Hotel Metropole by Ciguë

Make use of water circulation system to create hotel room for tomorrow

Project Specs

Design:
Tags:

感谢 Ciguë 予gooood的分享。更多关于他们:Ciguë on gooood
Appreciation towards Ciguë for providing the following description:

Ciguë为未来设计了酒店房间,明天即将到来,革新酒店房间也变得迫在眉睫。历史上的酒店通常反映了时代特征,是人们在特定时期生活方式的缩影。当今时代的发展前所未有地迅速,酒店房间看似已经完成发展并且停滞不前,开始一味地复制、极度地追求舒适,这也许是人们忘记它急需革新的体现。

Concieving a room for tomorrow, but the tomorrow that is near, very near, the one for which there is a real urgency to react and reinvent the model. Historically hotels have always been the reflection of their time, a sort of capsule of the way of living of a particular era. With our current times accelerating faster than ever, it however seems as if the evolution has wound down, the model has become almost stagnant and is being duplicated indefinitely with a quest focused more and more on comfort, perhaps as a way of forgetting that there is an urgency to react.

▼房间模型,room model © Salem Mostefaoui

▼水循环系统,water circulation system © Salem Mostefaoui

数以千计的浴缸正在被水填满、清空又填满,但这些水从哪来?又要流向哪里?这些问题是该酒店房间模型的关注重点,设计团队利用既有技术创造出水循环回路,实现了不损失任何水资源,使其均被回收利用或转换形态。

Meanwhile, thousands of bathtubs are being filled, emptied and refilled as we speak.But where does this water come from? Where is it going? These questions have been the central point of this hotel room prototype, through which we aim to bring to light solutions that already exist, that when brought together create a loop where almost nothing is lost, everything is reclaimed or transformed.

▼草图,sketch © Ciguë

设计团队有意将房间模型简化,框架由可拆卸的橡木构成,试验台由天然材料构成,大部分可以拆卸,组合一些列装置,节省了标准酒店房间70%的耗水量。露天卧室上方有两个水箱,一个用来收集雨水,另一个用来储存经过植物净化和活性炭过滤的饮用水。浴缸和水槽与抽水和过滤系统相连,对循环水进行处理和补充。透明坐便展示了尿液与粪便的分离收集,两者都将转化成肥料和生物质。

The room is deliberately brought down to its most simple expression. A solid oak skeleton, dismountable, an experimental platform made of natural materials, recycled for the most part, staging a series of systems brought together to spare 70% of the water usually consumed in a standard hotel room. On the roof of the open sky bedroom are exposed two water tanks, one to collect rain water, the second to store the water made drinkable by the phytopurification plants and activated carbon filters. The bathtub and the sink are connected to a system of pumps and filters that treat and replenish the water into the loop circuit. The transparent toilet bowl shows the separate collection of human urine and feces, both transformed into fertilizers and biomass.

▼从卧室望向装置,view from bedroom to installation © Salem Mostefaoui

该项目在环境工程专家Le Sommer Environment的帮助下构思完成,他希望设计师和订购商重新利用这些基本技术。通过充分展示人们试图隐藏的问题,设计团队证明存在解决办法,并且可以将其作为重思生活方式的起点。

This project, conceived with the precious help of environmental engineering experts Le Sommer Environment, pleads for a reappropriation of these fundamental subjects by the concepters and contractors. By fully showing what we usually tend to conceal, we demonstrate that solutions do exist and can be the starting point of a deeper reassessment on our way of living.

▼装置细部,details © Salem Mostefaoui

▼装置组成,composition © Ciguë

▼循环示意,diagram © Ciguë

Total area: 30 sqm
Client: Pavillon de L’Arsenal
Design & built: ciguë
Partnership: Le Sommer Environnement, Vuna, Aquatiris, TBI, Sort Of Coal
Photo : Salem Mostefaoui, ciguë

More:  Ciguë     更多关于他们:Ciguë on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment