Ferreries Cultural Centre
 by Arquitecturia

The new life of the old market

Project Specs

Location:

感谢 Arquitecturia 将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多关于他们:Arquitecturia on gooood.
Appreciation towards Arquitecturia for providing the following description:

位于西班牙Ferreries的一个旧集市在废弃多年之后,被重新打造成该街区的文化中心。集市旧有的主楼被保留下来,并在其基础上扩建了一个连接既有建筑和Joan Monclús广场的全新过渡地带。此外,可以重新定义整个公共空间的立面已经制作完成,旧楼也通过一扇全新的大门沟通内外。

▼项目概览,overview

The old local market of Ferreries, after falling into desuse for several years, has been restored and extended to become the new Cultural Center of this neighborhood. The main old nave of Ferreries market it’s preserved and through its extension a new transition space is generated in order to enable the connection between the existing building and Joan Monclús square; furthermore, the elevation that defines this public space is completed.The old nave gets involved to the public space intertwining its interior to the exterior through a new access

▼剖面图,section

Joan Monclús广场的相关人员帮助解决了既有建筑入口坡度的问题,同时还给予了文化中心一些开展相关活动的可行建议。

The Joan Monclús’ Square intervention solves the access to the existing building in terms of slope, at the same time gives the option to carry out openair activities related to the Cultural Center.

▼从广场向文化中心看去,view to the culture centre from Joan Monclús square

▼新体量的侧面与广场相连,the sides of the new volume are connected to the square

一种很明显的对比在集市和它的扩建部分之间被建立起来:旧楼的檐口和地脚线与新立面结构上的竖条纵横交错;全白内饰混合着均匀的柔光让整个旧楼显得简洁温馨,而新的体量则通过全黑外壳的凹槽和纹理来突出阴影效果。目前,文化中心的内外部空间已对Ferreries街区的公众开放。

An important relation it’s established between the market and its extension, understanding the lines of horizontal composition -cornice and skirting board-, opposing the height of the new facade, contrasting the white interior of the nave, of blended and homogeneous light, of acoustics muffled by wood strips; to a new dark facade, of accentuated shadows by the grooved texture of the material. A dialogue between an introverted space and a public space opened to the whole community of Ferreries’ Neighborhood.

▼改造后的旧楼内部,the interior of the existing building after renovation

▼黑白相间的平行木条给室内空间带来极强的未来感,the parallel wooden strip of black and white alternate with brings extremely strong future feeling to interior space

▼平面图,plan

▼立面图,elevation

▼示意图,diagrams

Project : Ferreries Cultural Centre

State: Completed, septembre 2010

Location: Joan Monclús Square, Tortosa. Catalunya, Spain

Authors: [ARQUITECTURIA] Josep Camps Povill + Olga Felip Ordis
Collaborators: Mariel·la Agudo | Aitor Horta | Jaume Farrés | Irene Solà
Photographer: Estudio Pedro Pegenaute
Engineer: Prointec

Client: Tortosa Main Hall | GUMTSA
Constructor: Grup TAUICESA

More: Arquitecturia 更多关于他们:Arquitecturia on gooood

Post a Comment