Casa Duro-Babiano by rubial sanchez

Two facing walls and the hexagonal mosaic flooring create a comfortable living environment

Project Specs

Location:

非常感谢来自 rubial sanchez 对gooood的分享。
Appreciation towards rubial sanchez for providing the following description:

本公寓更新改造项目位于一座建于20世纪20年代的建筑内,翻新后的室内空间被分为了两个基本区域:一个是原先液压式六角形马赛克砖地板的修复区(即公共区),这里遍布着丰富的几何图形和颜色;另一个则是以光线和经济性为决定性因素的两居室的生活区。

The renovation of this house, located in a building from the 30s of the twentieth century, is divided into two basic estrategies: the recovery of the original hexagonal hydraulic mosaic flooring, rich in geometric drawings and colors; and the arrangement of a two-bedroom house where light and economy of resources were the determinant factors for its development.

▼公寓入口走廊空间,the entrance corridor of the apartment

因此,本项目的设计重点便集中在两片相对的墙体上。为此,建筑师采用40毫米厚的MDF板作为骨架,在其中填充金属轮廓线和石膏板,打造这两片相对的室内墙体。这种设计处理旨在强调隔墙作为非正式家具在室内空间中的作用,从而在这个简单的经济性居住空间内通过隔墙来完成空间的划分,这也呼应了原始空间的布局干预手段。

▼公寓室内空间示意图,axon diagram of the interior space

Therefore, the action is concentrated in two facing walls, built by 40mm thick MDF board frames filled with metal profiles and plasterboards. This solutions aims to emphasize the informal furniture condition of the partitions in order to achieve an original architectural intervention that introduces the partitions of the house within the composition of a simple and affordable construction.

▼原先液压式六角形马赛克砖地板的修复区,有着丰富的色彩和几何图案,the recovery of the original hexagonal hydraulic mosaic flooring which is rich in geometric drawings and colors

▼划分卧室和起居室的隔墙,采用40毫米厚的MDF板作为骨架,在其中填充金属轮廓线和石膏板,the partition wall that is built by 40mm thick MDF board frames filled with metal profiles and plasterboards, dividing the bedrooms and the living room

▼从起居空间看向公寓入口,viewing the entrance of the apartment from the living room

▼室内空间中的另一片隔墙,another partition wall in the space

▼厨房,也采用六边形的地砖,the kitchen with hexagonal mosaic flooring

▼平面图,floor plan

▼剖面图,section

Type: House – Integral renovation
Location: Madrid, Spain.
Client: Private
Budget: < 40.000€ > 50m²
Procedure: Private commission
Design team: rubial·sanchez (Alberto Rubial Alonso, Sergio Sánchez Grande)
Construction company: GMT+ Arquitecture & Design
New hydraulic tiles: Pinar Miró
Window system: 76mm PVC system – Kömmerling
Lighting: Creative Cables and Zangra
Kitchen: IKEA

More: rubial sanchez

Post a Comment