Cunningham Street Residence by Studiofour

Make full use of garden landscape

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

感谢 studiofour 予gooood分享以下内容。更多关于他们:studiofour on gooood
Appreciations towards studiofour  for providing the following description:

该住宅的目标是维护韦恩·格里斯佩的故居,同时增强适合当代生活的空间联系与功能性。住宅最初建于1972年,由韦恩·格里斯佩设计,是他首个独立的项目和个人居所。业主要求设计师提出整体方案,强化格里斯佩最初的愿景,而不是创造与之相对的替代方案。

The objective for Cunningham Street Residence is to preserve the heritage of the home while increasing spatial connections and functions suitable for contemporary living. The original house was built in 1972 and was designed by Wayne Gillespie as his first independent project and his first home. The clients’ brief was to provide a holistic solution, their brief was to strengthen Gillespie’s original vision, as opposed to creating an alternate vision that would directly contrast it.

▼项目概览,preview © Shannon McGrath

项目的主要愿景是实现高性价比的改造,不仅体现新家的优势,而且具有高度真实性,呈现出充满灵魂的设计。设计体现了现有结构的完整性,注重体验而非形式,将重点都放在体验品质而不是视觉呈现上。

Central to the vision for the project is the desire for a cost-effective renovation that delivers on all the benefits of a new home, while still achieving a high level of authenticity, delivering a custom design filled with soul. The design response reflects the integrity of the existing built fabric. The focus is on the experience rather than the form, and all emphasis is placed on the quality of experience rather than a visual statement.

▼客厅,living room © Shannon McGrath

▼餐厅,kitchen © Shannon McGrath

▼细部,details © Shannon McGrath

原有房屋虽然坚固,但室内相比之下较为轻薄,并且没有像预期那样流通。尤其厨房这样的空间十分昏暗且封闭,且没有充分利用与花园的联系。最大化室内空间的关键在于通过门洞增强空间的联系与互动。住宅最终统一了建筑形式与室内空间,模糊了既有结构与景观的界限。

Whilst the existing house was of solid build, the interiors felt lightweight by comparison, and did not flow or function as desired. Some spaces, in particular the existing kitchen, were dark and compartmentalized and did not fully harness the possible connections with the garden. The key to maximising the internal space is increased connection and interaction of spaces through a series of portal openings. The result is a house where the architectural form and its interiors act as one, and the transition between built form and landscape is blurred.

▼门洞提升空间感,the opening enhances the sense of space © Shannon McGrath

▼厨房面向花园景观,the kitchen faces the garden © Shannon McGrath

▼带有飘窗的休闲空间,leisure space with a bay window © Shannon McGrath

▼旋转楼梯,spiral staircase © Shannon McGrath

▼卧室入口,entrance of the bedroom © Shannon McGrath

▼卧室兼具景观与光照,the bedroom has both landscape and light © Shannon McGrath

▼浴室,bathroom © Shannon McGrath

▼飘窗外观,external view of the bay window © Shannon McGrath

Architect: studiofour (interiors and landscaping)
Instagram: @studiofour.net.au
Website: www.studiofour.net.au
Project: Cunningham Street Residence
Photography: Shannon McGrath / @shannonmcgrath7

More: studiofour     更多关于他们:studiofour on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment