Brunswick West住宅,墨尔本 / Taylor Knights Architects

折衷而有趣的感性

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

感谢 Taylor Knights Architects 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Taylor Knights Architects for providing the following description:

 

项目概述 | PROJECT SUMMARY

该项目对一栋50平米的小型加州风格住宅进行了改造和扩建。增建的部分在场地上构成了一个低矮而紧凑的体量,其目的是使住宅重新融入到北面宽敞的花园当中。根据建筑原有的朴素特征,设计师采取了简洁而巧妙的干预手法,避免了精力和财力上的浪费。与此同时,原先布满常春藤的小路经过重新设计,成为了全新的住宅主入口。这一做法将住宅清晰地分为两个部分:原先的体量更多地用于私人活动,增建的部分则作为全新的社交空间。起居空间分布在雕塑般的砖墙周围,在开放式的平面中形成不同的角落和空间——这些空间为一家人提供了欢聚和分享的场所,在闲暇的时候则可用作休息区域。

Brunswick West House is a small-scale, 50-square-metre alteration and addition to a Californian Bungalow home. The addition forms a low-volume, compact intervention on the project’s site, that aims to re-engage the home with the generous north-facing garden beyond. The modest nature of the project called for simple, incisive moves that would sidestep the need for an arduous and costly re-configuration of the existing home. In turn, our strategy looked to repurpose an ivy-lined sideway, creating a new, central entry for the home. This approach enables the home to operate succinctly in two halves: the original rooms now accommodate more private activities, while the addition forms its new social heart. These new living spaces are arranged in and around three sculptural masonry walls, creating nooks and reveals within the open plan – spaces that could offer a place to sit and share with family, or retreat within at other times.

▼建筑外观,exterior view

 

设计思路 | CONCEPT

设计的中心思路是打造一个能够充分反映房主性格的空间,使其展现出一种折衷而有趣的感性。从实用性的角度看,在新增的主要起居空间和室外花园之间建立良好的联系有着至关重要的作用。

Central to concept was to create a space that would be a truthful reflection of the client’s eclectic and playful sensibility. Pragmatically, it was essential to establish better connections between the new primary living spaces and the garden beyond.

▼设计草图,design sketch

 

设计任务和处理手法 | PROJECT BRIEF & DESIGN RESPONSE

房主的最终理想是拥有一个宁静而舒适的居住空间,从而能够从严苛的工作环境中抽身。另外,在开放的平面中创造私密的空间也是设计的重要任务之一。设计师的应对策略是使这些空间分布在三面雕塑般的砖墙周围,从而为空间赋予新的流线,同时在新增的体量中打造不同的角落和空间。这些空间将为一家人提供欢聚和分享的场所,或者在闲暇时作为阅读和休息的空间。

Working in quite demanding industries, our clients ultimately wanted to create a calm and comfortable space to retreat within. Also essential to the brief was to create moments of privacy and seclusion within the open plan. In response, our strategy was to arrange these spaces in and around three sculptural masonry walls, curating view lines across the space and creating nooks and reveals within the open plan of the addition – spaces that could offer a place to sit and share with family, or to withdraw to at other times to read a book by the garden window.

▼客厅,living room

房主还希望为他们收藏的众多艺术品和书籍打造一个空间——其中包括备受主人喜爱的康定斯基的油画《向上》(Empor, 1929,印影版)。设计师借此机会将许多艺术作品中的优美几何与色彩元素引入到新增体量的室内空间当中。

For the client, creating a space that would also accommodate their diverse collection of artwork and literature was also an essential part of their brief – a family favourite being the much-loved print of Kandinsky’s ‘Upward (Empor)’, 1929. This offered an opportunity for us to draw upon some of the artwork’s beautiful geometric and tonal elements, which in turn formed a reference for the interior palette within the new pavilion space.

▼设计师将艺术作品中的优美几何与色彩元素引入室内空间当中,the beautiful geometric and tonal elements of artworks were used as a reference for the interior palette within the new pavilion space

 

项目的开展背景 | PROJECT HISTORY & HOW WE CAME TO BE INVOVED ON THE PROJECT

设计师最初被同事介绍给业主。业主曾长期考虑过对既有住宅的后方区域进行改造——当时的环境可谓十分凌乱,与室外花园的连接状况也极为不佳。2015年,已经在这里居住了10年的房主最终决定将设计任务委托给设计师——他们充分地了解了自己的喜好,并乐意继续住在这里。在第一次场地考察中,业主种植在花园里的植物给设计师留下了深刻的印象,尤其是沿路生长的茂密的常春藤和蔬菜园。这令设计师产生了将这些元素融入整个项目的想法。

We were originally introduced to the client as a colleague of a personal connection. They had long wanted to rethink the back section of the original house – which true to its heritage, was a rabbit-warren of compartmentalised rooms, that ultimately had very poor visual and physical connection to the garden beyond. After 10 years of living in the original house – and learning all the things they loved about the house (and were happy to leave behind) –  they approached us in 2015. Recalling our first site visit, we were also quite taken with the vegetation on the property that the client had planted – especially the lush, ivy-lined fence in the sideway, and the formidable vegetable garden – we were keen to explore how we could pull these existing elements into the project!

▼厨房和餐厅,kitchen and dining area

▼细部,detailed view

 

设计挑战 | PROJECT CHALLENGES

与其他许多类似尺度的项目相同,尽快做出准确的判断对于设计和施工的管理有着十分重要的作用。设计师从一开始便以“质先于量”为原则,对此业主也表示出全力的支持。设计师通过改造种满常春藤的小路避免了对既有室内空间进行大规模的重置,并为住宅打造出一个葱郁而荫蔽的、位于中心位置的新入口区域。这一做法将住宅清晰地分为两个部分:原先的体量更多地用于私人活动,增建的部分则作为全新的社交空间。

As with many projects of this scale, making incisive moves early on is essential to managing the design and construction process. From the beginning, the project was always about achieving ‘quality over quantity’, and our client was keen to follow through on this idea. As a result, we looked to avoid significant (and potentially fiddly) reconfiguration of the existing internal spaces by repurposing the generous ivy-lined sideway, creating a lush and unassuming new entry point at the centre of the home. This approach enables the home to operate quite cleanly and disparately in two parts of a whole: the existing rooms now accommodate bedrooms, while the addition forms the new social heart of the home.

▼房间中容纳了众多艺术品和书籍收藏,the space accommodates a diverse collection of artwork and literature

 

可持续性 | SUSTAINABILITY CONSIDERATIONS

“低投入多产出”的理念是该项目可持续性策略的关键推动因素。对空间的简单调整使起居空间朝向北方,从而在夏天有效地遮挡阳光,同时在冬天引入更多光线。分布在北立面上的宽阔窗户和南立面上的高窗则共同实现了天然的空气对流。特殊的地面处理方式(砂浆层铺面)还为混凝土的二次浇注提供了便利,从而使设计师能够在两层楼板之间置入隔热层,以实现高度的热效率。节能玻璃和可持续性木材也在项目中得到了广泛应用。

The key sustainability driver in this project was to produce a highly efficient, low – volume addition that ‘did a lot with very little’. Simple moves were also made to re-orientate living spaces towards the north, and by introducing eaves to block the sun in summer and allow light into the space in winter. The space can also be naturally ventilated, with large openings along the northern façade and high-level openings to the south of the new pavilion space. The unique floor treatment (which is essentially a topping screed) also enabled us to include a two-pour concrete slab method, allowing us to insulate between the two slabs, and thereby making the space highly thermally efficient. Energy efficient glazing and sustainable timber selections have also been used throughout the project.

▼节能玻璃和可持续性木材在项目中得到了广泛应用,energy efficient glazing and sustainable timber selections have also been used throughout the project

▼剖透视图,perspective section

▼首层平面图,ground floor plan

▼扩建部分平面图,addition plan

Project Name: BRUNSWICK WEST HOUSE
Area (Square Meters) : 50sq. metres
Project Completion Year & Month: October 2017
Firm / Studio Name:
Taylor Knights P/L
https://www.facebook.com/taylorknightsarchitects/
https://www.instagram.com/taylorknightsarchitects/
Project Photographer:
Photography: Tom Blachford
Styling: Ruth Welsby
Project Location: Brunswick West, Victoria
Type of Project: Residential – Alteration & Addition
Design Team & Head Designer:
James Taylor – Design & Project Architect
Peter Knights – Design Architect
Collaborative Companies:
Structural Engineer – R. Bliem & Associates
Building Surveyor – Fotia Group
Builder: GC & F Constructions

More:Taylor Knights Architects



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×