Hotel Far&Near XinYuqingli St., China by kooo architects

Preserving both natural and industrial aesthetic of the original architecture with a low budget

Project Specs

Location:

来自 小大建筑设计事务所 对gooood的分享。更多关于他们: kooo architects on gooood
Appreciation towards kooo architects for providing the following description:

这是继不远民宿·南濠街之后,第二个以年轻人为客户群体的设计型民宿。

XinYuqingli is the second guesthouse kooo architects designed after the hotel Far&Near Nanhao St, targeted towards young travelers.

▼建筑外观,exterior view ©堀越圭晋

作为一个总面积411平方米的四层民宿,业主需要更多的客房数量来承载日益增多的客流量,我们根据原来的建筑平面重构了室内布局,最大限度地利用有限的空间实现了更多的客房数量——11间客房,其中包括7间双人房和4间单人房。

As a four-floor guesthouse with 411 sqm gross area, the owner needs more numbers of rooms to satisfy the increasing number of guests. The original layout was reconstructed to maximize the use of space, in turn creating 11 guest rooms, including 7 double and 4 single rooms.

▼大厅,lobby ©堀越圭晋

▼窗帘开启和关闭效果,lobby curtain open and closed ©堀越圭晋

▼窗帘将大厅分隔为私密的走廊和公共区域,the curtain sperated lobby into private hallway and common space ©堀越圭晋

▼从大厅望向客房,guest room elevation ©堀越圭晋

室内原有梁、柱等混凝土结构干净、简单。为保留原有混凝土结构本身的美感,我们尝试将原有建筑物的混凝土结构裸露出来作为室内设计的一部分,挑选椴木胶合板作为客房室内的材料,在公共区域则使用了柳桉胶合板来突出混凝土结构。兼具自然与美感,又实现了最低成本的室内设计。

The existing beams and columns are simple and clean. Aiming to preserve the beauty of these existing concrete structures, we chose to expose them as a part of the interior design. The guest rooms are furnished with basswood plywood, while the public area use meranti plywood in contrast with the exposed concrete structures. We designed this way to preserve both nature and the particular industrial aesthetic of the original architecture, at the same time satisfying the low budget.

▼客房A,room type A ©堀越圭晋

▼客房B,room type B ©堀越圭晋

▼设计保留了原有混凝土结构本身的美感,the beauty of the existing concrete structures was preserved ©堀越圭晋

▼客房F窗景,the framed view of room type F ©堀越圭晋

▼室内细部,interior detailed view ©堀越圭晋

▼洗手间,wash room ©堀越圭晋

建筑四周围绕着老式居民楼,为了使其呼应周围居住环境的氛围,特意保留了原有立面具有历史质感的青砖。此外,在外立面的门窗的位置和进深的设计上,我们结合整个建筑比例和室内布局以数十厘米为单位进行了微调,使得室内视野开敞且采光充足。金属窗框的更换和进深的加深则为民宿增添了空间浸入感。

In order to echo with the environment of its surrounding traditional residences, we intentionally kept the historical gray bricks on the existing façade. Additionally, we adjusted the windows and doors in increments of several centimeters considering the overall proportion of the building and interior layout, letting in more view and light. The revision to metal frames and increased depth of the sill added more spatial immersion.

▼青砖立面呼应了周围居住环境的氛围, the gray brick façade echos with the environment of its surrounding traditional residences ©堀越圭晋

▼立面细部,facade detailed view ©堀越圭晋

▼标识设计,signage ©堀越圭晋

▼北立面图,north elevation

项目名称:不远民宿·新余庆里
设计方:小大建筑设计事务所
公司网站:www.ko-oo.jp
联系邮箱:contact@ko-oo.jp
项目设计 & 完成年份:2017年3月-2017年9月
& 2018年1月-2019年4月
主创及设计团队:小嶋伸也,小嶋綾香,林鸿缔,王晗
项目地址:中国广州·新余庆里11号
建筑面积:411平方米
摄影版权:堀越圭晋 / SS
标识设计:佐野彩奈
客户:不远民宿
品牌:1.青砖 2.柳桉胶合板 3.杜邦纸窗帘

Project name: Hotel Far&Near XinYuqingli St.
Design: kooo architects
Website: www.ko-oo.jp
Contact e-mail: contact@ko-oo.jp
Design year & Completion Year: 2017.03—2017.09 & 2018.01—2019.04
Leader designer & Team: Kojima Shinya, Kojima Ayaka , Hongdi Lin, Han Wang
Project location: XinYuqingli #11, GuangZhou, China
Gross Built Area (square meters): 411SQM
Photo credits: Keishin Horikoshi /SS
Partners Signage: Ayana Sano
Clients: Hotel Far&Near
Brands / Products used in the project: 1、Black brick 2、Lauan plywood board 3、Tyvek curtain

More: 小大建筑设计事务所。更多关于他们: kooo architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment