EP Restaurant, Shanghai by A3 VISION

The Restaurant Embraced by the Nature

Project Specs

Design:
Location:
Category:

非常感谢 艾舍尔设计予gooood分享以下内容。更多请至:A3 VISION on gooood 
Appreciation towards A3 VISION for providing the following description:

原建筑是一座两层的白色现代建筑,本次改造的是一层空间,二层保留原有功能。根据用餐人数及功能需求,重新梳理空间布局,在原建筑的西南部分重新加建,形成一层室内咖啡区和二层露天平台。设计上尽量不去破坏原始建筑的整体感,通过新建部分,使新的建筑整体更具时代的精神气质。新加建部分采用钢架结构,南向部分采用通透的玻璃隔断,西向河边整面可开启的玻璃门,屋顶的厚度计算到最小化,尽量使体量变得轻盈与通透。

Previously it was a two-floor white modern building; this project intends to upgrade the space in the first floor while the existing function in the second floor is kept. Based on the number of diners and the functional needs, the spatial layout is rearranged by adding to the southwest part of the original building, so as to form an indoor coffee zone in the first floor and an open terrace in the second floor. In terms of design, we try not to affect the sense of integrity of the original building, but deliver the spiritual presence with a stronger sense of modernity to the new building through the new addition. The new addition is made of steel framework, the south part is partitioned by a transparent glass, the west part facing the river is entirely provided with an opening/closing glass door, and the thickness of the roof is minimized to make it light and transparent.

▼餐厅外观,exterior view

原一层南向的墙面与窗户拆除后,换成了整面通透的玻璃及隔断,当玻璃门全部打开后,室内与室内的界限变得模糊,室外庭园的花草树木也成为室内的一部分,自然环境与建筑已不分主次,形成室内、户外、自然庭院的空间层次递进。

After the previous southward wall in the first floor is removed from the window, we replace it with a fully transparent glass and partition, when all glass doors are opened, the boundary between indoor and outdoor space becomes vague, the flowers, grasses and trees in the outdoor courtyard are also incorporated as a part of the indoor space, and the natural environment and the building are not marked, so that the spatial levels of indoor, outdoor, and natural courtyard are progressive.

▼ 开放的室内空间与庭院紧密联系,the open facade creates an inviting environment inside-out

材料选用上,采用和谐的材质与色彩,使空间整体气质雅致、舒适和具有诗意。原木的餐桌搭配灰色及木色的餐椅、水磨石地面、小白方块瓷砖的打餐区,和谐相处,相得益彰。餐桌上方的吊灯,造型有所区别,也使空间的节奏有所变化。

With a view to material selection, we use harmonious material and color to ensure that the space is generally elegant, comfortable and poetic. The original dining table is harmonious and complementary to the gray and wooden chairs, terrazzo floor, and the dining zone covered with small white square tiles. The chandelier above the table has a unique shape, which also changes the spatial rhythm.

▼和谐的材质与色彩营造雅致氛围,harmonious material and color palette creating an delicate environment

原有通向二楼的楼梯间被拆除后重新设计,新楼梯的造型感更强,漆上红色,成为整个空间内重抹的一笔,也成为整个餐厅最炫丽的音符。新的楼梯间并未全封闭,两层之间的空间形成连接。

The original staircase accessible to the second floor is removed and redesigned, the new staircase has a stronger sense of modeling, its red coating becomes a brilliant spot for the whole space as well as the most pleasant note in the restaurant. The new staircase is not completely closed, so that the intermediate space between two floors is connected and associated.

▼红色的楼梯成为空间中最为浓墨重彩的一笔,the red stairs being the accent of the space

金属红酒架隔断,被做成网状,同样也使空间的形体变得轻盈通透。

The metal wine rack is partitioned and grid-shaped in such a way that the spatial shape becomes light and transparent.

▼红酒架增加轻盈感,the wine rack adding transparent qualities to the space

    

在用餐功能上分为中餐和西餐,中餐取餐区位于内侧,从入口进来方便取餐,取餐台的左手边是一个开放厨房,配备了能满足中西式简餐烹饪的设备,具备小型party、生日会、烘焙、新菜品鉴等功能。

此次餐厅改造后,除提供中西餐外,咖啡吧台旁边的食品超市,提供新鲜的有机蔬菜和水果,也有红酒、有机谷物的礼盒,为用餐者提供健康食材的需求。

The dining function is divided into Chinese and western food, in which the Chinese food area is arranged inside, makes it easy to take food from the entrance, its left side is an open kitchen with a complete set of cooking equipment for Chinese and western simple meals, where mini party, birthday party, baking, new dishes and other functions are provided.

After this upgrading project, in addition to the Chinese and western food, the restaurant additionally has a food supermarket next to the coffee bar counter, which provides fresh organic vegetables and fruits, wine and organic cereal in gift wraps, and meets the diners’ needs for healthy food materials.

▼开放式厨房,the open kitchen

▼用餐区,dining area

▼夜景,night view

▼平面图,floor plan

▼立面图,elevation

项目名称:EP雅聚餐厅
项目地点:中国嘉兴
设计单位:艾舍尔设计(www.a3-vision.com)
设计团队:王志峰、范进、南鸿天、刘超
设计时间:2016.08—2016.10
完成时间:2017.03
项目面积:350平方米
摄 影 师:孙宏宇、张文昶

Project Name : EP RESTAURANT
Project Location: Jiaxing, China
designer office: A3 VISION (www.a3-vision.com)
Design Team: Zhifeng Wang、Jin Fan、Hongtian Nan 、Chao Liu
Design Time: 2016.09—2016.11
Completion Time: 2017.03
Project Area: 350 sqm
Photographer: Hongyu Sun、Wenchang Zhang

More: A3 VISION,更多请至:A3 VISION on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment