CIN CIN Café & Bistro, China by Studio Ku Kan Nai

Harmony between Old ‘Street Life’ and New ‘Modern Life’

Project Specs

Location:

感谢 空间里建筑设计事务所 予 gooood 分享以下内容。更多关于:Studio Ku Kan Nai on gooood
Appreciation towards Studio Ku Kan Nai for providing the following description:  

Cin Cin是意大利语干杯的意思,它的发音源自于中文的“请请”:捧杯时相互之间的问候与诚敬。三个主理人分别从三个国家留学归来,将各自的体验、经历碰撞、融合到咖啡馆的运营理念中,对设计提出了一个“城市客厅”的概念:一所集精品咖啡、小酒馆为一体的社交空间。

‘Cin Cin’ means ‘cheers’ in Italian. Its pronunciation comes from the Chinese word for “please, please”: greetings and sincere respect for each other when lifting cups. The three partners of CIN CIN returned from three different countries. They integrated their respective cultural experiences into the operation idea of this café and proposed a design concept of ‘urban living room’: a social space that integrates both boutique coffee and bistro.

▼视频简介
the video introduction ©空间里

店铺房子位于济南老城区东花墙子街,在芙蓉商业街尽头,老文庙对面,周边是曲里拐弯的市井胡同,咖啡店的就坐落于传统气息浓重的市井中。

The shop is located on East Huaqiangzi Street, within the historical area of Jinan City. It is located in a market with strong traditional and local atmosphere, at the end of Furong Commercial Street, opposite the Old Confucian Temple, and surrounded by the winding streets of the traditional hutongs.

坐落于老城区的建筑
the cafe located in the old town ©钱盈

透过窗户和大门看店内和内院
view of the shop through windows and doors ©钱盈

房子建于上世纪90年代,因街道对老城区建筑外立面风貌的保护规定,设计团队保留了老房子的外立面,内部空间则以化繁为简的设计手法,以“新旧共生”的设计理念,打造年轻人能产生共鸣的空间。

The house was built in the 1990s. We kept the original facade due to the protection regulation of the historical city facades. The interior space was designed in a simple way, with the concept of ‘harmony between the old and new’, to create a space that young people can resonate with.

▼咖啡店入口
the entrance ©钱盈

吧台区是视觉的焦点:弧形墙顶面选用了肌理粗旷的红色拉毛漆,吧台用不锈钢配之温润质感的胡桃木台面,隐喻了酒和咖啡的浓烈和细腻。

The bar area is the visual focal point: top surface of the arc wall is painted red with a rough texture. The bar itself is built with the walnut board and stainless steel, a hidden metaphor of the intensity of wine and the delicate and exquisite of coffee.

▼吧台区
the bar area ©钱盈

▼使用场景
the using scene ©钱盈

▼吧台细部
detail of the bar ©钱盈

内院的深灰色水泥地面延续了街道的感觉,白色的外墙搭配红色的门头,红色楼梯如一座天桥连接至二楼。红色作为Cin Cin品牌的VI视觉主色,在这里既强调了空间的主动线,也体现了空间的视觉趣味性。室内空间是略显粗旷的工业建筑的调性:使用大面积中灰色系微水泥漆和水泥地面作为主基调,无框玻璃窗户使室内和内院的空间连成一片,台阶形式的卡座和空间一体化,摆放上红色系的坐垫、椅子和桌几,形成轻松随性的客座区。

The dark grey concrete floor of the inner courtyard continues the feeling of the street. The white exterior wall is paired with the red door tip, and the red staircase connects to the second floor like a bridge. As the main visual color of CIN CIN, red not only emphasizes the main circulation, but also reflects the visual enjoyment of the space. Interior space has a slightly rough industrial building style: using a large area of grey micro cement paint and cement floor as the main tone; frameless glass windows to unite the indoor and courtyard; and red cushions, chairs and tables to form a casual and relaxing guest sitting area with a stepped form to integrate with the space.

▼客座区
guest sitting area ©钱盈

▼客座区上方的坡屋顶
dining space under the sloping roof ©钱盈

▼从室内看向庭院
view of the courtyard from the interior space ©钱盈

二层的露台是一个一人高度的凉亭,在这里邻居平房的屋瓦仿佛触手可及,放眼望去是老城区连绵的瓦片屋顶和错落的古树相映成趣。在二楼露台能更为直观的感受新与旧、现代与传统的气息并存。

The terrace on the second floor is a one-person height pavilion, where the tiles of neighbors’ bungalow seem to be reachable. Standing here, one can see the continuous tiled roofs and scattered ancient trees of the old city and directly feel co-existence of the new and old, modern and traditional.

▼夜间庭院
night view of the courtyard ©钱盈

▼楼梯通向二层露台
stairs leading to the terrace on the second floor ©钱盈

▼露台视野
view from the terrace on the second floor ©钱盈

古今,古老的建筑融入新生的灵魂;光影,浮光掠影交替中至虚与静笃;东⻄,东形西见中寻找共生的平衡;“您请来,请您来”。

Blend a new soul into an old building, find peace and quiet in hustle and bustle, seeking a harmony between the modern and traditional. ‘Welcome, Welcome’

▼细部
detail ©钱盈

▼总平面图
the general plan ©空间里

▼首层平面图
the first floor plan ©空间里

▼二层平面图
the second floor plan ©空间里

项目名称:请请咖啡店
项目类型:室内设计
项目地点:济南市东花墙子街15号
主持建筑师:王少榕
项目主管/项目建筑师:祝佳雷、何晓雨
业主:济南井井餐饮管理有限公司
建成状态:建成
设计时间:2020年7月-8月
建设时间:2020年8月-11月
建筑面积:119平方米
主要材料:拉毛漆、微水泥、不锈钢、亚克力板
摄影:钱盈

Project Name: CIN CIN Café & Bistro
Type: Interior Design
Location: No.15, East Huangqiangzi Street, Jinan
Design Principal: Wang Shaorong
Project Leader/ Project Architect: Zhu Jialei, He Xiaoyu
Client: Jinan Jing Jing Food and Beverage Management Co., Ltd.
Status: Built
Design Stage: 2020.July-August
Construction Stage: 2020.August-November
Building Area: 119spm
Main Material: Elastic Rough Paint, Micro Cement, Stainless Steel, Arcylic Board
Photography: Qian Ying

More: 空间里建筑设计事务所 。
更多关于:Studio Ku Kan Nai on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment