Gardens of the hospital in Valencia, Spain by Guillermo Vázquez Consuegra

when modern landscape meets debris of ancient architecture

Project Specs

Location:

非常感谢 Guillermo Vázquez Consuegra 予gooood分享以下内容。  更多关于他们:  Guillermo Vázquez Consuegra on gooood. Appreciation towards Guillermo Vázquez Consuegra for providing the following description:

这是一个医院中心内庭景观改造项目,意在统一庭院的整体景观风格。场地位于1974年拆除的Pobres Inocentes 医院遗址,该医院是一座始建于十五世纪初期的医院综合体,极富考古价值,但如今只留有兴建初期时的看护所十字翼部分和Santa Lucia (XVI -XVIII)小教堂。

The project for the reorganization of the existing gardens of Hospital is set on the central idea of ​​giving a unified treatment to the entire garden area, built on the site resulting from the demolition, in 1974, of the Hospital de los Pobres Inocentes, important example of hospital complex, whose history goes back to the early fifteenth century. Only the transept of the old nursing, the Capitulet and the little Chapel of Santa Lucia (XVI -XVIII), linked since the beginning to the hospital, survived to the demolition of the complex.

▼场地鸟瞰,aerial view of the site

▼现存建筑遗迹定位平面图 (红色部分),the plan of existing ancient buildings and debris (the red parts are the existing debris)

▼改造和增设的入口位置平面图,the plan of three entrances of the site with red color

在项入口区域,设计师保留了场地原有高度和通行入口,但在原有入口上方加建了一个金属廊架,使之更易于引导人们通向庭院内部。另外,设计师增设了两个入口,一个毗邻新展览馆,为了保障通行还拆除了一片周边住宅区;另一个设在医院街上,该入口被认为是一个能够连接医院内庭院和图书馆的重要通道。

The proposal maintains the actual level of the garden so that accesses still occur through existing doorways, now covered by steel frame pergolas that will contribute to lead to the interior of the garden. In addition are proposed two new entrances, one next to the new Museum of Illustration, demolishing small residual spaces and walls and another, the most important, from the street Hospital. It is an access to the gardens and the Library as well.

▼庭院入口一(南侧入口),the south entrance of the site (the downside one reflected in upper picture)

▼设计师在遗迹上方增设了“屋顶”结构,构成廊架,作为外部和内部的过渡,a steel frame was added beside the debris as a corridor linking the outside and inside

▼新设金属廊架与保留的建筑遗迹形成对比,the new steel frame contrasts with the remained debris

▼庭院入口二(西北,入口平面图左上的入口),the northwest entrance of the site (the upper left one reflected in entrance plan)

庭院南侧的小广场位于街边微微高起的区域,外侧由一排遗留下来的石墩守卫着。其东侧有一片树阵广场既是穿行的通道,也为路人提供了绿色活动空间。由于当下展览馆工程延期,只能将对这一区域的整体改造转成对遗迹周边景观的升级,利用景观凸显这座历史建筑仅存却极富历史价值的遗迹。

The existing gardens are located at a slightly elevated level of the street, which corresponds to the first line of stone blocks of the Hospital that was not removed. A system of earthen paths, with staggered geometry defines different areas where trees of different species and archaeological remains scattered everywhere characterize this green space. The deterioration of the actual conditions and the recent construction of the Museum of Illustration suggest an overall renovation of the whole garden that would highlights how these open spaces are the result of the demolition of the old hospital building and the existing buildings are only fragments of the demolished hospital complex.

▼场地南侧入口广场(遗迹平面图右下方红色区域),内部装饰了保留下来的石柱,the south entering square,inside decorated with remained ancient columns of old building (which reflected in the plan of existing ancient buildings and debris- the downside right one)

小广场内的坡地连接了街道和医院内部花园。在这个坡地上,设计师放置了保留下来的医院旧房间里的立柱,构成了设有24根柱子的室外大厅。访客则会通过这个由网格柱构成的门厅进入庭院,体验旧哥特式入口转移现代通道的过程。

A soft and wide ramp connects the level of flooring and the garden indoors. Over this ramp have been placed the intact columns which remain from the old rooms of the Hospital, a new outdoor hall with 24 columns. The visitor enters the garden through this sloping room, where a grid of stone columns formalize this new lobby, thus diverting the actual access through the old Gothic doorway of the Hospital.

▼广场通过坡道连接内部景观区域,a slight slop links it to the inside garden

▼入口缓坡的细部处理,the detail of entrance slope

▼新老材料相结合的细部处理,the detail with ancient and new materials

▼小广场内结合了丰富的植物,full of diverse plant inside

▼广场中的装饰石柱来自于被拆毁的老建筑,the stone columns inside from the old demolished buildings

对场地进行调研时,是在一个有网格毯子上铺上一种类似碎瓷片的材料。然后将毯子沿着轴线从花园的主要部分以正交形式开始摆放开,以前是老的护理院,现在换成了成公共图书馆。由于毯子上覆盖了碎瓷片,因此如果在某处下沉,证明下面没有植被,那么这个区域将被改造成橘园;如果地毯不下沉,那下面就是建筑遗迹,则将会被保留。这个项目还涉及了一些其它考古问题。尤其是针对医院里保留下来的老教堂,其体量要比相邻的Santa Lucia的教堂大些。这个项目包括要根据指定的深度对它的遗迹进行挖掘;还要对其内部空间进行改造,使其成为庭院的一部分。另外,还要保护茂密树荫下的小广场,使其免于这一区域纷繁的交通干扰。

The renovation basically proposes flooring in only one material organized on a grid. A tapestry, consisting of small pieces of basalt will lay out on Cartesian geometry that takes its axis from the main piece of the gardens: the transept of the old nursing, nowadays converted into public library. Over this carpet will appear sunken areas: one of them, without vegetation, will become an orchard of orange trees, safe area where will find accommodation all the archaeological remains, once scattered throughout the landscaped area. The project also involves other archaeological interventions. Especially the ancient church of the Hospital, bigger than the neighboring church of Santa Lucia. The proposal includes the excavation of its archaeological remains to the depth suggested by his foundation and the reorganization of the interior space as an area of gardens. Sunken and shady spaces, protected from heavy traffic in the area, under the big crowns of the trees.

▼建筑遗迹周边改善后的景观,the new landscape of old building debris surrounding

一些绿色室外空间,儿童游戏场,被绿植覆盖的Capitulet立面,以及池塘和簇簇鲜花,则是为了在医院的考古花园用不同的造园手法打造更多样化的空间。

Green outdoor rooms , children’s playgrounds, metal skins covered with climbing plants for the irrelevant lateral facades of the Capitulet or the presence of an area enclosed by ponds and brightly colored flowers, are others of the many ways designed to provide diversified spaces within new unitary condition of archaeological gardens of the Hospital.

▼庭院内使用植物景观丰富空间层次,the plant landscape inside promote the diversity of the garden

▼庭院内种植平面图,the planting plan inside

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment