Chateau Mihope, China by Jin Design Studio

An isolated chateau at the foot of Helan Mountain

Project Specs

Location:

感谢 继景设计 予gooood分享以下内容。更多关于:Jin Design Studio on gooood
Appreciation towards Jin Design Studio for providing the following description:

贺兰山是宁夏与内蒙古阿拉善盟的分界线,从南至北绵延约200公里,北起巴彦敖包南至毛土敖包及青铜峡,山势雄伟,如群马奔腾。 酒庄位于贺兰山南段以东约5公里处,远看建筑以山为背景,孤独而又渺小。封闭厚实的外墙与山对峙,像是人工与自然的较量。

Helan Mountain is the dividing line between Ningxia and Alxa League of Inner Mongolia. It stretches for about 200 kilometers from the south to the north, from Bayan aobao in the north to Maotu aobao in the south and Qingtong gorge. The winery is located about 5 kilometers east of the southern section of helan mountain. The enclosed and thick outer wall confronts the mountain, like a contest between man and nature.

▼酒庄鸟瞰,aerial view to Chateau Mihope

 

望山 | Mountain View

变化多端的气候,使这里时刻都在上演着不同的变化,太阳升起来,山从土红色变为灰褐色,太阳落山后,山又从灰褐色变为淡蓝色,这种原生的自然地貌景观具有独特性和唯一性。

The changeable climate makes different changes take place here all the time. When the sun rises, the mountains change from earth red to taupe, and when the sun goes down, the mountains change from taupe to light blue. This natural landscape is unique and unique.

▼贺兰山景,view to Helan Mountain

通过改造2楼品酒区的立面开口,朝着贺兰山方向,延伸出一个玻璃挑台,让室内和贺兰山联系起来,让客人和自然互动。

By transforming the facade openings of the wine tasting area on the second floor, a glass cantilever extends towards the Helan Mountain, connecting the interior with Helan Mountain and allowing guests to interact with nature.

▼玻璃挑台,glass cantilever

新的开口改变了人的行为,进来的人们自然的走向大玻璃下, 3乘3米高的超级取景框会把贺兰山重新聚焦,那一刻自然仿佛被重新定义。

The new opening changed people’s behavior, and people who came in naturally walked under the big glass, and the 3-by-3-meter high super viewfinder frame would refocus Helan Mountain, which seemed to redefine nature at that moment.

▼取景框将贺兰山重新聚焦,the viewfinder frames the landscape of Helan Mountain

▼窗景,the framed scenery

 

品酒 | Wine Tasting

经过走廊,贺兰山的风景在尽头已经打开,空间也随着步伐的深入豁然开朗。品酒区入口处展开的墙面,由大型号的红酒软木塞铺满,在灯光的晕染下透着关于酒醇香厚重的味道。

Through the corridor, the landscape of Helan Mountain has been opened and the space is suddenly enlightened with the deepening of the pace. The wall at the entrance of the tasting area is spread out, covered with large red wine corks, with a rich taste of wine under the light.

▼红酒品鉴区,Wine Tasting Area

▼餐桌之上,意大利手工吹制的玻璃清透明亮,像是阳光下的葡萄透着奇妙的光泽
Over the table, the Italian hand-blown glass was as clear and bright as the grapes in the sun

与软木塞墙面相对的酒架隐约分隔空间,构成一道隐形的边界,一边是西北粗犷的自然景象,一边是葡萄架下的悠然生活。

The wine racks that opposite cork acts as an invisible boundary between spaces. On one side is the wild natural scene of northwest, on the other side is the leisurely life under the grape frame.

▼品酒区的一侧是软木塞墙(左边),a cork wall (left) was installed on one side of the wine tasting area

▼在餐桌尽头的大理石墙面带有着随机变化的肌理,像蔡国强的烟火
The marble wall at the end of the table has a texture of random changes, like the “fireworks”of Cai Guoqiang

原始的室内带有欧式设计的样子,大理石和金属材质显得冰冷而失去了地域感。而设计师要做的,就是将这座建筑与这片土地重新联系,在现有的条件下,进行局部的改造来满足客人参观时的接待需要。顺应自然,设计就是将多余事务摒弃,让空间、生活与自然一起呈现。坐在窗边,世界最真实一面就在眼前,转过身便可沉浸于最纯粹的快乐之中。

The original interior has a European-designed look, with marble and metal materials appearing cold and losing the sense of place. What the designer needs to do is to reconnect the building with the land, and make partial transformation to accommodate the needs of different guests. Comply with nature, design is redundant affairs abandon, let space, life and nature appear together. When you sit by the window, the most real side of the world is in front of you. When you turn around, you can be immersed in the purest happiness.

▼品酒区概览,wine tasting area overview

空间中看似轻描淡写的拱形窗实则别有用心。为了呈现一种古典的秩序,设计师特意将勾勒窗户的边缘做成里外大小不一的弧线,以扩大窗户的视觉效果。

The arched window that looks like actually has ulterior motives. To present a kind of classical order, deisgner draws the outline of the edge of the window intentionally make it the arc with different sizes inside and outside, in order to enlarge the visual effect of the window.

▼二楼品鉴休息区, Tasting lounge one the 2nd floor

储存红酒需要适宜的温度,太高或是太低都会使口感粗糙而欠雅致。好的设计空间也需要在刚好好的一个度中调和生活,不论多久都经得起时间的打磨,而且越放越值得回味和体验。因为空间的限制,在平面的布局上也精心安排,在功能合理的同时,更具贴合人情感起伏的需要。在大理石后方隐匿了更私密的休息区。

Wine needs to be stored at the right temperature. Too much or too little can make it coarse and unrefined. Good design space also needs to be in just good a degree mediates the life, no matter how long, stand up to time burnish, and put more worth aftertaste and experience more. Due to the space limitation, also arrange meticulously on planar layout, while the function is reasonable, meet the need that fits person emotion fluctuation more. Hidden behind the marble is a more intimate lounge area.

▼休息区, lounge area

木色、暖白与墙面的相互协调,定制的纱帘柔和了强烈的光线,让颜色和温度都停留在刚好的位置。不论是色彩择选,还是材料在文化概念中的转换,设计师都试图创造一种回归自然的状态,在震撼中保持一种静谧和低调,敬畏大山,敬畏自然。

Wood color, warm white and wall coordinate each other, bespoke gauze shade downy intense light, let color and temperature stay in just position. Whether it is color selection or material transformation in cultural concept, designers try to create a state of returning to nature, keeping a quiet and low-key in shock, fearing mountains and nature.

▼定制的纱帘柔和了强烈的光线,the customized curtain softens the solid light

 

观酒 | Wine Viewing

品酒,要从“观”开始,就像了解一座城市先从旅行开始,然后再去看那里的生活。接待区的红赭色背景墙,特地从上海定制,将一层层的宣纸和着米浆覆起来,再用红色反复晕染出酒在杯中的深浅层次。一条条筋络的褶皱也弗如自然给大山留下的痕迹,带着对自然的敬畏之心。

Wine tasting starts with a “view”, just like understanding a city starts with a trip and then goes to see the life there. The red ochre wall at reception was specially customized from Shanghai, will be one layer of rice paper and rice milk covered up, and then red repeatedly smudges out of the wine in the cup of depth. The folds of the veins are also like the traces left by nature to the mountains, with the heart of awe of nature.

▼接待区,Reception

 

安睡 | Sleeping tight

当心情舒缓,时间就会慢慢流淌,就像古人在廊亭间漫步,从这头穿到另一头,就像跨越整个世纪那般漫长,从走廊的一头穿过,尽头便那贺兰山脚下最美的休憩之所。空间顶部微微向下倾斜,旁侧透过纱帘微微透着自然的光,随着光线的暗淡,人的心情也从一种发现自我转到思考自我的状态。

When the mood is relieve, time will flow slowly, just like the ancient people walking in the corridor pavilion, from one end to the other, just like crossing the whole century, through the end of the corridor, the end of the Helan Mountain at the foot of the most beautiful rest place. Space coping tilts slightly downward, flank is worn through gauze shade slightly natural light, as the dim of the light, the mood of the person also turns from a kind of discovery ego the state that thinks ego.

▼通往客房的走廊,Corridor to guestrooms

改造后的酒庄拥有5个房间,为远道而来的客人提供舒适的睡眠环境,没有做多余的装饰,简洁温馨。在原始的基础上打通两间客房,才使这间几近纯白的客房呈现开来。三角的坡屋顶与森林小屋相联系,黑色的壁挂火炉与之一起传递生活的温情。没有太多的修饰,石材的肌理、木材的纹路、皮毛的柔软发丝,所有的细节在都融在了浅浅的底色之中。

There are 5 guestrooms at winery after renovation which providing comfortable sleeping environment for guests coming from afar, with no unnecessary decoration, simple and warm. On the basis of the original through two rooms, to make this almost pure white rooms appear. The sloping roof of the triangle is connected with the forest hut, and the black wall hanging stove conveys the warmth of life together. Without too much decorate, the soft hair of the grain of the texture of stone material, wood, fur, all details are in harmony in shallow ground color.

▼客房1,Guestroom 1

在这里探索就像在驱车在贺兰的山中,偶尔会发现蹦跳在山崖上的岩羊,或是古人留下的壁画,只要认真观察,总可以看到惊喜,只要用心体验,总可以感到生活的乐趣。5个房间因为朝向的不同而景致各异。希望每一个来到这里的客人都能走到户外,走进葡萄园,体验农忙季节农民采摘葡萄时丰收的喜悦。

Exploration here is like driving in the Helan Mountain, occasionally found jumping on the cliff of the sheep, or the fresco left by the ancients, as long as careful observation, always can see surprises, as long as the heart experience, always can feel the fun of life. The five rooms have different views due to their different orientations. We hope that every guest can go out into the vineyard and experience the joy of the harvest when the farmers pick grapes in the busy season.

▼室内细部,interior detailed view

房间内都设置了舒适的休息区域,木质质感和舒适的纺织材料配合恰到好处的灯光,凝住了时间。设计师希望留宿的客人可以在这里聊天、喝茶,真正享受到享受这份远离闹市的宁静。

Comfortable resting area was set inside the room, woodiness feels character and comfortable spin material cooperate proper lamplight, coagulate time. Designers hope that guests can stay here chat, tea, really enjoy the quiet away from the downtown.

▼客房2,Guestroom 2

客房各自以不同的家居细节的配色做区分,但不变的是一种对情绪的安抚。空间设计在这一刻更希望自己退居幕后,将世界都让给生活在这里人。

The furniture of each rooms are different in color and details, but invariable is a kind of appease to the mood. Space design would like to give the world to people who live here rather than being a leading role.

▼客房3,Guestroom 3

▼客房4,Guestroom 4

 

藏酒 | Wine storage

贺兰山挡住了腾格里沙漠滚滚的黄沙柔和了凛冽的北风,特殊的地理位置和自然气候为葡萄生长提供了优越的条件。这里年日照时间接近3000小时,特殊的土壤使得葡萄品质极佳具有高糖适酸和幽雅的香气。

Helan mountain has blocked the yellow sand rolling in the Tengri desert and softened the north wind. The special geographical position and natural climate provide superior conditions for grape growth. The sunshine time here is nearly 3000 hours per year, and the special soil makes the grapes of excellent quality with high sugar, acid and elegant aroma.

▼酒窖,Wine cellar

自古以来,洞穴因为恒温而成为了人类的庇护所,后被用储备食物和美酒佳酿之所,这也正是酒窖设计的灵感来源。

Since ancient times, the cave has been a shelter for people because of its constant temperature, and then a place for storing food and wine. This is the inspiration for the design of the wine cellar.

▼洞穴是酒窖设计的灵感来源,the design of the Wine cellar is inspired by the form of caves

连接客房的公共区域有一超大的露台下,隐藏着酿酒车间的屋顶,很多车间的设备被设计师用镜面装置遮住了屋顶的设备。而光的反射把贺兰山、葡萄园、天空融合在了一起。

The public area connecting the guest rooms has an oversized terrace that hides the roof of the wine workshop, many of which are covered with mirrors. The reflection of the light merges the Helan Mountain, the vineyards and the sky.

▼酿酒车间,production area

▼屋顶平台,roof terrace

这里藏着美酒,藏着一份向往的生活,用设计勾勒出这片平原上美丽的线条,中国贺兰山。

Here hides the wine, hides a yearning life, draws the outline of this plain with the design beautiful line, China Helan Mountain.

▼场地鸟瞰,site aerial view

▼卫星图,satellite imagery

▼剖面图,section

项目名称:美贺酒庄
项目地点:中国银川
项目业主:美贺庄园
项目经理:邵俊杰、危磊
参与人员:柴润知、张齐、林利达、宋万洋、李佳星、汪吟萱、王龙文、黄大康、范继景
软装搭配:李菊、范继景
结构设计:浙江华洲国际设计有限公司
施工团队:宁夏信誉建筑装饰工程有限公司
改造面积:1600平米
摄影师:苏圣亮
视频剪辑:林利达
外景视频版权:中央电视台科教频道

Project Name:Chateau Mihope
Location:Yinchuan, China
Project Owner:Chateau Mihope
Project Manager:Shao Junjie、Wei Lei
Designers:Chai Runzhi, Zhang Qi, Lin Lida, Song Wanyang, Li Jiaxing, Wang Yinxuan, Wang Longwen, Huang Dakang, Fan Jijing
Furniture and decoration:Li Ju、Fan Jijing
Structure Design:Zhejiang Huazhou International Design Co.,Ltd
Construction Team:Ningxia Xinyu Construction Co.,Ltd
Renovation Area:1600 sqm
Photographer:Su Shengliang
Video Production:Lin Lida
Outdoor Video Copyright:CCTV-Science and Education

More: 继景设计。更多关于:Jin Design Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment