DECANTEI Tavern by Pedevilla Architects

A convivial tavern atmosphere in the historical space

Project Specs

Location:

来自 Pedevilla Architects 对gooood的分享。更多关于他们:Pedevilla Architects on gooood.
Appreciation towards Pedevilla Architects for providing the following description:

这座新的小酒馆坐落于意大利南蒂罗尔省(Südtirol)境内的主教堂附近的布里克森(Brixen)老城区内。该建筑的历史可以追溯到13世纪。几个世纪以来,周围建筑的功能用途都几经变化,只有它一直作为大教堂主教的住所被保留了下来。在本项目中,建筑师将这里改造为了一个小酒馆,几间历史悠久的客房如今可以容纳多达100位顾客。餐厅内还设有一座内部庭院和一个充满阳光的花园。

▼酒馆的内庭院,the inner courtyard of the tavern © Gustav Willeit

▼酒馆花园局部,有色玻璃窗向人们倾诉着酒馆的历史根源,partial view of the sunny garden of the tavern, the structured tinted glass for the windows refers to the property’s historic roots © Gustav Willeit

The new tavern is located in the old town of Brixen near the main cathedral. The building dates back to the 13th century. Among other uses over the centuries, it had been the official residence of the cathedral’s dean. Several historical rooms now offer contiguous spaces for up to a hundred guests. An inner courtyard and a sunny garden complete the restaurant.

▼酒馆临街主入口(左),内庭院通往室内空间的大门(右),the main entrance beside the street (left), the door leading to the interior space of the tavern from the inner courtyard (right) © Gustav Willeit

深色的灰泥表面和当地的落叶松木材营造出一种既熟悉又欢乐的小酒馆氛围。四周的墙板向人们展示着不同的历史阶段。精心设计的有色玻璃窗以及门体和灯具中所使用的的黄铜元素都在默默地向人们倾诉着这座位于教堂区的酒馆的历史根源。完美的圆形几何元素则反复出现,贯穿了整个建筑空间。

▼酒馆的餐厅空间,深色的灰泥表面和当地的落叶松木材营造出一种既熟悉又欢乐的小酒馆氛围,the restaurant of the tavern, dark plaster surfaces and local larch wood create a familiar and convivial tavern atmosphere © Gustav Willeit

▼酒馆的餐厅空间,局部天花板呈现出肋拱造型,the restaurant of the tavern with some ceiling presenting a form of ribbed arch © Gustav Willeit

▼酒馆内黄铜灯具细节,lighting details with the use of brass © Gustav Willeit

Dark plaster surfaces and local larch wood create a familiar and convivial tavern atmosphere. The surrounding wall panelling summarises the different layers of time. Structured tinted glass for the windows and the use of brass for doors and lights refer to the property’s historic roots in the cathedral quarter. The perfect geometric element of the circle is a recurring theme throughout the building.

▼酒馆主入口大门细节,使用黄铜元素,details of the main entrance door of the tavern with the use of brass © Gustav Willeit

▼室内空间细节,圆形元素反复出现,details of the interior space with a recurring theme of the circle © Gustav Willeit

▼总平面图,the site plan

▼平面图,floor plan

client: Die Dechantei GmbH
location: Brixen/Südtirol
total area: 800 m²
project and realisation: 2018-2019
photo credits: Gustav Willeit

More: Pedevilla Architects        更多关于他们:Pedevilla Architects on gooood.

Post a Comment