Bestseller Shanghai Office,China by Linehouse

A futuristic fashion forward expression of progressive and technologically-driven work space.

Project Specs

Design:
Location:

感谢 联图建筑设计 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Linehouse on gooood
Appreciation towards Linehouse for providing the following description: 

本项目是Linehouse为时尚零售商Bestseller在上海打造的办公空间。双方合作设计,传递前沿时尚态度,定义面向未来科技驱动的办公方式。设计整体为线性空间,整体由三面通高玻璃隔断包裹,构成富有动态秩序、便于协力合作的办公氛围。设计试图用一系列弧度和曲面的表达与工业风的硬朗粗糙质地打造平衡感。

Linehouse has designed the Shanghai office for fashion retailer Bestseller. The office, developed together with Bestseller, is a futuristic fashion forward expression of progressive and technologically driven ways of working. The site is an elongated linear space enveloped by full height glazing on three sides conceived as a sequence of dynamic and collaborative spaces. The design seeks to balance industrial rigidness with subtlety and softness through a series of curved interventions.

▼入口空间,entrance  © Dirk Weiblen

Linehouse(联图)设计了一个中央步道,实现迎宾与引导视线沿空间延伸的双重功能。天花为长条形张拉膜光幕,外饰一层玻璃格栅,与之相对的是深红色的椭圆形乙烯基地面装饰。拉丝不锈钢墙板外部嵌有滑动式白板和留言板,便于办公过程中的协同合作。

Linehouse introduced a central vista that welcomes visitors and directs the view through the linear space. The vista is framed by a luminous Barrisol stretch ceiling lined with a layer of glass fins. Crimson vinyl flooring unfolds beneath the oblong lightbox. A collaborative working wall is wrapped in a layer of hairline stainless steel panels with sliding whiteboard panels and pin boards.

▼前台区域,reception © Dirk Weiblen

▼中央步道,central walkway © Dirk Weiblen

▼拉丝不锈钢墙板与椭圆形透光膜天花板近景,close-up of the stainless steel panel and glass-fin ceiling © Dirk Weiblen

进门处和前台旁的三间会客室均使用了渐变色长虹玻璃,颜色由粉色向透明过渡。会议室内墙壁是柔粉色,嵌有不对称装饰面板,天花采用椭圆形透光膜照明,地面则为深蓝色Tarkett得嘉地板。会客区与办公区由弧形黑框不锈钢穿孔板屏风隔开。屏风上的镂空图案尺寸自下而上的渐变设计,在保护隐私的同时确保视平线内视野的开阔。

The entrance wall is a curved fluted glass insertion with a gradient layer of pink to clear that encloses three guest meeting rooms and the entrance doors. The inside of the meetings rooms is painted a soft pink blush with inset asymmetric paneling and oval Barrisol lighting, contrasted with dark blue Tarkett flooring. The teams within the office are divided by a perforated curved stainless steel screen and black framing. The perforated pattern gradients from small to large to provide privacy at the base and more openness at eye level.

▼办公区域概览,overview of  the office © Dirk Weiblen

▼走廊,hallway © Dirk Weiblen

▼会客室内部使用了渐变色长虹玻璃,a curved fluted glass insertion with a gradient layer of pink to clear was used inside the guest meeting rooms © Dirk Weiblen

▼办公区由弧形黑框不锈钢穿孔板屏风隔开,the work space is divided by a perforated curved stainless steel screen and black framing © Dirk Weiblen

▼屏风细节,detailed view of the screen © Dirk Weiblen

空间四周排布着会议室、打印室、茶水间和一些安静角落,由珊瑚色金属屏风做围合。上述空间的内部和天花也延续了屏风元素,和暴露的混凝土天花形成对比。茶水间内有一个由卡拉白大理石打造的波浪形岛台,休息室的地板为软木并放置了一张纹理感强烈的定制大理石长桌。休息室内家具选自造作。

Around the central building core a series of meeting rooms, photocopier room, quiet nooks and a pantry are wrapped in a layer of coral coloured metal screening. The vertical screening extends into the rooms and onto the ceilings, contrasting with the exposed concrete ceiling. Set within the pantry is an undulating feature island carved from grey Carrara marble. Cork flooring extends into the lounge space that features a deeply veined customised marble collaboration table and lounge furniture from ZaoZuo.

▼休息室全景,overview of the common room © Dirk Weiblen

▼茶水间,common room © Dirk Weiblen

▼会议室,meeting room © Dirk Weiblen

空间中规划了若干可容纳150人的培训室、直播间和会议室等功能空间,墙面设计各不相同:有的是木条,有的是波浪形布面墙板。

The scheme contains a series of training rooms for all day workshops with a capacity of 150 people, dedicated livestream studios and meeting rooms. Varied finishes including profiled timber strips and fluted fabric panels line the walls.

▼培训室内的木条墙面拼接, profiled timber strip wall inside the workshop space © Dirk Weiblen

▼会议室内部,meeting room © Dirk Weiblen

▼波浪形布面墙板细节,detailed view of the curved fabric panel wall © Dirk Weiblen

▼七层平面图,7th floor plan © Linehouse

▼十九层平面图,19th floor plan © Linehouse

完工年份: 2020
面积: 1361平方米
客户: Bestseller
建筑事务所: Linehouse(联图)
总设计师: Alex Mok, Briar Hickling
设计团队:Inez Low, Edwards Shi
合作设计:Bestseller
项目地址:上海市西藏中路336号
摄影师:Dirk Weiblen
建筑事务所官网:linehousedesign.com
更多信息,请洽:info@linehousedesign.com

Year of Completion: 2020
Area: 1361m2
Client: Bestseller
Architect: Linehouse
Design Lead: Alex Mok, Briar Hickling
Design Team: Inez Low, Edwards Shi
Collaboratively Designed with Bestseller
Project Address: 336 Xizang Road, Shanghai
Photographer: Dirk Weiblen
Architect Website: linehousedesign.com
For more information, contact: info@linehousedesign.com

More: 联图建筑设计。更多关于他们:Linehouse on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment