想象展亭,首尔 / Unsangdong Architects

自然诗意的瞭望塔

项目标签

位置:
标签:

非常感谢Unsangdong Architects将以下内容授权gooood发行。更多请至:Unsangdong Architects on gooood
Appreciation towards Unsangdong Architects for providing the following description:

想象展亭将一栋老瞭望塔改造一新。该塔是一处休闲娱乐设施,让人们可以在自然中俯瞰城市风光。设计希望建筑不仅满足功能需求,还能够带来新的想象。无障碍区域沿道路设置,是一个自然的公共空间,深受当地居民喜爱。想象展亭位于道路的最高点,可以轻松到达,将自然环境与城市及景观娱乐设施连接在一起,开启了一场新的旅程。设计创造了一条全景垂直步道,成为了居民与自然接触的游乐场,人们可以在瞭望塔中观赏完自然景观后,再沿着这条道路进入森林。这是一座诗意的展亭,在和森林以及天空的对话中与自然融为一体;这也是一座富有吸引力的瞭望塔,其神秘的造型与山中自然形成鲜活连接。

▼建筑外观,external view of the pavilion ©Sun Namgoong

Imagination pavilion was a project suggesting the existing old observatory to the new one. The observatory for amusement and a view where we could meet nature and overlook cityscape, doesn’t only serve functional role but also would like to suggest a pavillion with new imagination. The barrier free zone which is located along a trail is a regional nature community space which is most loved and used by local people who are meeting the nature. The imagination pavillion which has installed in the peak of the trail is a final destination for easy strolling but also a connection between another nature world and the city, new landscape amusement, and a starting point for the other journey. We designed panorama vertical trail which is a playground for a relationship of the nature and inhabitants, which naturally gets related after watching the nature landscape at the observatory, and also strolls inside the forest. Through this, it suggests a poetic pavilion assimilates with nature, incorporates and amuses the forest and sky, and an attractive observatory which actively combines formative mystique and nature inside the mountain.

▼森林中的瞭望塔,observatory in the forest ©Sun Namgoong

 

山中的文化艺术游乐场
Culture-Art Playground inside the Mountain

沿着道路漫步,将会看到瞭望塔红的两条流线型楼梯和一座电梯。使用者可以自由选择如何上到塔顶。两座楼梯在上下过程中可以提供不同的视野和景观。沿着流线型的楼梯上下旋转,成为了步行的另一个乐趣。瞭望塔由结构柱支撑,一侧为楼梯,底部采用镜面不锈钢天花,共同创造了一座立体的景观望远镜,让人们可以以不同的情感和感受来理解Bulam山的自然。造型独特的人工展亭与自然碰撞,有望为瞭望塔使用者们带来一个新的充满乐趣的艺术文化娱乐空间。

When strolling along the trail, two streamlined shape staircase and one elevator could be met at the  observatory. Users can freely choose how to go up to the observatory. Two stairs present with different perception and landscape when going up and down. Hope going up and down the streamlined shape staircase turning body all around could be another amusement of walking. With structure columns supporting the observatory, a staircase on the other side, and a reflection type stainless ceiling light on the bottom part of the observatory, the pavilion becomes a three-dimensional aperture of the landscape which makes us to understand Bulam Mountain’s nature with different emotions and senses. We hope this three-dimensional and strange landscape where an artificial pavilion and nature meets abruptly could be another fun culture-art playground inside the mountain for the observatory users.

▼两条楼梯和电梯通往塔顶,two staircases and one elevator going to the top of the pavilion ©Sun Namgoong

▼建筑由结构柱支撑,底面采用镜面不锈钢,pavilion supported by structural columns with reflected stainless bottom ©Sun Namgoong

▼多功能娱乐场,multifunctional playground ©Sun Namgoong

▼流线型的楼梯,streamline shaped staircase ©Sun Namgoong

▼在楼梯上可以欣赏不同的景色,visitors could enjoy different views on the staircase ©Sun Namgoong

▼楼梯细部,closer view to the staircase ©Sun Namgoong

 

诗意的自然瞭望塔
Poetic Nature Observatory

Bulam山海拔不高,由一座石山和一道山谷组成,森林葱郁,树种丰富。瞭望台位于山体与天空的交汇处。流线型的建筑保证人们可以最大程度地欣赏山与城市的景观,细分区域则提供了与自然亲近的机会,使景观更为丰富。造型采用诗意的语言,为城市居民带来关于自然的联想,所有人都可以来到这座自然诗意的瞭望塔中体验自然。

Bulam Mountain is low in height, but its shape is a heavy rock mountain and a valley’s line, and tree crowds are diverse. The observatory deck is a place where the mountain and sky could be directly communed. The streamlined shape observatory deck secures a view to the Bulam mountain and city to the maximum and subdivided an area for near approach so that it could have diversity in landscape. A shape of the poetic language provides an inspiration assimilates with nature to the citizens, and it’s a poetic nature observatory opened to anyone.

▼顶部瞭望台,observatory deck on the top ©Sun Namgoong

▼不同方向可以分别欣赏山和城市的景观,enjoy the mountain and city landscapes on different directions ©Sun Namgoong

▼夜景,night view ©Sun Namgoong

▼总平面图,site plan ©Unsangdong Architects

▼底层平面图,ground floor plan ©Unsangdong Architects

▼顶层平面图,top floor plan ©Unsangdong Architects

▼剖面图,sections ©Unsangdong Architects

Location: Mountain 101-1, Junggye-dong, Nowon-gu, Seoul, Republic of Korea
Use: Observation tower
Site area: 277.117m2
Built area: 140.13m2
Total floor area: 143.57m2㎡ Floor 1F
Structure: Steel frame structure
Architect: Yoongyoo Jang, Changhoon Shin
Design team: Youngdong Goh, Myeonggil Jung, Jiyeon Woo, Sohyun Yim, Yongchul Lee, Seoyeon Joh, Jaeho Song, Hyejung Kwak, Changgeun Lee
Photographer: Sun Namgoong

MORE:  Unsangdong Architects    更多请至:Unsangdong Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »