Blue Oaks Residence by Richard Beard Architects

Balance and zen ambiance

Project Specs

感谢 Richard Beard Architects 对gooood的分享。更多请至:Richard Beard Architects on gooood
Appreciation towards Richard Beard Architects for providing the following description:

项目坐落于加利福尼亚Geyserville镇,建筑结构简单而直接,让人联想到旧金山北部安德森山谷典型的牧场、农场与葡萄园。山坡上种满了橡树与浆果鹃木。住宅选址的重点在于平衡,既要充分利用周边优美的自然景观视野,同时也应避免附近道路带来的噪音困扰。

▼项目与周边环境概览,overall of the project and surrounding environment © Beard BAMO Burwell

▼花园一侧鸟瞰,bird’s eye view from the yards side © Beard BAMO Burwell

The structures are simple and straightforward, reminiscent of the ranches, farms and vineyards that typify the Anderson Valley north of San Francisco. The hillside setting is populated with oaks and madrone trees. The siting of the house strikes a balance between taking advantage of views while also avoiding the ambient noise from a nearby road.

▼项目由主屋与客房两部分体量组成,The project consists of two volumes: the main house and the guest room © Beard BAMO Burwell

▼两个体量之间的连廊,The corridor between the two volumes © Beard BAMO Burble

为了实现这一目标,建筑师将主屋放置在山脊的北侧,在这里,居住者能够欣赏到原始野生的橡树林以及远处的山景。客房部分与游泳池位于山脊上方,充分利用了南方的明媚阳光与山谷的广阔视野。这种布局方式使住宅荫蔽在茂密的树冠之下,营造出颇具禅意的居住氛围。

▼主屋概览,overall of the main house © Beard BAMO Burwell

▼主屋侧立面,side facade of the main house © Beard BAMO Burwell

▼入口坡道与厨房餐厅外的门廊,Entrance ramp and porch outside kitchen and dining room © Beard BAMO Burble

▼项目充分利用了南加州的阳光与自然景观视野,The project takes full advantage of the sunshine and natural views © Beard BAMO Burwell

To accomplish this, the main house is located on the North face of the ridge with its pristine and undeveloped views of oak trees and distant hillsides. The guest house and pool are just over the ridge to take advantage of Southern sun exposure and expansive views of the valley. This arrangement keeps the main house hidden away in the trees under a zen-like canopy.

▼客房与游泳池一侧,Guest room and the swimming pool side © Beard BAMO Burble

▼由客房门廊看泳池,viewing the pool from the guest room porch© Beard BAMO Burwell

室内外空间之间的互动是设计的重要组成部分。为了在不打破紧凑完整的体量布局的前提下,创造出室内外之间的空间流动感,建筑将主屋与客房两个建筑体量分开,并通过入口门厅将它们连接起来。

▼主屋客厅,living room of the main house © Beard BAMO Burwell

▼娱乐休息室,lounge © Beard BAMO Burwell

The play between indoor and outdoor spaces is an important ingredient to the design. Creating the free flow of indoor-outdoor without breaking up the simple, extruded volumes was accomplished by pulling the two volumes apart and linking them with an entry foyer.

▼厨房餐厅,kitchen and dining © Beard BAMO Burwell

▼厨房,kitchen © Beard BAMO Burwell

▼餐厅,dining room © Beard BAMO Burwell

▼走廊,hallway © Beard BAMO Burwell


同时,两个独立的体量又围合出庭院,为住宅周围与室内空间营造出开放通透的感觉,居住者也因此可以随时参与到户外活动之中。

The two volumes in turn created courtyards that contribute to the open feeling from within and around the house. You can never be more than a few feet from directly engaging with the outdoors.

▼卧室,bedroom © Beard BAMO Burwell

▼卧室享有极佳的自然采光与景观视野,Bedrooms enjoy excellent natural lighting and views © Beard BAMO Burwell

▼卧室细部与具有禅意的装饰细节,Bedroom detail and adornment detail of zen © Beard BAMO Burwell

Project Location:Geyserville, California
Project team:
Richard Beard Architects (architecture)
BAMO (interior design)
Mix Gardens (landscape design)
Hiram Banks Lighting Design (lighting design)
Precision Builders (contractor)
Photo credit:Beard BAMO Burwell

More: Richard Beard Architects   更多请至:Richard Beard Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment