ÀTIC BLANC, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

recovering the potential of disused roofs

Project Specs

Location:

感谢 Fran Silvestre Arquitectos 予gooood的分享。更多关于他们:Fran Silvestre Arquitectos on gooood
Appreciation towards Fran Silvestre Arquitectos for providing the following description:

这个位于瓦伦西亚市中心的项目旨在使弃置的屋顶空间焕发生机,重新诠释此类住房。每栋建筑的建设都从城市中带走了一块开放空间,而现在,设计师将要把他们放回屋顶,还给城市。

Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.

▼视频简介,the video ©Jesús Orrico

房屋的中央交通井将平面有序地组织起来,一侧是日间区域,由厨房、餐厅和客厅组合成连续的空间,两侧与不同露台相连,十分有利于自然通风。夜间区域则位于通道另一侧。所有空间都显示出轴线的痕迹,并通过天花板上的线性灯具或固定家具予以增强。

The central access of the house allows the program to be organized in an orderly manner, on the one hand the day area, where a continuous space is articulated for the kitchen, dining room and living room. This space opens onto different terraces on both sides, favoring natural cross ventilation. The night area is located on the other side of the access. The axiality of the proposal appears in all of the rooms, and is enhanced by the arrangement of different elements, such as the linear lights on the ceiling, or the fixed furniture.

▼起居室,the living room ©Diego Opazo 

▼一侧的壁橱,closet on one side of the living room ©Diego Opazo 

▼起居室与露台相连,the living room connecting to the terrace ©Diego Opazo 

▼看向露台餐桌,view of the dining table on the terrace ©Diego Opazo 

▼从露台看起居空间,view of the living space from the terrace ©Diego Opazo 

▼屋顶开放空间,open space on the roof ©Diego Opazo 

▼中央交通井组织平面,the central access organizing spaces ©Diego Opazo 

▼沿轴线展开的空间,spaces along the axis ©Diego Opazo 

▼卧室与露台相连,bedroom connecting to the terrace ©Diego Opazo 

▼卧室书桌,bedroom desk ©Diego Opazo 

▼书房,study ©Diego Opazo 

▼卫生间,toilet ©Diego Opazo 

露台是朝向天空开放的中庭,置身其中仿佛与世隔绝,可凝视瓦伦西亚的风景。本项目在市中心顶楼为人们带来村庄一般的生活氛围。正如阿尔瓦罗·西扎所说,“屋顶就像是城市之上的城市。”

The terrace is understood as a kind of atrium open to the sky, seeking the feeling of being in an isolated building from which to contemplate the city of Valencia. Wouldn’t it be great to be able to live with the spatial quality and scale of a small village in the center of cities? Rooftops are like another city that exists above the one we know. Alvaro Siza

▼线性灯具增强轴线感,linear lights on the ceiling enhance the axiality ©Diego Opazo 

▼看向通道另一侧的夜间区域,view of the night area on the other side of the access ©Diego Opazo

 

▼住宅夜景,night view ©Diego Opazo 

▼从露台俯瞰城市,being in an isolated building, overlooking the city ©Diego Opazo 

▼露天泳池,open swimming pool ©Diego Opazo 

▼一层平面,ground  floor plan © FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS. VALENCIA

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS. VALENCIA
INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
PROJECT TEAM: Fran Silvestre | Project Architect, Ricardo Candela| Project Architect, Rosa Juanes | Project Architect, Sevak Asatrián | Project Architect
PHOTOGRAPHY: Diego Opazo
VIDEO: Jesús Orrico
COLLABORATOR: María Masià | Collaborating Architect
Pablo Camarasa | Collaborating Architect
Carlos Lucas | Collaborating Architect
Estefanía Soriano | Collaborating Architect
Rubén March | Collaborating Architect
Jose Manuel Arnao | Collaborating Architect
Andrea Baldo | Collaborating Architect
Ángel Pérez | Collaborating Architect
Miguel Massa | Collaborating Architect
Paloma Feng | Collaborating Architect
Alicia Simón | Collaborating Designer
Gino Brollo | Collaborating Architect MArch Arquitectura y Diseño
Angelo Brollo | Collaborating Architect, MArch Arquitectura y Diseño
Bruno Mespulet | Collaborating Architect, MArch Arquitectura y Diseño
Javi Herrero | Collaborating Architect
Alba Gonzalez | Collaborating Architect
Paco Chinesta | Collaborating Architect
Sabrina D’amelio | Collaborating Architect
Facundo Castro | Collaborating Architect, MArch Arquitectura y Diseño
Sandra Insa | Collaborating Architect
Gemma Aparicio | Collaborating Architect
Ana de Pablo | Financial Manager
Sara Atienza | Marketing Manager
Elena Guijarro | Técnico de Marketing
LOCATION: Valencia
CONSTRUCTION COMPANY: AT4

More:  Fran Silvestre Arquitectos     更多关于他们:Fran Silvestre Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment