不同的片区量身打造了城市景观。Pavshinskaya地区采用最自然的材料和形式,创造出明亮、开放、便利的环境,从视觉和语境上强调了与城市截然不同的场景。游乐场片区也全部采用了自然材质。此外,方案最重要的核心概念是打造花园与丘陵的多样化景观,舒适的空间与精心的设计将自然引起桥上行人的注意,丰富的植被不仅装点了高密度的住宅环境,还有效地削弱了河边吹来的强风。

▼细部,无障碍坡道,detail, the wheelchair ramp ©Basis architectural bureau

▼细部,碎石铺地,detail, graveled footway ©Basis architectural bureau

Basis studio’s design is based on socio-cultural programming and user experience. The studio produces custom urban design elements for each space. The most natural materials and forms were used in the Pavshinskaya territory. This was important both visually and semantically: the studio wanted to create a light, open, accessible environment as opposed to an urbanized environment. The playground elements are made entirely of natural materials. An important part of the project idea was to design a blooming garden and hills to diversify the landscape: create more comfortable spaces with an elaborate design visible from the bridge, protecting from strong winds and adding greenery to the densely built environment.

▼黄昏的堤岸,embankment at dusk ©Basis architectural bureau

▼夜景,night view ©Basis architectural bureau

▼轴测图,游乐设施,axonometric the rides in the field ©Basis architectural bureau

▼轴测图,篮球场,axonometric, basketball court ©Basis architectural bureau

▼轴测图,axonometric ©Basis architectural bureau

▼总平面,the general plan ©Basis architectural bureau

Project design: Basis architectural bureau
Studio director: Ivan Okhapkin

More: Basis architectural bureau  更多关于他们:Basis architectural bureau on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment