CreativeCubes.Co, South Melbourne by Corso Interior Architecture

The space with connectivity, collaboration and comfort

Project Specs

Location:

非常感谢 Corso Interior Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Corso Interior Architecture on gooood.
Appreciation towards Corso Interior Architecture for providing the following description:

本项目位于南墨尔本的中心地带,基地面积为4,000平方米。退伍的老兵们与建筑事务所Corso Interior Architecture合作,致力于将这里打造为一个先进的、友好的、氛围轻松友好的Creative Cubes Co共享办公空间。

Veterans in the co-working game Creative Cubes Co wanted to transform a 4,000 m2 site into a friendly, spacious and relaxed, yet progressive co-working space. To bring their project vision to life they partnered with Corso Interior Architecture in their latest collaboration located in the heart of South Melbourne.

▼共享办公空间概览,overview of the co-working space ©Ting En Wong

本项目的核心目标是创造一个宽敞的工作空间。该空间既要有一定的连通性和协作性,又要具有家和咖啡厅一般的氛围,从而为所有的企业负责人、员工和客户提供一个更具参与感的、更高效的活力办公环境。

A core aim of the project was to create a work space that felt uncrowded and roomy. A space that encouraged connectivity and collaboration with a homely, café style feel, one that allowed business owners, employees and clients to feel more engaged, productive and energised.

▼共享办公空间,具有一定的连通性和协作性,the co-working space with connectivity and collaboration ©Ting En Wong

▼共享办公空间局部,partial view of the co-working space ©Ting En Wong

该设计的核心是一条500米长的连续跑道。该跑道围绕着空间布置,为企业家们创造了一个打破常规的、有趣且诱人的工作空间,有助于促进其业务的发展。室内植被、自然光线和极具工业感的饰面等都赋予了该办公空间一种温馨而现代的氛围。在闪烁的霓虹灯和不拘一格的街头艺术的作用下,整个空间呈现出一种明亮且新奇的姿态。人们有理由相信,这是一个引人注目的工作空间,各种新颖的想法、富有创造力的创新举措都会在此诞生和上演。所有的空间和装饰元素都结合在一起,为企业负责人们提供了一个协作、学习和共同成长的理想环境。

▼设计的核心是一条500米长的连续跑道,the central to the design is a 500 metre continuous running track ©Ting En Wong

▼穿梭于整个办公空间的跑道,创造了一个打破常规的、有趣且诱人的工作空间,the running track anchored around the space creates an unconventional, fun and inviting work space ©Ting En Wong

▼跑道空间局部(左),霓虹灯装置(右),partial view of the running track space (left), the pops of neon light (right) ©Ting En Wong

Central to the design is a 500 metre continuous running track, anchored around the space, creating an unconventional, fun and inviting work space for entrepreneurs to take their businesses to the next level. Indoor plants, natural light and industrial finishes give Creative Cubes South Melbourne a welcoming, yet contemporary vibe. Pops of neon light and an eclectic mix of street art keep the interior bright and uplifting, a stand out workspace that is sure to fuel new ideas, creativity and innovation. All of these elements combine to deliver an ideal space for business owners to collaborate, learn and grow.

▼共享办公空间局部,设有不拘一格的街头艺术,partial view of the co-working space with an eclectic mix of street art ©Ting En Wong

▼室内植被、自然光线和极具工业感的饰面等都赋予了该办公空间一种温馨而现代的氛围,indoor plants, natural light and industrial finishes give this co-working space a welcoming, yet contemporary vibe ©Ting En Wong

大大小小的会议室为人们提供了相互协作、交流讨论和进行头脑风暴的空间,可谓是一个见证奇迹的地方。在这里,各种创意相互碰撞,各种重要的决策得以确定。所有的会议室采用彩色的空间色调,享有充足的自然光线和良好的通风情况,配合着舒适的座椅,营造出一种充满活力的环境氛围。每间会议室都有自己特定的主题,有些氛围较为放松,有些色彩较为大胆;有些通过墙纸来增强趣味性,也有些通过特殊的纹理元素来吸引人们的目光。

Whiskey Room是整个办公空间中最具创新性的会议室之一,拥有着鸡尾酒吧般的空间氛围。墙体前设置着摆满了威士忌的酒柜和深色的真皮沙发,木制的饰面给人一种置身于豪华的雪茄酒吧中的错觉,从而让来访者能够坐在舒适的坐椅上,全神贯注于自己手头上的工作。

▼以蓝色为主色调的会议室,the meeting room with the blue tone ©Ting En Wong

▼以绿色为主色调的会议室,the meeting room with the green tone ©Ting En Wong

▼会议室,通过墙纸来增强趣味性,the meeting room with touches of wall paper to create more interest ©Ting En Wong

Conference and meeting rooms are where the magic happens, as people get together collaborate, share thoughts and ideas. It’s where creative energy flows and important decisions are made. Corso Interior Architecture brought the conference and meeting rooms to life with colour, natural light, great ventilation and comfortable seating. Each meeting room has its own particular theme, some more relaxed than others, others with bold colours or touches of wall paper to create more interest, or a textured element that draws attention.

The Whiskey Room was one of the more innovative meeting spaces, where visitors feel like they’ve been transported to a local whisky or cocktail bar. Walls are lined with cabinets filled with whisky and dark leather couches and wooden finishes create a luxurious cigar bar feel allowing visitors to sink into the comfy chairs and focus on the business at hand.

▼室内空间局部,partial interior view ©Ting En Wong

本案将公共空间与私人办公环境融合在了一起,还容纳着一个宽敞的转角活动空间。这个转角空间不仅可以用作会议中心和咖啡厅,还能为产品的发布、演示和研讨提供绝佳的场所。

Corso Interior Architecture recently completed this exciting project that blends communal and private workplaces and includes a spacious corner events space, meeting room hub and café, perfect for product launches, presentations and seminars.

▼室内空间局部,为产品的发布、演示和研讨提供了绝佳的场所,partial view of the co-working space that is perfect for product launches, presentations and seminars ©Ting En Wong

在本项目中,设计团队所面临的主要挑战是如何在确保良好的声学效果的前提下,减少不同空间之间不必要的噪声干扰。最终,他们在整体的办公空间中策略性地布置了一系列实墙,在保证自然光线最大化的同时,最大限度地阻隔了来自外界的声音干扰。此外,各个围合式空间在造型设计上也经过了精心的考量和推敲,致力于不让声音扩散到外部空间中去。

Ensuring good acoustics and minimising sound transmission from one work space to another was the key challenges that the Corso team faced. The design needed to focus on how to minimise sound travelling across the work spaces. As a result, all offices had solid walls strategically placed to offer maximum light and minimise external sounds. The shape of the booths were also been designed in a way that would help keep sound in.

▼可控制的讨论空间,幕帘可提高空间的隔音性能,the controllable meeting space, the curtains provide good acoustics ©Ting En Wong

设计团队所面临的另一项挑战是如何将这个4,000平方米的老旧且呆板的办公空间转变为一个宽敞舒适且较为凉爽的工作场所。最终,他们在空间中布置了一系列“居家风格”的家具和当地的艺术品,从而营造出一种更为轻松的都市化氛围。

Yet another challenge for the Corso team was to transform the dated 4000 m2 office space from a stiff corporate office space to a more comfortable environment with a chilled and spacious vibe. This was achieved through the use of ‘home style’ furniture and local artwork that gave the space a more urban relaxed feel.

▼室内空间局部,在空间中布置了一系列“居家风格”的家具,partial view of the co-working space with ‘home style’ furniture ©Ting En Wong

本项目充分利用了自然光线,其内部中庭里遍布着各种各样绿植,打造出一个氛围愉悦、设计精致的共享工作空间。此外,整个办公空间内还使用了节能灯具和传感器,在提高能效、节约资源的基础上实现了可持续的目标。

The design utilised lots of natural light, an internal atrium with lots of plants and greenery also creates a beautifully presented co-working space that is a pleasure to work in. Energy efficient lighting and sensors are also used throughout the site to ensure a more sustainable and cost effective use of energy.

▼开放式办公空间,使用节能灯具,the open office area with energy efficient lighting ©Ting En Wong

Site size: 4000 m2
Completion date: 2020
Building levels: 1
Project team: Corso Interior Architecture
Photo: Ting En Wong

More: Corso Interior Architecture        更多关于他们:Corso Interior Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment