Canine & Feline Hotel by Raulino Silva Arquitecto

Pet-specific leisure entertainment vacation space

Project Specs

Location:

感谢 Raulino Silva Arquitecto 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Raulino Silva Arquitecto  for providing the following description:

猫犬酒店位于葡萄牙孔迪镇帕拉达区,以宠物的临时住宿、主人外出度假或公务出差期间的短期寄养为主营业务。兽医办公室、美容室、户外训练区和宠物游泳池等空间和设施,为不同宠物活动的开展提供了条件。

The Canine & Feline Hotel is located in Parada, Vila do Conde and the main program consists of temporary dog and cat accommodation, a hotel where the animals stay for a few days, during holidays or professional travel of their owners. The remaining program is a complement to the space’s activity, with a veterinary office, a grooming room, outdoor training areas and a swimming pool for pets.

▼项目概览,Overview ©João Morgado

该项目利用三栋相连的建筑来打造了三个独立功能区。通过这种方式来将猫、狗区分开,避免它们相遇而发出恼人的噪音,并将所有的公共服务空间都设置在第三栋建筑中。结合规划布局的需要,三个体量的设计在减少了建筑面积影响的同时,促进了景观的整合。

The program is distributed over three buildings that are interconnected, allowing to create three different areas. This way we got to separate the cat zone from the dog zone, avoiding the meeting of both and reducing the animal noises. In another building we find all the public service spaces. In combination with the programmatic layout needs, the three volumes were designed to reduce the impact of the construction area in order to improve its landscape integration.

▼项目鸟瞰,Bird’s eye view ©João Morgado

▼酒店共有三栋独立相连的建筑,The hotel has three separate and connected buildings ©João Morgado

第一栋建筑只有一层,容纳了包括服务台、便利店、储藏室、卫生设施、办公室、兽医办公室和美容室在内的接待和服务空间。设计团队利用现有地形将占地最广的第二栋楼打造为两层,充当了最高点(入口区域)和较低部分(动物游乐场)之间的连接。在二楼,41间狗舍被中央走廊隔开,中间的小花园则可以避免动物们的目光接触。一座螺旋楼梯通道将空间引向一楼,这里有多功能空间、技术室、洗衣房、员工更衣间和浴室。

▼第一栋建筑外观,The exterior of the first building ©João Morgado

▼拥有两层楼、空间最大的第二栋建筑,The largest second building with two floors ©João Morgado

▼立面细部,Facade details ©João Morgado

The first volume, with only one floor, corresponds to the reception and support area, with service desk, a small shop, a storage room, the sanitary facilities, an office, a veterinary’s office and a grooming room. The second volume is the biggest one and takes advantage of the existing topographic for the creation of two floors, functioning as a link between the highest part of the terrain (the entrance area) and the lower part (the playground for the animals). Upstairs we have forty-one dogs’ shelter separated by the central corridor with a small garden to obstruct the eye contact of the animals facing each other. In the lower floor, with a spiral staircase access, we have a multipurpose space, a technical room, a laundry room and a locker room and bathroom for employees.

▼作为接待和服务区的第一栋建筑,The first building as the reception and service area ©João Morgado

▼从动物游乐场看向犬舍,View to the kennel from the animal playground ©João Morgado

▼与其他建筑的连接走廊区域,Connecting corridor areas ©João Morgado

▼41间狗舍被中央走廊隔开,中间的小花园则可以避免动物们的目光接触,The 41 kennels are separated by a central corridor, with a small garden in the middle to avoid eye contact ©João Morgado

被用作猫舍的第三栋楼体积最小,拥有十二个独立隔间。隔间中央有一个被阳光普照的室内花园,它在作为中央流通空间的同时,也是小猫们最喜爱的游玩空间。

在室内,所有的空间都采用了连续且防水的环氧树脂自流平地板。一种浅灰色的微水泥涂料被广泛运用到在浴室的墙壁、更衣室、楼梯和狗舍的室内花园中。所有的门和橱柜等木制品均采用白色烤漆中密度纤维板制成。

Inside, the floor of all spaces is continuous and waterproof, with the application of self-leveling epoxy floor. On the walls of the bathrooms, in the changing rooms, on the stairs and in the interior garden of the dog building is used a single light grey microcement coating. The doors and cabinets carpentry are made with white lacquered MDF.

The third volume corresponds to the cats’ shelter, is the smallest one and has twelve independent accommodation spaces, with a central space of circulation around an interior garden that serves as a playground area for cats and is lit by a large skylight.

▼所有室内空间都采用了连续且防水的环氧树脂自流平地板,The floor of all spaces is continuous and waterproof, with the application of self-leveling epoxy floor ©João Morgado

▼浅灰色水泥旋转楼梯,Light grey concrete spiral staircase ©João Morgado

房屋的外墙和天花板都覆盖了由浅灰色涂层和保温材料组成的ETICS(外墙外保温系统)。所有屋顶均采用了沥青片状薄膜和保温隔热材料,并利用天然卵石来提供保护。供游客使用的阳台和停车场采用了深灰色的混凝土地板,通往地下室的通道上(用于装卸服务)则使用了本地的花岗岩块。外部的花岗岩石墙经过传统的施工方法进行了清理和维护。在训犬营的围栏内,花岗岩桩加固了围栏网。这些场地自带的花岗岩柱子,还在葡萄园靠近种植区墙壁的地方被使用。

▼院内的深灰色混凝土地板,The courtyard has a dark gray concrete floor ©João Morgado

About the house finishing’s, the outside walls and ceilings are covered in ETICS system whit light grey color and thermal insulation on all surfaces. In the roof are used bitumen sheet membranes, thermal insulation and protection by natural pebble stone. On the balconies and in the car parking area of visitors is used dark grey concrete flooring. On the access route to the basement floor (loading and unloading services) is used region’s granite cube. Outside, the granite stone walls were cleaned and preserved, keeping the same old construction method. In the fence of the dog training camps are used granite posts to secure the fence nets. These granite posts already existed on the ground, and were used in the vineyard near the walls of the planting field.

▼院内自耕区,Yard self-farming area ©João Morgado

▼项目模型,Model ©Raulino Silva Arquitecto

▼轴测图,axonometric(al) drawing ©Raulino Silva Arquitecto

▼底层平面,Ground floor plan ©Raulino Silva Arquitecto

▼一层平面,First floor plan ©Raulino Silva Arquitecto

Architecture: Raulino Silva Arquitecto
Team: Raulino Silva, Daniela Amorim, Cátia Sampaio, João Mendes, Carla Ribeiro, Hélder Jesus, Elena Marino, Giuliano Pavarese
Location: Vila do Conde, Portugal
Area: 797,00 sqm
Project Year: 2015 – 2017
Construction Year | 2017 – 2019
Photography: João Morgado

More:Raulino Silva Arquitecto 

Post a Comment